folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder PIC16F628A Ve 2X16 LCD Display Kullanarak Yaptığım Kayan Yazımsı Bir Şey

PIC16F628A Ve 2X16 LCD Display Kullanarak Yaptığım Kayan Yazımsı Bir Şey

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

Önceki yanıp sönen led uygulamamdan sonra yeni yaptığım devre budur:

bu da videosu:

http://www.youtube.com/watch?v=7GYEUTYdY18

Yakında ayfonlarda bile olmayan bir özellik ile yeni devremi beğeninize sunacağım.

(not: videoyu hesap makinesiyle çektiğim için biraz dandik)

ulan bir susar mısın?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

güzel yapmışsın hocam :) daha ileri gitmek istiyorsan glcd lere bi göz at.. güzel uygulamlar yapabilirsin..

kullandığın displayin 4 satırlık olanından alıp menü tarzı bir şeyler de yapabilirsin

Hoşgeldiniz

1- A animasyonu 

2- B animasyonu

3- C animasyonu

gibii :)

tabii maksat geliştirmek. bunu ilerde yapacağın donanımda da kullanabilirsin menüleri. benim de kendi yaptığım sistemde böyle menüler vardı

oradan aklıma geldi zaten.. iyi çalışmalar

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bu zaten hazır birşey...bi display bi entegre ben sana büyük kayan yazı gösterim :)

yakın zamanda ekleyeceğim

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

@unbalanced hocam sağolasın amacım biraz öğrenmek sonra birkaç sensör kullanmak, donanım kısmında sıkıntım olduğundan yavaş ilerliyorum biraz. şu display'e lehim atmak 1 ayımı aldı :D hexleri de yüklemek sorun 10-15 denemede ancak programlayabiliyorum, jdm programmer var bende kötü biraz kafasına eserse çalışıyor.

@kaygusuz bekliyoruz senin çalışmaları da kolay gele

ulan bir susar mısın?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    overbite bunu yazdı

@unbalanced hocam sağolasın amacım biraz öğrenmek sonra birkaç sensör kullanmak, donanım kısmında sıkıntım olduğundan yavaş ilerliyorum biraz. şu display'e lehim atmak 1 ayımı aldı :D hexleri de yüklemek sorun 10-15 denemede ancak programlayabiliyorum, jdm programmer var bende kötü biraz kafasına eserse çalışıyor.

@kaygusuz bekliyoruz senin çalışmaları da kolay gele

http://elektronik.us/

bak hocam istersen kolay gelsin ccs c kullan programlarken veya yeni başlamışsın direkt atmele yönel hem ucuz hemde microchip in picleri ileri uygulamalarda yetersiz 

Toplam Hit: 1974 Toplam Mesaj: 5