Picturebox Yardım
-
arkadaşlar benim bir konuda yardıma ihtiyacım var
şöyleki; textboxa üçgenin kenar uzunlukları aralarında virgül olacak şekilde girilecek ve picturebox da o üçgenin resmi gelecek(ikizkenar,çeşit kenar ve eşkenar üçgen sadece)
nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olur musunuz?
-
up
-
imagelist ile yapabilirsin
şimdi textbox'a 3,4,5 girilirse pbox'a üçgen resmi gelsin öyle mi
tam anlatamadım yada ben anlamadım
eğer öyleyse
If TextBox1.Text = "3,4,5" Then PictureBox1.Image = rlist.Images(0) End IfProcene 1 tane imagelist ekliyip resmi ekliyip böyle yapabilirsin.
-
Saybirs bunu yazdı:
-----------------------------
eğer öyleyse
If textbox1.Text = "3,4,5" Then picturebox1.Image = imagelist1.Images(list.Items(0)) End IfProcene 1 tane imagelist ekliyip resmi ekliyip böyle yapabilirsin.
-----------------------------aynen kardeş ama böyle tek tek karşılaştırmayla olmaz sanırım girilen sayıları bir diziye alıp karşılaştırmak lazım dimi
-
beykozluu bunu yazdı:
Saybirs bunu yazdı:
eğer öyleyse
If textbox1.Text = "3,4,5" Then picturebox1.Image = imagelist1.Images(list.Items(0)) End IfProcene 1 tane imagelist ekliyip resmi ekliyip böyle yapabilirsin.
-----------------------------aynen kardeş ama böyle tek tek karşılaştırmayla olmaz sanırım girilen sayıları bir diziye alıp karşılaştırmak lazım dimi
-----------------------------sorununu tam anlayamadım
doğru düzgün bi anlatsan yardımcı olucam.
detaylarıda söyle ona göre yardımcı olaym.
-
Saybirs bunu yazdı:
beykozluu bunu yazdı:
Saybirs bunu yazdı:
eğer öyleyse
-----------------------------sorununu tam anlayamadım
doğru düzgün bi anlatsan yardımcı olucam.
detaylarıda söyle ona göre yardımcı olaym.
-----------------------------anlatayım kardeş şöyle
bir tane pbox var ve textbox var. textboxa dışardan üçgen kenarları girilecek ve kenar uzunluklarına göre ikiz, eşkenar ve çeşit kenar olup olmadğını bulacak. daha sonra pbox a ilgili üçgenin resmini getirecek.
-
up up up
-
Anlatılmak isteneni anlayamadım, merakla bekliyorum.