Phpde Replace Olayını Halledebilmek :D Bakın İşte Php Bilirler
-
Function suz(data)data = Replace (data ,"`","",1,-1,1)data = Replace (data ," ","",1,-1,1)data = Replace (data ,"=","",1,-1,1)data = Replace (data ,"&","",1,-1,1)data = Replace (data ,"%","",1,-1,1)suz=dataEnd Functiondedikten sonrasuz(request.form("nick"))dedik bunu böyle suz() şeklinde yapıyoruz.Phpde bir türlü beceremedim bunu.str_replace("<","<",$_post['nick']);yapınca tamam da..Bunu suz($_post['nick']); e nasıl bağlayabilirim?
-
function suz($data) {
$data=str_replace("'","",$data);
}
$suz[$_post['nick']];
böyle olması lazım yanlış hatırlamıosam :/
-
bende bunun gibi düşündüm deneidm fakat olmadı buda olmadı..
-
function suz($a){return ereg_replace("[`, ,=,&,%]","",$a);}en son $_POST["nick"] = suz($_POST["nick"]);dersen tamamdır
-
function suz($data){
$data = str_replace ( 'a', 'b', $string );
return $data;
}$suz[$_post['nick']];
$suz($_post['nick']);
suz($_post['nick']);
şunları tek tek dene hatırlayamıyorum nasıl yapıldığını xD
büdüt: Kreston saol abü :D
-
php de replace diye bir fonksiyon yok; str_replace, ereg_replace, preg_replace gibi fonksiyonları kullanman lazım; Her birinin farkı avantajı/dezavantajı var;
Bence senin ihtiyacını karşılayacak olan preg_replace; amele gibi her karakter için ayrı satır şeyetmezsin en azından;
ister regular expression kullan preg_match ile ister değiştirilecekler için bir array oluştur; o arraya ekleyip çıkarırsın; değişecek karakterleri;
php manualine bak en iyisi dediğim fonksiyonların kullanımı için.Bakınca bunu nasıl fonksiyon içinde kullanabileceğini de anlarsın; Örnekler falan var zaten. -
abi işte !'^gibi kodları temizlemek çin uğrşaıyorum şimdi bi işimi halledip geleyim yazıcam en güzel hangisi olduysai :)
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------function suz($a){return ereg_replace("[`, ,=,&,%]","",$a);}en son $_POST["nick"] = suz($_POST["nick"]);dersen tamamdır
-----------------------------eyvallah süper olur :)
Toplam Hit: 933 Toplam Mesaj: 8