Pic İle İlgili Döküman İstek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba,

Yakın zamanda yani bugün mikroişlemci programlamaya başladım.CCS C isis ve ares ile ilgili sağlam döküman arıyorum.İnternette tarattım pek faydalı şeyler bulamadım.Acaba müridlerden bu konularla ilgilenip arşiv yapanlar var ise paylaşabilirmi?

Şimdiden teşekkürler.

arbeit macht frei
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

isis ve ares i kullanarak öğren hocam. elimde bi kaç döküman var bunla ilgili upload ettim..

ccs c ye gelince e-kitapla falan uğraşma. kendine bir tane pic 16f877 al (çok ideal bir pic dir) bir tane de programlayıcı al malzemen varsa kendin yapabilirsin programlayıcını ama yine de programlayıcıdaki pic i programlamak zorundasın. güzel bir şey almanı tavsiye ederim. pickit 2 ye bakabilirsin. yan sanayi ürünleri ucuzdur orjinal almana gerek yok.

ccs c için piyasadaki en iyi kitap budur hocam, başkasını arama . elektronik bilgin varsa bu kitapla işi çözersin. pic 16f877 çok iyi ve çok kötü bir pic değil başlangıç için ideal bence ve 16f84 den çok daha gelişmiş

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=127453&sa=126320970 

isis-ares dökümanı için de http://s2.dosya.tc/server22/QrTtPT/proteus.rar.html 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serhat8102
    serhat8102's avatar
    Erkek

ben assabler ile ilgili bi döküman yazmıştım işini görürse ona bi bak derim...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

isis ve ares i kullanarak öğren hocam. elimde bi kaç döküman var bunla ilgili upload ettim..

ccs c ye gelince e-kitapla falan uğraşma. kendine bir tane pic 16f877 al (çok ideal bir pic dir) bir tane de programlayıcı al malzemen varsa kendin yapabilirsin programlayıcını ama yine de programlayıcıdaki pic i programlamak zorundasın. güzel bir şey almanı tavsiye ederim. pickit 2 ye bakabilirsin. yan sanayi ürünleri ucuzdur orjinal almana gerek yok.

ccs c için piyasadaki en iyi kitap budur hocam, başkasını arama . elektronik bilgin varsa bu kitapla işi çözersin. pic 16f877 çok iyi ve çok kötü bir pic değil başlangıç için ideal bence ve 16f84 den çok daha gelişmiş

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=127453&sa=126320970 

isis-ares dökümanı için de http://s2.dosya.tc/server22/QrTtPT/proteus.rar.html 

SAĞOLASIN HOCAM PM'DEN BİRKAÇ SORU SORDUM ONLARIDA YANITLARSAN SEVİNİRİM

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

merhaba, sorduğun soruları forumda cevaplıyoru belki faydalanabilecek arkadaşlar olur

biz lisede yüce yayınlarının elektronik kitaplarını kullandık genelde ama hocam bunlar kitapla olacak iş değil. teoride bilirsin ama uygulama olayı farklı. diyot tek yönlü akım geçiriyor diyor kitap mesela N tipi P tipi var diyotta v.s. bunları uygulamada görmek lazım o yüzden birinin sana pratik eğitimi vermesi daha mantıklı, bir şekilde uygulama yapmak lazım.

ikinci olarak dijital elektronikte(mantık devreleri) hüseyin ekiz in kitabı iyidir. transistör için (ki en önemli konusu budur bana göre elektroniğin) elektronik elemanlar ve devre teorisi isimli meb baskısı kitap çok iyidir (ingilizceden tercüme eski bir kitap)

gördüğüm kadarıyla pic e hurra diye geçiş yapman pek iyi olmaz, endüstriyel tarafını geçtim dijital tarafını da bilmiyorsun bu daha büyük sorun. mesela 10101011 verisi sana neyi ifade ediyor? bunu sola ya da sağa kaydırmanın ne gibi anlamı var.. gibi. sen önce temel elektronik sonra dijital elektronik öğrenmelisin ki bunun pratik yolu şart gibi aksi halde bana pek mantıklı gelmiyor ama yine de pic e başlayabilirsin çünkü işin yarısı da programlama.

yerinde olsaydım elektronik öğrendikten sonra pic programlamaya geçerdim

unbalanced tarafından 07/Ara/12 11:28 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Proteus dokumanini baska bir siteye yuklemeniz mumkunmudur. Dosya.tc'yi benm avast engelliyor nedense :s

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

Proteus dokumanini baska bir siteye yuklemeniz mumkunmudur. Dosya.tc'yi benm avast engelliyor nedense :s

buyur hocam https://www.box.com/s/7036n3sxou7eqxy6neia 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Dosyayi Tbt icin actigim egitim bolumunede koyucam iznin ile.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

koy hocam problem yok benim açımdan :) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

önemli konu.

Toplam Hit: 1060 Toplam Mesaj: 10