folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder [PHP]Nerde Hata Yapıyorum !?

[PHP]Nerde Hata Yapıyorum !?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

<?php

include("ayar.php");
    $ekle = mysql_query("INSERT INTO posta(as,mail,mesaj) VALUES('asd','dsa','sad')");

if($ekle){
    	echo "Veri Eklendi !";
    }

else{
    	echo "Eklenemedi !";
    }

?>

kodu özetleyecek olursam bu. başka yerlerde kayıt ekletmeme rağmen buraya ekletemedim bir türlü.

çok ufak bir yerde hata yapıyorum belki ama kafayı yicem kayıt eklemiyor bak bak bulamadım.

Yardım lazım müritler :F

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

mysql_query("INSERT INTO posta VALUES('', 'asd','dsa','sad'); id değeri girilmemiş tırnakla belirtelim şu şekilde dene bi

DeadSoul tarafından 11/Mar/13 21:19 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

id icin not_null kısıtlayıcısı olusturmussun ama deger atamamıssın, insert into satırında parantez icinde id icin bir deger gir.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DeadSoul bunu yazdı

mysql_query("INSERT INTO posta VALUES('', 'asd','dsa','sad'); id değeri girilmemiş tırnakla belirtelim şu şekilde dene bi

mysql id ye otomatik değer atıyor hocam. sorunun o olmadığına eminim.

@andrei

olmadı abi. birde benzer tabloya aynı şekilde veri ekleyebiliyorum bu tabloya ekleyemedim bir türlü id bölümü ordada aynı şekilde ama veri ekleniyor.

id olmasada ekleme yapamıyorum ilginç :/

angelofhope tarafından 11/Mar/13 21:26 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

benzer tabloda id degiskeninin türü int mi, primary_key ve auto_increment orada da tanımlı mı ?

$id="12";

$as="asdasd";

$mail="sdsd";

$mesaj="asdasd";

seklinde atama yapıp, values icinde degiskenlerin isimlerini cagırmayı dene, yine olmuyorsa bilemiyorum, incelemek lazım.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

benzer tabloda id degiskeninin türü int mi, primary_key ve auto_increment orada da tanımlı mı ?

$id="12";

$as="asdasd";

$mail="sdsd";

$mesaj="asdasd";

seklinde atama yapıp, values icinde degiskenlerin isimlerini cagırmayı dene, yine olmuyorsa bilemiyorum, incelemek lazım.

evet abi benzer tablodada aynı.

dediğin gibi değişkenlere atayıp yapmayı denedim kodun kendisi zaten büyük bir scriptin içerisindeydi ordan değişkenlerle veritabanına aktaramayınca bu ufak kodla denedim ki bununlada aktaramıyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

var_dump(mysql_error());

Bunu sorgunun hemen altına ekleyip çıkacak olan mesajı söyler misin?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Slothere bunu yazdı

var_dump(mysql_error());

Bunu sorgunun hemen altına ekleyip çıkacak olan mesajı söyler misin?

string(186) "You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'as,mail,mesaj) VALUES('asd','dsa','sad')' at line 1"

yazdı hocam.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

as sql için özel olarak tanımlanmış bir anahtar sözcük olduğundan onu kullanırken anahtar sözcükmüş gibi yorumlayıp o şekilde işlem yapmaya çalıştığı için hata alıyorsun. Alan adını değiştirmeni öneririm. Fakat o adı illaki kullanmak istiyorsan alan adının başına ve sonuna ` koy

Yani;

insert into tablo (`as`) values ('asdasd')

gibi.

AS sözcüğünün sql de nasıl kullandığını merak edersen;

http://www.tizag.com/sqlTutorial/sqlas.php

Austen tarafından 11/Mar/13 21:37 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Slothere bunu yazdı

as sql için özel olarak tanımlanmış bir anahtar sözcük olduğundan onu kullanırken anahtar sözcükmüş gibi yorumlayıp o şekilde işlem yapmaya çalıştığı için hata alıyorsun. Alan adını değiştirmeni öneririm. Fakat o adı illaki kullanmak istiyorsan alan adının başına ve sonuna ` koy

Yani;

insert into tablo (`as`) values ('asdasd')

gibi.

çok saol hocam. hallettim sonunda.

böyle birşey gelmişti aklıma ama as ye bakmamıştım.

çok teşekkürler tekrardan.

Toplam Hit: 1121 Toplam Mesaj: 10