folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php`De Sağlam Kod Filitreleme Uygulaması Olan Varmı Elinde. Hack Yemiyecek.

Php`De Sağlam Kod Filitreleme Uygulaması Olan Varmı Elinde. Hack Yemiyecek.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Arkadaşlar formdan gelen bilgilere filtreleme uygulamak istiyorum ama ustadlar daha ii bilir hack yemeyecek filtreleri bana kalsa anca boşluklarla refresh kodları yeter diyecem ama eminim sizlerde daha sağlam filitreleme uygulamaları vardır.

Arkadaşlar istediğim php ve html scriptlerini engellesin, yani imzasında refres atmaya çalışan (BEnim bi bildiğim refresh olduğundan bunu yazıyom) ve vb kod uygulamarını engelleyen Filtre sistemi lazım.

Eğer benimle paylaşırsanız çok sevinirim.  Yani ben yapacam ama illa açık bi şey unuturum. Tam olarak Php usta değilim o yüzden ustalara soruyorum..

Ayrıca SQL den 225 karakter seçtiğim alanada filtreleme yapmalımıyım.

Yada hepsinde yapayım mı ?

Her şey için şimdiden teşekkürler. Cevaplarınızı 4 gözle bekliyorum....

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Evet arkadaşlar kafayı yemek üzereyim neden mi cevabı şu güvenlik için bi makale okudum buraya ilk mesajımı attıkdan sonra, sonra ne oldu kafam s.k.l.d allak bullağım alt üst oldum bi türlü adam akıllı şey öğrenemedim ...

Makaleyi buraya ekliyorum . arkadaşlar lütfen mantıklı bi açıkma yapın

ilk sorum

Filtrelemeleri Formdan bilgi geldiğinde sql kaydettirmeden öncemi yapayım yoksa Sql normal kayıt yapsın echo ile yazdıracağım yermi yapayım yoksa hem girerken hem çıkarken yaptırayım mı ?

İkinci Sorum

makalede yazılanları buraya ekliyom bi üstad adam akıllı açıklarmı ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

makale burda arkadaşlar copy paste engelli bi bakıp açıklarsanız çok evinirim

biri diyo replce kullanma öbürü diyo sql lere bu dayanıksız öbürü  diyo büyükküçük harf ayrımı yapmam

adres çubuğuna UNION yazacak kişi U/**N/**I/**/**O**N   bu şekilde de yedirebilr felan filan sağlam anlaşılır bi makele bekliyorum sizden varsa bildiğiniz bi yer link bekliyorum ya....

Makale SAyfası için Tıklayın

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    function cleanQuery($string){
    if(get_magic_quotes_gpc()) $string = stripslashes($string);
      if (phpversion() >= '4.3.0'){
    $string = mysql_real_escape_string($string);
    } else{
    $string = mysql_escape_string($string);
    }
    return $string;
    }
    Bu fonksiyoynu ise ;
    if (isset($_POST['FormGelen'])) $itemID = cleanQuery($_POST['FormGelen']);
    seklinde kullanabilirsin.
    Ekstra guvenlik icin ise;
    $FiltreliKelime = "(delete)|(update)|(union)|(insert)|(drop)|(http)|(--)";
    $string = eregi_replace($FiltreliKelime, "", $string);

SELECT * FROM Tablo_adi WHERE sutun_adi = '$string' " ilede sorguyu calistirsan sanirim sorun cikmaz.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

bunu dene http://php-ids.org/

bazen çıldırtabiliyor haberin olsun ama filtrelemesi süper

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    zamankaybettirici bu tür şeylerle uğraşmak yeribe bi frame work kullanmanı tavsiye ederim başlangıç için code igniter güzel bi frame work .kolay gelsin
Toplam Hit: 1075 Toplam Mesaj: 5