Pirates Of Silicon Valley ( Billgates Ve Steve Jobs )
-
Bill gates'in nasıl "büyük adam" olduğunu anlatan, bilişim meraklısı herkesin izlemesi gereken belgesel niteliğinde ama gayet de eğlenceli, sıkmayan bir tv filmi. Konusu bugünkü bilgisayar devlerinin (Microsoft, Apple) bu işe nasıl başladığı ve yükseldiği. Steve Jobs ve Steve Wozniak bilgisayar dahisi iki arkadaştır.Birlikte 'Apple' adlı şirketi kurarlar.Onlar gece gündüz çalışıp projeleri için büyük şirketlerle anlaşmaya çalışırken Bill Gates de arkadaşlarıyla beraber kendi çapında bi şeyler başarmaya çalışmaktadır.Bunun için steve jobs'a yanaşmaya çalışır.Ancak Jobs ona hiç yüz vermez. Yıllar içinde Steve Jobs kendi psikolojik bunalımlarının da etkisiyle gözünü hırs bürümüş, ne emretse yapan, onun için gecelerce uykusuz kalıp çalışan onlarca elemanı çalıştırdığı, koca bir aile olarak gördüğü nerdeyse tarikat niteliğinde bir şirkete sahip ama gerçekte yalnız ve haşin bir adama dönüşür.Bill Gates ise kazanmanın yolunu keşfetmiştir: "İyi sanatçılar kopyalar. Büyük sanatçılar çalar."
Link:http://vk.com/video_ext.php?oid=163216009&id=162704529&hash=d5fb89298740670d&hd=1
-
güzel filmdir ben de tavsiye ederim.
-
O bu değilde bi 50 yıl sonra microzort kalmaz elma hepsini deler geçer, anlamadığım elma neden global bir telefon şirketi kurmuyor,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdıO bu değilde bi 50 yıl sonra microzort kalmaz elma hepsini deler geçer, anlamadığım elma neden global bir telefon şirketi kurmuyor,
adamlar tek bir güncellemeyle bunu sağlayabilirler bence :)
edit: iletişimin günümüzde ne kadar önemli birşey olduğunu düşünürsek apple ın elinde nekadar büyük bir güç tuttuğunu kabullenmemiz gerek...
edit II : bu arada konu sapmasın film kıyak hee...
PsychoDawn tarafından 14/Ağu/12 03:27 tarihinde düzenlenmiştir -
PsychoDawn bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdıO bu değilde bi 50 yıl sonra microzort kalmaz elma hepsini deler geçer, anlamadığım elma neden global bir telefon şirketi kurmuyor,
adamlar tek bir güncellemeyle bunu sağlayabilirler bence :)
edit: iletişimin günümüzde ne kadar önemli birşey olduğunu düşünürsek apple ın elinde nekadar büyük bir güç tuttuğunu kabullenmemiz gerek...
İletişim ve enerji gelecek en çok bunlara ihtiyaç duyacal, Robinson_Crusoe tarafından 14/Ağu/12 03:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Microsoft yazılımda tekel oluşturuyor diye ne davalar açıldı.
Apple kendi platformunda yapılan her programın satışında yüzde alarak köşeyi döndü. Üstüne üstlük hem pc, hem telefon hem müzik pazarını domine etti millet alkışlıyor.
Microsoft kendi OS'u içinde Internet explorer veriyor diye ne davalar açıldı ne darbeler yedi. bugün bunları unuttuk. Apple safariyi IOS la veriyor diye kimse birşey demiyor, microsoft yazılımcıya her türlü özgürlüğü ve seçeneği verdiği halde yaranamadı.
Apple 'ın yükselişini haksızlık olarak görüyorum. Kopyacı olan appledır bana göre
-
Ben Microsoftu seviyorum :) Apple da iyi urunler cikariyorda Microsoft daha iyi bence ve teknik destegi v.s cok cok iyi
Apple sadece parayi dusunuyor nasil pahaliya satarim...