Pic Te Voltaj Sorunu
-
arkadaslar daha onceki sorunu hallettim ancak simdide cikista 0.2 v var bostaykende 0.4v pic i devreye baglayinca adaptorun uclarina bakiyorum 1 v a dusuyor cikartinca 5 v a geri cikiyor bu normal mi tesekkurler
-
Hayır normal değil. Devrende kısadevre var. Pici bağlayınca gerilim düşüyor demişsin, muhtemelen picin bozuk. Eğer picin sağlam olduğuna ve devrende kısadevre olmadığına eminsen daha güçlü bir adaptör kullan. Bir devre şeması koyarsan daha iyi yardımcı oluruz.
-
normal baglanti yapip sayici yazilimi yukluyorum hocam 3 pic tede ayni adaptor yetersiz olabilri birde kristalde kondansator kullanmiyorum ondan olabilir mi
mclr 5
vss 5v
vdd 0
osc1 osc2 kristal baglanti bu 16f84a da 0 99 sayici yukledim ama diger piclerdede durum ayni ya kristal kondansatorunden yada adaptorden ama paralelde gerilimler esit olmali - uca gerilim mi gidiyo anlamadim adaptor yetersiz se gerilim dusumu yapar mi
-
Picin bağlantılarını yanlış yapmışsın. Vss=GND, Vdd=5V olmalı. Bence öncelikle led yakmaya uğraş. Led bağlarken akım sınırlayıcı direnç kullanmayı unutma.
-
dargut bunu yazdı:
-----------------------------Picin bağlantılarını yanlış yapmışsın. Vss=GND, Vdd=5V olmalı. Bence öncelikle led yakmaya uğraş. Led bağlarken akım sınırlayıcı direnç kullanmayı unutma.
-----------------------------
eğer çıkışı doğrudan lede bağlarsa buna gerek kalmayabilir çünkü ledin bacaklarında akacak akım şiddeti lede zarar verecek ölçüde değildir -
tesekkurler hocam sukur calismaya basladi ama 0 1v oluyor heralde guc kaynagindan dicem ama 2 bacak normal 5 v veriyor :D
-
sorularima sabirla cevap veren herkeze cok tesekkurler beslemeyi duzeltince ve kristalin bir bacagina elimle dokununca duzeldi demekki kondansator sartmis iyi aksamlar
-
ne ddevresi bu yaptığın..?
-
voltmetre ile ampermetre 2 satir lcd ile