Pikap'tan, Gramofondan, Plaktan Anlayan Müridler
-
merhabalar
kız arkadaşım plaktan müzik dinlemeye oldukça ilgi duyuyor. yakın zamanda eve çıktı ve çok sevineceğini bildiğim bu tarz bi ev hediyesi düşünüyorum.
mesele bu işten hiç anlamamam. gramofonlar daha klasik daha hoş duruyor antika değeri daha fazla fakat kullanılabilirliği ne seviyelerde? 30luk, 45lik nedir longplay nedir? bulabileceğimiz her plağı her pikapta çalabilecekmiyiz?
pikapla gramofonun temel farkları nedir?
ayrı amfi ve hoparlör şart mı yoksa dahili ses alınabiliyor mu bu aletlerden?
gramofon ne paralara alınır klasik görünümlü antika bi pikap ne paralara alınır? yeni görünmesini istemiyorum.istanbulda bu aletleri araştırabileceğim kadıköydeki antikacılar sokağından ve taksim-tünelin oradaki dükkanlardan başka biyer önerir misiniz yoksa oralarda mı bakayım?
bu konuda tecrübeli arkadaşların önerileri var mı ? az paraya hem dekoratif olarak güzel ve antika görünen hem de güzel müzik dinleyebileceğimiz bi nane arıyoruz.
-
gramafon kurmalıdır amfiye gerek yok kendi üzerinde ses çıkışını sağlayan çiçek gibi açık borusu var. pikap elektroniktir pikapa dahil amfisi yoksa ek amfi gerekir kurmaya gerek yoktur. gramafon en ucuz 200 tl ye bulabilirsin. geçen amfili pikap gördüm saturn de 400 liraydı ayrıca usb ile direk pc ye kayıt imkanıda sunuyor. bu arada bu 3000. mesajım oldu forumda hayırlı uğurlu olsun :)
-
Cosmic yeterli bilgiyi vermiş. bu plaklarla genelde hi-fi ile ilgilenen, kaliteli ses isteyen odyofiller (audiophilia) ilgilenirler. sesin dijitale dönüştürülmeden ki hâlini dinleme duygusu hakimdir. hi-fi biraz pahallı bir tutkudur, zenginsen mesela bir gün bir kaç metrelik bir kabloya 40,000 USD harcayabilirsin..
gramofonun olayı biraz daha nostaljik olmasıdır, tabii ki onun da kendine göre belli bir "sound" u vardır..
yani işe bir gramofonla başlamalısın, bence..
eminim tahribattan plak müdavimi birileri vardır, onlar daha çok yardımcı olurlar, sorularına yanıt verirler.
-
Gramofon yerine bu pikabı önerebilirim, bende aynından vardı. Kendinden amfilidir, ses çıkışı da son derece kalitelidir. Gramofona nazaran daha az masraf çıkarır, gramofon mekanik olduğu için biraz hassas olurlar ama bu pikap için senede en fazla bir kez iğneyi değiştirmen gerekir, o da 50-100 lira arasında bir fiyattır.
Kullanım esnasında da temizliğe çok dikkat etmelisin, plak tozlu olursa ses bozulur, iğne bu tozları toplar ömrü kısalır. Kısacası en büyük düşmanın toz olacaktır, plakları muhafaza için de toz tutmayan kaplar kullanabilirsin.
33'lük 45'liği de kafana takma bu pikap hepsini çalıştırır. 33'lük dediği devir sayısıdır, dakikada 33 tur yapması gereken plak. Bu pikapta 33-45 devir için ayar düğmesi bulunmaktadır.
Biraz meşakatli anlattım ama gerçekten öyledir, winamp'ta çift tıklama ile müzik dinlemek kadar kolay değildir fakat dinlerkenki verdiği hazzı elektronik ortamda çalınan ile kıyaslamak dahi doğru değildir :)
Saygılar.
-
tam bir müdavimim :))

-
BiUyeOlamadim bunu yazdı
Gramofon yerine bu pikabı önerebilirim, bende aynından vardı. Kendinden amfilidir, ses çıkışı da son derece kalitelidir. Gramofona nazaran daha az masraf çıkarır, gramofon mekanik olduğu için biraz hassas olurlar ama bu pikap için senede en fazla bir kez iğneyi değiştirmen gerekir, o da 50-100 lira arasında bir fiyattır.
Kullanım esnasında da temizliğe çok dikkat etmelisin, plak tozlu olursa ses bozulur, iğne bu tozları toplar ömrü kısalır. Kısacası en büyük düşmanın toz olacaktır, plakları muhafaza için de toz tutmayan kaplar kullanabilirsin.
33'lük 45'liği de kafana takma bu pikap hepsini çalıştırır. 33'lük dediği devir sayısıdır, dakikada 33 tur yapması gereken plak. Bu pikapta 33-45 devir için ayar düğmesi bulunmaktadır.
Biraz meşakatli anlattım ama gerçekten öyledir, winamp'ta çift tıklama ile müzik dinlemek kadar kolay değildir fakat dinlerkenki verdiği hazzı elektronik ortamda çalınan ile kıyaslamak dahi doğru değildir :)
Saygılar.
Bu arkadaşın pikabı şu an bende. Ses kalitesi çok iyi. Tavsiye ederim. Sahibindendeki ilanla alakam yoktur. Bendekinin aynısı.
-
yazanlara teşekkür ederim.
arkadaşlar konu güncel biraz daha tavsiye alabilirim.