Pidgin Hakkinda
-
makinam'da ubuntu 7.10 yuklu, iyi de calisiyor.ama "pidgin" messenger'da hesaplarimi online yapamiyorum.sorun neden kaynaklaniyor acaba?ubuntu kullanan muridler tavsiyelerinizi bekliyorum...
düzenleme: Konu linux ve türevlerini içerdiğinden gerekli kısma taşınmıştır.
-
konunun e-book ile alakası ne lütfen konu başlıgı acarken dikkat ediniz...Sorununa gelince bu şimdiki oturumda mı oldu yoksa pcyi resetledigin halde felan hala oluyormu?Nete girdiginde göre baglantında bir sorun yok..Daha önce hesapların acılıyormuydu...
-
hoca e-book'u nerden cikardin, ubuntu dedim. Herneyse onceden hesaplar calisiyordu, sonra ubuntuyu bir kac kez yeniden formatladim ve sonradan calismaz oldu.mozilla'nin firewall sorunu olabilir diye dusunuyorum ama onunda kurcalamadigim yeri kalmadi, olmuyor vesselam...
-
alexelebek bunu yazdı:
-----------------------------hoca e-book'u nerden cikardin, ubuntu dedim. Herneyse onceden hesaplar calisiyordu, sonra ubuntuyu bir kac kez yeniden formatladim ve sonradan calismaz oldu.mozilla'nin firewall sorunu olabilir diye dusunuyorum ama onunda kurcalamadigim yeri kalmadi, olmuyor vesselam...
-----------------------------
Daha önce e-book kısmına açmıştın bu başlıgı her halde hata oldu neyse daha sonra biz düzeltik...Senin sorununa gelince add/remove'dan pigdin'i kaldır bir daha kur yada kopete kur oda gayet iyidir.... -
hoca yanitladigin icin sagol oncelikle. dedigin gibi defalarca sildim yeniden yukledim ama yinede hesaplar aktif olmuyor.surekli "baglaniyor" modunda takiliyor.
sorun mozillanin ayarlarindan kaynaklaniyor saniyorum ama linux'de daha yeniyim neyi nereden yapacagimi tam olarak bilmiyorum...
-
nete baglanıyorsun dimi?modzillanın ayarlarıyla oldugunu sanmıyorum acıkcası pidginde kullanmadım hiç paket deposundan kopete kur bence
-
tamam anladim.kopete'yi ubuntu server uzerinden mi bulmaliyim yoksa kendi sitesinden mi indirmeliyim.ayrica kopete ile bircok server'a ayni anda baglanabilirmiyim?(hotmail,yahoo,gmai, vs...)
-
pidgin'nin aynısı ama ben daha çok begenirim paket deposunda var
program ekle kaldır gibi birşey olucak ordan akabilirsin başlat menusu gibi bir menu var ya -
gerçi sandman açıklama yapmış ama ek olarak amsn tavsiye edebilirim ubuntu synaptic paket deposundan indirebilirsin abi. (şahsen kopete ve pidgin den daha çok beğendiğimi söyleyebilirim)