Phpde Renkli Resmi Siyah Beyaza Cevirme (Soru)
-
başlık gayet acık sanırsam. ünlü birisi icin bir fan sitesi yapıyorum koyu renkler kullandım bide forum yaptım forum temasıda siyah gri karısımı biri cıkıp rengarenk bi avatar secerse cok dandirik duruyo avatar olayınıda kısıtlamak istemiyorum.
php nin official sitesindeki grafik fonksiyonlarına baktım bişey bulamadım bilen bir arkadas yardımcı olursa cok sevinirim .
-
http://www.boutell.com/gd/ burdan GD kütüphanesini indir biraz ona bak bunun içinde varsa vardır...Şahsen bahsettigin şeyi ne duydum nede gördüm
-
saol sandman abü.inşallah bulurum
-
hocam öyle bişey olacağını sanmıyorum ama şöyle bi alternatifin var
Kullanıcıların yalnız galeriden avatar seçmelerine izin ver
galerine avatarlar yükle hepside siyah beyaz olsunbence olur :)
-
dedigin sey php içinde biraz sacma su teknolojiyle flash da yapabilirsin bunu rahatlıkça
-
kardeşim o dediğin phpde fln olcak iş deil :) o ancak olursa javascriptte fln olur :) bi ara verilmişti sanırım o tarz bişey,böyle resminüstüne gelince boyutları deişiyo kenarlıktı renkti fln ama tam hatırlamıyorum...
-
KURN44AZ bunu yazdı:
-----------------------------hocam öyle bişey olacağını sanmıyorum ama şöyle bi alternatifin var
Kullanıcıların yalnız galeriden avatar seçmelerine izin ver
galerine avatarlar yükle hepside siyah beyaz olsunbence olur :)
-----------------------------o zamanda tbt özentisi olacam gerçi tbt özenilmeyecek yer deil ama :D
ben avatar olayını komple kapattım.bandwitchten tasarruf :D -
wasd bunu yazdı:
-----------------------------
kardeşim o dediğin phpde fln olcak iş deil :) o ancak olursa javascriptte fln olur :) bi ara verilmişti sanırım o tarz bişey,böyle resminüstüne gelince boyutları deişiyo kenarlıktı renkti fln ama tam hatırlamıyorum...
-----------------------------bulduğum bütün javascript kitaplarına baktım bunla ilgili bişey yok.
-
anaconda bunu yazdı:
-----------------------------
dedigin sey php içinde biraz sacma su teknolojiyle flash da yapabilirsin bunu rahatlıkça
-----------------------------fikir için saol yha :D
flashta yapacam sayılır action scripte basladım biter bugün heralde bitince koyarım buraya .gmail palyerden esinlendim . flashdosyası.swf?image=resmin yolu deyince
flash resmi import edicek üstüne siyah beyaz bi movie clip koyup geri vericek.ama su image değişkenini alma olayını çözemedim
-
harbi tam saçmalanmış konu içinde :)
gd kütüphanesi artık neredeyse her sunucuda kurulu.öncelikle avatarı işlettirmen gerekli dışarından url il alınan avatarları her şekilde kendi sitene keydetmelisin çünkü inanılmaz oranda kasar her forum konusu gezilirken gd ile her avatarı siyah beyaz moda sokmak.direkt sunucuya urlden cektirip rengini siyah beyaz yaptırmak oldukça kolaydır.
gd kütüphanesi ile ilgili dokumanları oku oldukça basit bir işlem