Phu-Ücretsiz Üniversite
-
http://www.phutr.org/
Utah-USA'da kurulu kar amacı gütmeyen bir üniversiteymiş. Uzaktan eğitim sistemiyle türkiyede türkçe eğitim veriyomuş
nedir bu,ne işe yarar? bilgisi olan var mı?
-
tam dinleme fırsatım olmadı ama bugün ntv de böyle bi konu geçti korsan üniversiteler diye anladığım kadarıyla( son cümlelere yetişebildim) bunlar internet üzerinden takip ediliyormuş ve beleş de değilmiş belli bi ücreti varmış ve denkliğide bir çok ülke tarafından kabul görmüyormuş
araştırması sana kalmış
-
Siteye girip dolaştım biraz. Ben de Ç.Ü. de BTP-uzaktan eğitim okuyorum. Sistem hakkında az çok bilgim var.
Şöyle söyliyim ki, PHU nun ücretsiz olması hiç para ödemeyeceğiniz anlamına gelmez. Sadece üniversiteye eğitim-öğretim ücreti adı altında para yatırmayacaksın demektir bu.Oysa Uzaktan Eğitim gideri adı altında senden yıllık yaklaşık 450 us $ istiyor. Ayrıca 250 us $ da diploma ücreti varmış. Benim okuduğum üni. ise 100 YTL eğitim-öğretim ücreti alıyor, ödediğim uzaktan eğitim gideri ise dönemlik ( senelik değil ) 700 ytl. Yani uzaktan eğitim gideri mutlaka ki ödenecektir.
Ayrıca YÖK yurt dışı uzaktan eğitim programlarına denklik belgesi vemiyor bildiğim kadarıyla. Bu da sorun teşkil edebilir.
-
Üniversite diplomam Türkiye�de YÖK tarafından tanınıyor mu, diplomama denklik veriliyor mu?Türkiye�de yüksek öğretim diplomalarına denklik verme yetkisi YÖK�e aittir. YÖK, Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği'ne göre uzaktan öğretim diplomalarını tanımamakta ve diplomalarına denklik vermemekte olup PHU diplomalarının YÖK DENKLİĞİ YOKTUR. PHU tarafından verilen diploma, Türkiye'de askerlik işlemleri, kamu kurum ve kuruluşlarında işe girme, derece alma, meslek odaları ve derneklere üye olma gibi konulara dayanak oluşturmaz ve bu gibi işlemlerde kullanılamaz. Bir Amerikan diplomasının serbest iş piyasasında kabul görüp görmeyeceği, kullanılacak yerin tutumuna bağlıdır.
-
ben de bu bahsedilen yurt dışı standartlarına göre uzaktan eğitim konusunda biraz bilgi vereyim;
http://img150.imageshack.us/img150/8818/lalalanj8.jpg
görüldüğü üzere gerçek sınıftan tek farkı ders esnasında çay,sigara vs.. gibi şeyleri içebilmek :)
sınav sistemine geliyim;
sınav esnasında o an çalışan hiçbir programa erişemiyorsun.tam ekran oluyor pc ve hiçbir şekilde ekranı düşüremiyorsun..
yalnız bu kopya çekemeyeceğin anlamına gelmez:) birine uzaktan masaüstü açıp sesli görüşme yaparak ya da pc başında elinde kitaplarla çekebilirsin..
not: ekran görüntüsü maltepe üni'ye ait..