Picte PWM Birimi Ayarları?
-
Hacılar picte pwm birinin ayarlanmasıyla sadece bir tane mi işlem yapabilirim: motor sürme, led ışık düzeyini değiştirme vs.
Led ışık düzeyini değiştirmek istiyorum ama sadece bir tane (set_pwm1_duty), veya iki tane (set_pwm1_duty ve set_pwm2_duty) led değilde, atıyorum matris ledlerin ışık seviyelerini değiştirmek istiyorum. Atıyorum bir tuşa bastığımda pwm1 e takılı ledin ışık düzeyini yükseltmek değilde, matris leddeki 2. sütun 5. satırdaki ledin ışık düzeyini değiştirmek istiyorum.
Bunun için dizi tanımlamam gerek(matris led için). Ama bu diziyi pwm biriminde nasıl kullanabilirim?
-
selam,
şöyle bir mantık yapabilirsin hocam..
her çıkışa bir tane transistör bağlarsın (anahtarlama elemanı olarak kullanacaksın), bu çıkışlar da matris birimine gidecek sırayla, daha sonra tüm transistörlerin emiter ve kollektör bağlantılarına pwm in çıkışını bağlayacaksın. çıkışı 1 olan transistör iletime geçecek ve ve collektor-emiter arası kısa devre olacak (anahtarlamadan kastım bu), bu sayede bu çıkışı ilgili led'e vermiş olacaksın ve onun frekansını kontrol edeceksin.
çok zamanım yok hızlıca yazdım çıkmam lazım şimdi umarım anlatabilmişimdir
-
http://robot.ee.hacettepe.edu.tr/Dosyalar/makaleler/PWM_Modulu.pdf
-
unbalanced bunu yazdı
selam,
şöyle bir mantık yapabilirsin hocam..
her çıkışa bir tane transistör bağlarsın (anahtarlama elemanı olarak kullanacaksın), bu çıkışlar da matris birimine gidecek sırayla, daha sonra tüm transistörlerin emiter ve kollektör bağlantılarına pwm in çıkışını bağlayacaksın. çıkışı 1 olan transistör iletime geçecek ve ve collektor-emiter arası kısa devre olacak (anahtarlamadan kastım bu), bu sayede bu çıkışı ilgili led'e vermiş olacaksın ve onun frekansını kontrol edeceksin.
çok zamanım yok hızlıca yazdım çıkmam lazım şimdi umarım anlatabilmişimdir
Peki hocam pwm set ayarını bir defa yapıyoruz. Pinden aynı anda sadece bir tane pwm çıkışı alabiliyorum. set_pwm_duty(191) şeklinde. Benim transistör kullanmamın ne faydası olacak. Ledlerin aynı parlaklıkla değilde birbirinden ayrı parlaklıkla yanmasını istiyorum.