Pic Programlamadan Anlayanlar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

Beyler şimdi biz 16f84 mikro işlemci ile birkaç led röle kontrol edeceğiz. ; alet edevat hazır. devre kartı hazır değil fakat o hallolacak.

hangi pic derleyicisini önerirsiniz ?

ne yapmam gerekiyor bu işten hiç anlamam.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek
    ccs c kullandım memnunum. ayrıca röleye paralel ama ters bi diyot bağlamayı unutmayın

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

hocam 1-2 sorum daha var. şimdi hangi program ile devre şemasını çizmemizi önerirsin ? isis protheus vs ?

çizdik yaptık hallettik diyelim usb den mi yoksa seri porttan mı atacağız mikroişlemciye ? laptop var bizde masa üstünden atma durumu yok.

visual basic ile görsel buton yapıp aç kapa mevzusu yapabilir miyiz ?

com1.open=true gibisinden ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek

mpasm kullanıyorum ben memnunum,
    isiste çizmeni öneririm,
    hocam uzun süre kullanmayacaksan sadece bir iş için kullanacaksan küçük usb pic programlayıcı kartları var onlardan almanı öneririm.(alırkende dikkat et PIC16f84 ü programlaması için gerekli entegre soketine sahip mi vs.)

less than one, more than zero.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archille
    archille's avatar
    Erkek

hocam isis proteusta çizip oradan picclite ile programlayıp,oradan arese geçip baskı devresini düzenleyip lazer yazıcıdan bu devreyi onun özel kagıdıyla çıkarmanı ve bakır levhanın uzerınde utuleyp devre elemanlarını uzerıne montelemenı onerebılırım..

Bırakın artık kendi haline yeter...edit:Artık kendi halinde...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek
    isis ile devreni ciz simülasyonunu yap sonra ares kısmına geçip çiz.eğer seri porttan haberleşeceksen 16f877/a kullan bence. ayrıca vb.net ise haberleştirebilirsin seri porttan ben c# ile haberleştirdim hem gerçek hayatta hem simülasyanoda.
    edit: seri port simülayonuda yapar isis ama onun için seri portları birbirene baağlaman gerek bi program vardı ama adını hatırlayamadım şimdi hatırlayınca yazarım

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

eyvallah hocalar öneriler için

Toplam Hit: 1209 Toplam Mesaj: 7