PIC16F628A Ve 2X16 LCD Display Kullanarak Yaptığım Kayan Yazımsı Bir Şey
-
Önceki yanıp sönen led uygulamamdan sonra yeni yaptığım devre budur:

bu da videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=7GYEUTYdY18
Yakında ayfonlarda bile olmayan bir özellik ile yeni devremi beğeninize sunacağım.
(not: videoyu hesap makinesiyle çektiğim için biraz dandik)
-
güzel yapmışsın hocam :) daha ileri gitmek istiyorsan glcd lere bi göz at.. güzel uygulamlar yapabilirsin..
kullandığın displayin 4 satırlık olanından alıp menü tarzı bir şeyler de yapabilirsin
Hoşgeldiniz
1- A animasyonu
2- B animasyonu
3- C animasyonu
gibii :)
tabii maksat geliştirmek. bunu ilerde yapacağın donanımda da kullanabilirsin menüleri. benim de kendi yaptığım sistemde böyle menüler vardı
oradan aklıma geldi zaten.. iyi çalışmalar
-
bu zaten hazır birşey...bi display bi entegre ben sana büyük kayan yazı gösterim :)
yakın zamanda ekleyeceğim -
@unbalanced hocam sağolasın amacım biraz öğrenmek sonra birkaç sensör kullanmak, donanım kısmında sıkıntım olduğundan yavaş ilerliyorum biraz. şu display'e lehim atmak 1 ayımı aldı :D hexleri de yüklemek sorun 10-15 denemede ancak programlayabiliyorum, jdm programmer var bende kötü biraz kafasına eserse çalışıyor.
@kaygusuz bekliyoruz senin çalışmaları da kolay gele
-
overbite bunu yazdı
@unbalanced hocam sağolasın amacım biraz öğrenmek sonra birkaç sensör kullanmak, donanım kısmında sıkıntım olduğundan yavaş ilerliyorum biraz. şu display'e lehim atmak 1 ayımı aldı :D hexleri de yüklemek sorun 10-15 denemede ancak programlayabiliyorum, jdm programmer var bende kötü biraz kafasına eserse çalışıyor.
@kaygusuz bekliyoruz senin çalışmaları da kolay gele
bak hocam istersen kolay gelsin ccs c kullan programlarken veya yeni başlamışsın direkt atmele yönel hem ucuz hemde microchip in picleri ileri uygulamalarda yetersiz