Pirates Of Silicon Valley ( Billgates Ve Steve Jobs )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLman
    aLman's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bill gates'in nasıl "büyük adam" olduğunu anlatan, bilişim meraklısı herkesin izlemesi gereken belgesel niteliğinde ama gayet de eğlenceli, sıkmayan bir tv filmi. Konusu bugünkü bilgisayar devlerinin (Microsoft, Apple) bu işe nasıl başladığı ve yükseldiği. Steve Jobs ve Steve Wozniak bilgisayar dahisi iki arkadaştır.Birlikte 'Apple' adlı şirketi kurarlar.Onlar gece gündüz çalışıp projeleri için büyük şirketlerle anlaşmaya çalışırken Bill Gates de arkadaşlarıyla beraber kendi çapında bi şeyler başarmaya çalışmaktadır.Bunun için steve jobs'a yanaşmaya çalışır.Ancak Jobs ona hiç yüz vermez. Yıllar içinde Steve Jobs kendi psikolojik bunalımlarının da etkisiyle gözünü hırs bürümüş, ne emretse yapan, onun için gecelerce uykusuz kalıp çalışan onlarca elemanı çalıştırdığı, koca bir aile olarak gördüğü nerdeyse tarikat niteliğinde bir şirkete sahip ama gerçekte yalnız ve haşin bir adama dönüşür.Bill Gates ise kazanmanın yolunu keşfetmiştir: "İyi sanatçılar kopyalar. Büyük sanatçılar çalar."

Link:http://vk.com/video_ext.php?oid=163216009&id=162704529&hash=d5fb89298740670d&hd=1

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

güzel filmdir ben de tavsiye ederim.

enjoy i'm vaccinated
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    O bu değilde bi 50 yıl sonra microzort kalmaz elma hepsini deler geçer, anlamadığım elma neden global bir telefon şirketi kurmuyor,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı
    O bu değilde bi 50 yıl sonra microzort kalmaz elma hepsini deler geçer, anlamadığım elma neden global bir telefon şirketi kurmuyor,

adamlar tek bir güncellemeyle bunu sağlayabilirler bence :)

edit: iletişimin günümüzde ne kadar önemli birşey olduğunu düşünürsek apple ın elinde nekadar büyük bir güç tuttuğunu kabullenmemiz gerek...

edit II : bu arada konu sapmasın film kıyak hee...

PsychoDawn tarafından 14/Ağu/12 03:27 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    PsychoDawn bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

adamlar tek bir güncellemeyle bunu sağlayabilirler bence :)

edit: iletişimin günümüzde ne kadar önemli birşey olduğunu düşünürsek apple ın elinde nekadar büyük bir güç tuttuğunu kabullenmemiz gerek...

İletişim ve enerji gelecek en çok bunlara ihtiyaç duyacal, Robinson_Crusoe tarafından 14/Ağu/12 03:27 tarihinde düzenlenmiştir

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Microsoft yazılımda tekel oluşturuyor diye ne davalar açıldı.

Apple kendi platformunda yapılan her programın satışında yüzde alarak köşeyi döndü. Üstüne üstlük hem pc, hem telefon hem müzik pazarını domine etti millet alkışlıyor.

Microsoft kendi OS'u içinde Internet explorer veriyor diye ne davalar açıldı ne darbeler yedi. bugün bunları unuttuk. Apple safariyi IOS la veriyor diye kimse birşey demiyor, microsoft yazılımcıya her türlü özgürlüğü ve seçeneği verdiği halde yaranamadı. 

Apple 'ın yükselişini haksızlık olarak görüyorum. Kopyacı olan appledır bana göre

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Ben Microsoftu seviyorum :) Apple da iyi urunler cikariyorda Microsoft daha iyi bence ve teknik destegi v.s cok cok iyi

Apple sadece parayi dusunuyor nasil pahaliya satarim...

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
Toplam Hit: 896 Toplam Mesaj: 7