Picte PWM Birimi Ayarları?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Hacılar picte pwm birinin ayarlanmasıyla sadece bir tane mi işlem yapabilirim: motor sürme, led ışık düzeyini değiştirme vs.

Led ışık düzeyini değiştirmek istiyorum ama sadece bir tane (set_pwm1_duty), veya iki tane (set_pwm1_duty ve set_pwm2_duty) led değilde, atıyorum matris ledlerin ışık seviyelerini değiştirmek istiyorum. Atıyorum bir tuşa bastığımda pwm1 e takılı ledin ışık düzeyini yükseltmek değilde, matris leddeki 2. sütun 5. satırdaki ledin ışık düzeyini değiştirmek istiyorum.

Bunun için dizi tanımlamam gerek(matris led için). Ama bu diziyi pwm biriminde nasıl kullanabilirim? 

ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

selam,

şöyle bir mantık yapabilirsin hocam.. 

her çıkışa bir tane transistör bağlarsın (anahtarlama elemanı olarak kullanacaksın), bu çıkışlar da matris birimine gidecek sırayla, daha sonra tüm transistörlerin emiter ve kollektör bağlantılarına pwm in çıkışını bağlayacaksın. çıkışı 1 olan transistör iletime geçecek ve ve collektor-emiter arası kısa devre olacak (anahtarlamadan kastım bu), bu sayede bu çıkışı ilgili led'e vermiş olacaksın ve onun frekansını kontrol edeceksin.

çok zamanım yok hızlıca yazdım çıkmam lazım şimdi umarım anlatabilmişimdir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

http://robot.ee.hacettepe.edu.tr/Dosyalar/makaleler/PWM_Modulu.pdf

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

selam,

şöyle bir mantık yapabilirsin hocam.. 

her çıkışa bir tane transistör bağlarsın (anahtarlama elemanı olarak kullanacaksın), bu çıkışlar da matris birimine gidecek sırayla, daha sonra tüm transistörlerin emiter ve kollektör bağlantılarına pwm in çıkışını bağlayacaksın. çıkışı 1 olan transistör iletime geçecek ve ve collektor-emiter arası kısa devre olacak (anahtarlamadan kastım bu), bu sayede bu çıkışı ilgili led'e vermiş olacaksın ve onun frekansını kontrol edeceksin.

çok zamanım yok hızlıca yazdım çıkmam lazım şimdi umarım anlatabilmişimdir

Peki hocam pwm set ayarını bir defa yapıyoruz. Pinden aynı anda sadece bir tane pwm çıkışı alabiliyorum. set_pwm_duty(191) şeklinde. Benim transistör kullanmamın ne faydası olacak. Ledlerin aynı parlaklıkla değilde birbirinden ayrı parlaklıkla yanmasını istiyorum.

ride or die..
Toplam Hit: 767 Toplam Mesaj: 4
pic pwm