Pic"E Program Yükleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar elimdeki 16F84A özelliğindeki PIC'e program yüklemek istiyorum.Googleda bolca araştırma yaptım verdikleri programları denedim ama hepsinde problem çıktı bir çok program Windows XP desteklemiyor vs.Bu konuyla ilgilenenler kullandıkları programları ve XP de nasıl çalıştırldığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler.
    Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dargut
    dargut's avatar
    Erkek
    ben seri port programlayıcı ve icprog kullanıyorum. elinde hangi programlayıcı var?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

http://320volt.com/pic-eeprom-programlayicilari-icin-ic-prog-kurulumu-kullanimi

yukarıdaki linki incele ıc-prog adında bir program var ben usb pic programer kullandığım için benim program farklı...bu programı iş yerinde tv eepromlarını programlamak için kullanıyorum gayette güzel bir program...yukarıdaki linkte programın ayarlarının nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi veriyor...sana tavsiyem bu işle devamlı uğraşacak isen deniz elektronik (delap'tan d149) usb pic programlayıcıyıdan en yakın zamanda bir tane edinmen olacaktır...hem programlayabildiği pic ailesi epey bir geniş hemde sorunsuz bir kullanımı var...

jdm ile ilgil bir bilgi daha verim:

bazı pc lerde jdm piic programlayıcılar ile  kod protec li picleri silmeye çalışmak bazen sorun yaratıyor bunun içinde dışarıdan adaptör ile beslenen bir programlayıcı edinmelisiniz...

iyi çalışmalar...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

seadog bunu yazdı:
    -----------------------------
    pic ne ki
    -----------------------------

pic bir yaşam tarzı pic bir sanat eseri :D

bunların dışında teknik olarak googleden bilgi edinebilirsin...kısaca proglamanabilir bir entegre bunun ile istediğin herşeyi yapabilirsin...forumda ilgi çekecek konulara örnek verebilirsek bomba için zamanlayıcı,uzaktan kumanda,digital saat,robot uygulamaları vs vs vs uzar gider bizim hocanın bir sözü vardı pic ile istersem elime sıcak su döktürtürüm diyordu :D yani yapmak istediğin şey senin hayal gücüne ve teknik açıdan bilgine ve yeteneğine kalmış bişey...ben öğrenene kadar neler çektim bir ben biliyorum...ama şu ana paraya para demiyorum ama ne hikmetse gene açım :D işi kaparsan ileride bir fabrikaya girer bi ton para kazanırsın bizimkisi öğrenci işi olduğu için bir devre başına 60-70 lira alıyoruz oda yemeye içmeye gidiyor :D

ayrıca teknik açıdan bilgi edinmek istersen :

picproje.org buradan konuları takip edebilirsin...kafanıza takılan bişey olduğunda usluplu bir şekilde yardım istediğinizde elbet biri yardımcı olmaya çalışır ama hazır proje vs. beklemeyin :D benim picproje.com daki nickim mustafa_cmbz bu tarz elektronik konularında yardımcı olabileceğim bişey olursa kapım her zaman açık :D  

iyi çalışmalar...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    adı üstünde googleden PİCUP programını arat yükle sonra programa 16f84le ilgili yaptığın deneyi okut.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek
    win pic 3.55 desteklio hoca xp yi

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
Toplam Hit: 4422 Toplam Mesaj: 6