Piranha Business Tab 7" [Uygun Fiyatlı Tablet Arayanlar İçin]
-
Tabletin bugün 9. günü.
---Kutu içeriği:
tablet, otg kablo, miniusb-usb kablo, kılıf(kadife bezden dikilmiş, sudan düşmeden falan korumaz ama cepte çizilmekten koruyor), şarj adaptörü.
---Yorumlarım & görüşlerim;
Sim kart takılmıyor ancak 3g desteği var(ben kullanmıyorum 3g ama kullanmaya çalışanlardan yazılım sorunu yaşayanlar olmuş, halledilmiş.)
Resimde göründüğü gibi alet ama o dokunmatik tuşlar yok kasada, sadece ekran. Açma kapama tuşu ve girişler cihazın alt kenarında.
Oyun olarak death trigger,hawx ve angry birds space denedim, hawx falan canavar gibi ama death triggerda hafif bi donma vardı ama o da en sağlam oyun deniyor zaten olur o kadar.
Isınma var biraz ama öyle alev gibi olmuyor, işlemcinin olduğu bölge ısınıyor(sağ elle tuttuğunuz yere denk geliyor) o da az ya da çok diyemem diğer tabletlerde ısınma durumunu bilmediğim için. Ki bu ısınma normal kullanımda olmuyor oyun oynarken oluyor en fazla.
Wifisi sıkıntılı diyenler var, benim modemle aramda 3m falan var bi sıkıntı yok. Evin içinde 15m uzakta laptop bile çekmiyor 200liralık alet ne yapsın :D şarjdan çok yiyor wifi ama yine 1-2 saat götürür, belki biraz daha fazla ama 3 saatten fazla dayanmaz tahminimce. Bir de kendi web browserının sekmelerini kapatamıyorum yatay tutunca, dikey tutmak gerekiyor, bu yüzden chrome opera falan kullanıyorum.(Flash playerlık işim olmadığından chromeda falan durum nasıl bilmiyorum ama kendi tarayıcısında flash player çalışıyor kasmadan)
Filmlerden yana da iyi, çatır çatır film dizi izleniyor, tahminen 4-6 saat arası gider şarjı. Tek sıkıntısı medya playerın ileri sarma çubuğunu öyle bir kodlamışlarki ip kadar yer algılıyor mümkün değil o çizgiyi yakalayıp ileri geri saramıyosunuz, ama mx playerla kullanarak bu sıkıntıdan kurtulabiliyosunuz.
Isınma,internet,oyun,şarj performansı bu durumda. Pdf bilmemne zaten tüm cihazlardaki gibi.
---Güzel yanları;
Eğer hd televizyonunuz falan varsa hdmi çıkışı var.
Dokunmatiği tabiki pahalı cihazlar kadar iyi değil ama bu fiyat kategorisine göre mükemmel. Multitouch testinide şimdi yaptım bu yazıyı yazarken aklıma geldi, 5 parmak algılıyor 6.yı dokunduğunda olmuyo ama :P
Önde vga, arkada 2mp olmak üzere 2 kamerası var. Resim falan çekecek haliniz yok herhalde ama lazım olur diye koymuşlar, ki öndekiyle skypeta falan görüntülü görüşme mümkün.
8gb kendi hafızası var, 32gblık microsd kart takabiliyosunuz. (Ben henüz müzik ve film atmadığımdan 8gb yetiyo şimdilik.)
Normal usb gibişini sadece 3g için kullanmak zorunda değilsiniz, flash bellek takabiliyorsunuz, usb hdd bile destekliyor. Ben 640gblık usb harddiski bağlayıp film falan açtım takır takır çalışıyor, 1tblık hdd takan da olmuş.
Mini usb girişi bilgisayara bağlayıp dosya aktarımı,yazılım güncelleme ve şarj için kullanılıyor ama kutunun içinden otg kablo çıkıyor ve normal usb girişi olarak kullanılabiliyor, bu sayede 2 usb girişi oluyor. Ofis programı yükleyip klavye ve mouse bağlayarak normal pc gibi kullanabiliyorsunuz.
