[PHP]Nerde Hata Yapıyorum !?
-

<?php include("ayar.php"); $ekle = mysql_query("INSERT INTO posta(as,mail,mesaj) VALUES('asd','dsa','sad')"); if($ekle){ echo "Veri Eklendi !"; } else{ echo "Eklenemedi !"; } ?>kodu özetleyecek olursam bu. başka yerlerde kayıt ekletmeme rağmen buraya ekletemedim bir türlü.
çok ufak bir yerde hata yapıyorum belki ama kafayı yicem kayıt eklemiyor bak bak bulamadım.
Yardım lazım müritler :F
-
mysql_query("INSERT INTO posta VALUES('', 'asd','dsa','sad'); id değeri girilmemiş tırnakla belirtelim şu şekilde dene bi
DeadSoul tarafından 11/Mar/13 21:19 tarihinde düzenlenmiştir -
id icin not_null kısıtlayıcısı olusturmussun ama deger atamamıssın, insert into satırında parantez icinde id icin bir deger gir.
-
DeadSoul bunu yazdı
mysql_query("INSERT INTO posta VALUES('', 'asd','dsa','sad'); id değeri girilmemiş tırnakla belirtelim şu şekilde dene bi
mysql id ye otomatik değer atıyor hocam. sorunun o olmadığına eminim.
@andrei
olmadı abi. birde benzer tabloya aynı şekilde veri ekleyebiliyorum bu tabloya ekleyemedim bir türlü id bölümü ordada aynı şekilde ama veri ekleniyor.
id olmasada ekleme yapamıyorum ilginç :/
angelofhope tarafından 11/Mar/13 21:26 tarihinde düzenlenmiştir -
benzer tabloda id degiskeninin türü int mi, primary_key ve auto_increment orada da tanımlı mı ?
$id="12";
$as="asdasd";
$mail="sdsd";
$mesaj="asdasd";
seklinde atama yapıp, values icinde degiskenlerin isimlerini cagırmayı dene, yine olmuyorsa bilemiyorum, incelemek lazım.
-
Andrei bunu yazdı
benzer tabloda id degiskeninin türü int mi, primary_key ve auto_increment orada da tanımlı mı ?
$id="12";
$as="asdasd";
$mail="sdsd";
$mesaj="asdasd";
seklinde atama yapıp, values icinde degiskenlerin isimlerini cagırmayı dene, yine olmuyorsa bilemiyorum, incelemek lazım.
evet abi benzer tablodada aynı.
dediğin gibi değişkenlere atayıp yapmayı denedim kodun kendisi zaten büyük bir scriptin içerisindeydi ordan değişkenlerle veritabanına aktaramayınca bu ufak kodla denedim ki bununlada aktaramıyorum.
-
var_dump(mysql_error());
Bunu sorgunun hemen altına ekleyip çıkacak olan mesajı söyler misin? -
Slothere bunu yazdı
var_dump(mysql_error());
Bunu sorgunun hemen altına ekleyip çıkacak olan mesajı söyler misin?string(186) "You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'as,mail,mesaj) VALUES('asd','dsa','sad')' at line 1"
yazdı hocam.
-
as sql için özel olarak tanımlanmış bir anahtar sözcük olduğundan onu kullanırken anahtar sözcükmüş gibi yorumlayıp o şekilde işlem yapmaya çalıştığı için hata alıyorsun. Alan adını değiştirmeni öneririm. Fakat o adı illaki kullanmak istiyorsan alan adının başına ve sonuna ` koy
Yani;
insert into tablo (`as`) values ('asdasd')
gibi.
AS sözcüğünün sql de nasıl kullandığını merak edersen;http://www.tizag.com/sqlTutorial/sqlas.php
Austen tarafından 11/Mar/13 21:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Slothere bunu yazdı
as sql için özel olarak tanımlanmış bir anahtar sözcük olduğundan onu kullanırken anahtar sözcükmüş gibi yorumlayıp o şekilde işlem yapmaya çalıştığı için hata alıyorsun. Alan adını değiştirmeni öneririm. Fakat o adı illaki kullanmak istiyorsan alan adının başına ve sonuna ` koy
Yani;
insert into tablo (`as`) values ('asdasd')
gibi.çok saol hocam. hallettim sonunda.
böyle birşey gelmişti aklıma ama as ye bakmamıştım.
çok teşekkürler tekrardan.