Piv Basic Dilinde 16F84 Ün 8 Çıkışını Kontrol Etme
-
include "modedef.bas"
trisb=00000000
portb=%00001101 '1. durum
call kvn
portb=%10001000 '2.durum
call kvn
portb= 'bu şekilde istediğiniz kadar yazın
call kvn 'altına bunu yazmayı unutmayınkvn:
pause 500 'hız
return
end -
: )
ee Port B nin bitlerini sırayla 0-1 yapıp araya 500 zaman gecikmesi koyunca eline geçiyo?
-
elleşme abisi....
Bu sitedeki ruh kanserlerini nası tespit edicez sen böle yaparsan
amele_2 eniği sana diyom.... ha bu arada angara angara duy sesimizi
patronu çaarıyım abi ona konuşun ;) delirdim delirdim.... he gidi vey geleli ne oldu gene bana ne oldu mu ki ne acaba....
vesaire ve de asabite el kaide felan fiş ve keman..... diyip sona gerekmi den lale sonucu saadet elde edelim ... oh bea rahatladım
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------: )
ee Port B nin bitlerini sırayla 0-1 yapıp araya 500 zaman gecikmesi koyunca eline geçiyo?
-----------------------------
Hacı yeni başlayanlar ne yaptığını rahat rahat görsün diye oraya 10 yazsak bişe anlamaz yeniler.Acemi biri için bir pice
bunu yazmak ve atmak ne kadar mutluluk verei bilemezsin.
:D -
jaws067 bunu yazdı:
include "modedef.bas" /modedef.bas kütüphanesii include ettik (kütüphne çağırdık)
trisb=00000000 / tris register i port bitlerini kontrol eder.(bit 0 ise çıkıi 1 ise giriş olarak kullanılır o port)
portb=%00001101 '1. durum / portb bitlerini binary olarak değiştirdik sol baştan itibaren por0 port1 diye gider
call kvn /kvn alt programını çağırdık
portb=%10001000 '2.durum /yine aynı şey hexadecimal olarak da atanabilir sanırımcall kvn
call kvn 'altına bunu yazmayı unutmayınkvn: / alt program
pause 500 'hız / 500 defa bekle işlemini yap diyor sanırım 1 makine saykılı olsa 500 ms yapar herhal kristale göre değişir
return /alt programdan çıkmak için
end /end
-----------------------------o zaman şöle yapalım koyu renkli olrak açıklamarını yapmaya çalıştırm eksiğim warsa düzlt pic konusunda yeterli değilim ben 8051 ciyim
-
amele_2 bunu yazdı:
jaws067 bunu yazdı:
include "modedef.bas" /modedef.bas kütüphanesii include ettik (kütüphne çağırdık)
trisb=00000000 / tris register i port bitlerini kontrol eder.(bit 0 ise çıkıi 1 ise giriş olarak kullanılır o port)
portb=%00001101 '1. durum / portb bitlerini binary olarak değiştirdik sol baştan itibaren por0 port1 diye gider
call kvn /kvn alt programını çağırdık
portb=%10001000 '2.durum /yine aynı şey hexadecimal olarak da atanabilir sanırımcall kvn
call kvn 'altına bunu yazmayı unutmayınkvn: / alt program
pause 500 'hız / 500 defa bekle işlemini yap diyor sanırım 1 makine saykılı olsa 500 ms yapar herhal kristale göre değişir
return /alt programdan çıkmak için
end /end
-----------------------------o zaman şöle yapalım koyu renkli olrak açıklamarını yapmaya çalıştırm eksiğim warsa düzlt pic konusunda yeterli değilim ben 8051 ciyim
Aynen doğru haklısın hacı.Bende tam anlamıyla her şeyini bilmiyorum ezbere yapıoz bişeyler.Amacım bu işe yeni başlayanlara yardımcı olabilmektir.tşkkr