(Fantazi peşindeyseniz bi full hd monitör alıp bu cihazı android pc gibi kullanabilirsiniz)
Satın aldıktan sonra 3 gün içerisinde 30liraya piranha plus garantisi satın alarak 2yıllık garanti süresini 5yıla çıkarabiliyorsunuz ve ayrıca 1senelik ekstra garanti veriyorlar çalınma hariç tüm kullanıcı hatalarına karşı.
---Kötü yanları;
Ekran çözünürlüğü pek iyi değil,renkler fazla canlı durmuyor. Ama kötü de değil, 10 üzerinden 6 ya da 7 eder.
Malzemesi pek kaliteli görünmedi bana, kasası olsun ekranı olsun.
Müşteri hizmetleri, teknik servisleri falan iyi değil deniyor. Telefonla aramadım, piranha.com.trden birşey sordum takip numarası veriyor site ama o numarayı nereye girip bakıcaz belli değil. piranha plus garanti paketini aldım para karttan çekildi ama ne bi belge geçti elime ne de bi email geldi, bunu sorup duruyorum bakalım ne olacak.
------------------------
Yani fiyat/performans olarak üründen memnunum. Ama müşteri hizmetleri ve teknik servis kısmına birşey diyemiyorum. 2. mesajı alayım, gelişmeleri yazarım.
----------------
Uygun fiyatlı tablet arayan müridlere tavsiye olsun dedim, herşeyini yazdım ama dahada kafanıza takılan varsa sorabilirsiniz. Ayrıca almadan önce kötü yanlarınıda düşünüp öyle karar verin, sonra gelip "sen dedin diye aldık böyle böyle oldu" demeyin.
-
burda müşteri hizmetleri kısmını yazıcam.
BEKLENEN GELİŞME EDİTİ:
Günlerdir cevap beklerken aslında bir cevap almışım ancak hesabıma giremediğim için ben görememişim. Şöyleki;
piranha plus satın aldığınız zaman sisteme otomatik kayıt oluyorsunuz ama mail gelmedikçe şifrenizi bilmiyorsunuz ve giriş yapamıyorsunuz, iletişim kısmındanda kendi mailinizi girerseniz yine sorunuzun cevabı hesabınıza geldiği için göremiyorsunuz falan web olayı bayaa sıkıntı yaşattı bana yani :D
Ama dün isyana gelip rastgele normal bir üyelik açıp ordan "benim mailim bu, lütfen artık benimle iletişime geçin durum ne merak ediyorum" gibisinden diyince adamlar mail atmışlar sağolsunlar. Şu an hem piranha plusı satın almış durumdayım hem de piranha.com.trye üye olmuş durumdayım :) durumu bilmediğim için birşey diyemem, belki yoğunluk var işlemler sıraya alınıyor sıra geç geliyor belki doğrulama işlemleri uzun sürüyor falan. Sonuç olarak piranha plus garanti durumunuda halletmiş bulunmaktayım.
Olası bir arıza durumunda teknik servisle bir diyaloğa girersem bir edit daha yapıp yazarım, ama umarım arızayla sorunla uğraşmam :D
wasd tarafından 23/Oca/13 16:54 tarihinde düzenlenmiştir -
bende şu cihazı ; http://www.tabletburada.com/tablet-pc-modelleri/254-ainol-novo-mars-tablet-bilgisayar.html almayı düşünüyordum yurt dışından 130 liraya geliyor , ama buda piranha fiyatta gayet iyi yazını okuyamadım tam olarak birazdan okuyacağım ama anladığım kadarıyla memnunsun , performans fiyat anlamındada daha iyisi bulunamaz sanırım
-
O aletede baktım. Ainol markası çok öneriliyor ama;
şarjdayken dokunmatik ekran çalışmıyormuş donanımhaberde ve çoğu yerde denilenlere bakılırsa, piranhada böyle bir sorun yok.
http://www.youtube.com/watch?v=pxkJtfbIdg0
Ve şu vidyoyu izlersen dokunmatiğin biraz ağır tepki verdiğini görürsün. Piranhanın ekran çözünürlüğü 800*480, bunun 1024*600 ama dokunmatik olarak piranha business tab ainol novo marstan daha iyi görünüyor.