Phyton - Web Servis Haberleşme Nasıl Olur
-
Selamlar,
Bir senaryo paylaşacağım. Yorumunuzu rica ederim.
1- Mobilden veri girilir.
2- Veri DB'ye kaydolur web servis ile..
3- Bu verinin Phyton tarafında işlenmesi gerekiyor. Yapay zeka algoritması var. Bu datayı DB'den okuyacak ve sonuç üretip kullanıcıya geri gönderecek.
Phyton > .exe çıktısı da veriyor anlamadığım şöyle bi şey.
Kullanıcı data yolladığı an phyton exe'sini çalıştırıp datayı işlemesini sağlayabilir miyiz?
Yada DB ye kaydedip phyton'ı transactional mı çalıştırmak gerekir?
Diyelim 1000 kişi aynı anda data gönderdi 1000 tanesine de phyton dan nasıl geçirebilirim :/
Mimarisi nasıl olur bu işin..
-
Sunucu linux ve dil php ise exec ile komut çalıştırabilirsiniz. Şurada bahsedilmiş => https://stackoverflow.com/questions/19735250/running-a-python-script-from-php
Kullanıcı data yolladığı an phyton exe'sini çalıştırıp datayı işlemesini sağlayabilir miyiz?
Python ile mysql arasında real time bir bağlantı kurarsanız sanırım bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Diyelim 1000 kişi aynı anda data gönderdi 1000 tanesine de phyton dan nasıl geçirebilirim :/
Bir süredir python kullanmadığım için instance vs edilebilir mi birşey diyemiyorum fakat en kotü ihtimalle bir queue oluşturup işleme tabi tutarsınız. Boylece 1000 tane istek aynı anda çalışıp sunucunun kilitlenmesine sebep olmaz.
-
DB ye kayittan sonra. Pytonu calistir sonucu tekrar DB ye yaz. Ve serviste dbden ceksin. Ne salladim ha. Nasil ?
-
garga bunu yazdı
DB ye kayittan sonra. Pytonu calistir sonucu tekrar DB ye yaz. Ve serviste dbden ceksin. Ne salladim ha. Nasil ?
Benim düşündüğümde böyle ama bilmediğim bi şey sorcam,
1000 kişi tbt ye girdiğinde sunucu 1000 kişiye aynı sonucu gönderiyor(Örn anasayfa).. nasıl yapıyor bilmiyorm paralel halde herkese cevap veriyor sonuçta..
1000 kaydı nasıl işler bu sistem..
-
Python Multithreading Architecture
https://www.tutorialspoint.com/python/python_multithreading.htm
Ayrıca dilden bagimsiz olarak, tasarim modellerine falan bakabilirsin.
ComputerWolf tarafından 03/May/19 00:09 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi bunu yazdıgarga bunu yazdı
Benim düşündüğümde böyle ama bilmediğim bi şey sorcam,
1000 kişi tbt ye girdiğinde sunucu 1000 kişiye aynı sonucu gönderiyor(Örn anasayfa).. nasıl yapıyor bilmiyorm paralel halde herkese cevap veriyor sonuçta..
1000 kaydı nasıl işler bu sistem..
https://www.amazon.com/Art-Multiprocessor-Programming-Revised-Reprint/dp/0123973376
şuna benzer bir kitap bulup oku. bunun türkçesini bulamadım ama bu kitap baya iyi ingilizcen varsa bunu oku pdf i var internetten
-
zeybekustasi bunu yazdı
Selamlar,
3- Bu verinin Phyton tarafında işlenmesi gerekiyor. Yapay zeka algoritması var. Bu datayı DB'den okuyacak ve sonuç üretip kullanıcıya geri gönderecek.
zamanlanmış görev gibi saat başı yarım saatte bir vb çalışan bir python programı
data gelsin
senin python saatbaşı gitsin dbden verileri çekip işlesin
olmazmı
-
wert bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Selamlar,
zamanlanmış görev gibi saat başı yarım saatte bir vb çalışan bir python programı
data gelsin
senin python saatbaşı gitsin dbden verileri çekip işlesin
olmazmı
ya da datayı flask, django gibi bir frameworkle kolayca api yazıp aldıktan sonra kafanıza göre işleseniz ?
-
ComputerWolf bunu yazdı
Python Multithreading Architecture
https://www.tutorialspoint.com/python/python_multithreading.htm
Ayrıca dilden bagimsiz olarak, tasarim modellerine falan bakabilirsin.
Aslinda webserverlarin calisma mantigi olarak sormus bu sebeple bildigim kadariyla web serverlar multithreaded degilde async olarak calisiyorlar.
Yani python asyncio vrya async http ye bakabilirsin.
Ayrica phyton degil python.
Isine yarayabilecek seyler: rabbitmq, celery
API mantigi ile gideceksende : japronto
Bknz (search term): enesergun.net japronto
0x656e tarafından 03/May/19 06:23 tarihinde düzenlenmiştir