Php‘De Regular Expression İle Yapamadığım Bbcode Fonksiyonu
-
PHP ile bbcode fonksiyonu yazacaktım, ancak internette regular expression ile yazılmış bir fonksiyon buldum. Ancak fonksiyonu kendi istediğim BBcode çevirme işlemine göre değiştiremedim. Sebebi ise regular expression BİLMEMEM! (tamam küfür etmeyin; öğrenecem ama). Bulduğum fonksiyon şu;
function bbkod ($deger){ $bul = array( "#\[kalın\](.*?)\[/kalın\]#", "#\[url=(.*?)\](.*?)\[/url\]#", "#\(.*?)\[/renk\]#" ); $degistir = array( "$1", "$2", "$2" ); return preg_replace($bul, $degistir, $deger); }Yapmak istediğim BBcode sistemi ise şöyle;
(Örn:$değişken) (Örn:<a href="$değişken">$değişken</a>) |$değişken| <a href="$değişken">|</a>
Bu işi yapacak regular expression lazım yukarıdaki fonksiyona uygun vaziyette. Muhtemelen basit ama açıkçası regular expression bilmediğim için yapamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
-
a href'ten sonraki tırnaklar içini (tırnaklar dahil)
(?<=a href=)[-a-zA-Z0-9\."]+\"
düzenli ifadesiyle ayıklayabilirsin. Bunu bir değişkene atayıp istediğin gibi de yazdırırsın.
-
telekom hocam belirttiğin patern'i denemedim ama bana şu patern yardımcı oldu. Lazım olabilir başkalarına belki belirtmek istiyorum;
[(]Orn:(.*?)[)]~si