Pidgin Messenger‘Da Renkli Nickler
-
merhabalar
ubuntuda pidgin kullanmak istiyorum güzel bi messengera benziyor, plus stili renkli nickleri görmenin bir yolu var mıdır acep ? renkli nickleri görmeye çok meraklı değilim ama mal mal renk kodlarını görmek de istemiyorum
evet var mıdır çözümleri olan ? (pidgin yerine aMSN önermeyin sevemiyorum, emesene de önermeyin bi sorun yaşadım çalıştıramıyorum)
-
Empathy denedin mi? Depodan pidgin diye baktım 30 tane eklenti içeren bir paket var. Ama içeriğine baktığımda senin aradığın türden birşey yoktu.
Edit: http://www.webupd8.org/2009/09/install-pidgin-svn-plus-in-ubuntu.html
Eski bir makale ama denemekte fayda var.
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------
Empathy denedin mi? Depodan pidgin diye baktım 30 tane eklenti içeren bir paket var. Ama içeriğine baktığımda senin aradığın türden birşey yoktu.
-----------------------------empathy güzel değil be hocam eski windows messenger gibi :)
peki şöyle bişey sorayım emesene kullanırken bilgisayarım kilitlendi kaldı ve res atmak zorunda kaldım, yeniden açtığımda emeseneye login olmuyordu ve bi sürü hata mesajı verdi.emesene'yi software center'dan kaldırıp tekrar kurdum sorunum geçmedi, bu sefer synaptics package managerdan tamamen kaldırdım tekrar kurdum yine sorunum düzelmedi ve tamamen kaldırmama rağmen yeniden kurduğumda msn adresimi-şifremi vs hatırlıyordu
emesene çok güzel bi messenger ama böyle bi sorun yaşıyorum acaba sistemden tamamen kaldırmanın başka bir yolunu bilen var mıdır ?
-
Evet arkadaşlar ubuntuda herşeyin çözümü olduğu gibi bu probleme de çözüm bulmuş bulunmaktayız. Sonra yok ubuntu şöyle yok böyle yok esaret altında özgürlük demeyin, dememelisiniz, diyemezsiniz.
Pidgini açıyorsunuz, Yukarıdan tools-->plugins
Listeden "Plus! color tags" yanına tik koyuyorsunuz ve değişimi anında görüyorsunuz. Peki yanına tik koyulacak bu maddeyi bulamadınız mı? Sorun değil.
Hemen terminale gidiyoruz:
sudo add-apt-repository ppa:frasten/ppa && sudo apt-get update
sudo apt-get install pidgin
Sonra yine araçlar-eklentilerden tik koyuyoruz. Ve bitti. -
diamonique sağolsun hallettim :) bir de burdan teşekkür edeyim.