Pkk-Ermeni İşbirliği
-
PKK İLE ERMENİLER ARASINDA 1987 YILINDA YAPILAN ANLAŞMA
1987 yılında bölücü terör örgütü PKK ile Ermeniler arasında bir anlaşma yapılmıştır. Söz konusu anlaşmanın hükümleri şunlardır:
1.Ermeniler PKK terör örgütü içinde eğitim faaliyetlerinde bulunacaklar
2.PKK terör örgütüne her yıl için adam başına 5.000 ABD Doları ödenecek
3.Ermeniler küçük çaplı eylemlere katılacaklar
Yapılan bu anlaşmanın akabinde örgüt içerisinde Ermenilerin sivrilmeleri üzerine, PKK-ASALA ilişkilerinden sorumlu Hermez Samurouyan adlı şahısla birlikte 18 Nisan 1990 tarihinde yapılan toplantıda şu kararlar alınmıştır:
1.PKK ve ASALA terör örgütlerinin artık ortak yönetilecektir
2.Türkiye'de güvenlik kuvvetlerine yönelik eylemlerde istihbaratı Ermeniler yapacak
3.Muhtemel devrimden sonra elde edilen topraklar eşit olarak bölüşülecek
4.Kamp masraflarının % 75'ini Ermeniler karşılayacak
5.Türkiye'deki metropol şehirlerde eylemler yapılacak
1992 Ekim ayından itibaren Kuzey Irak'ta üslenen terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlarda örgütün büyük darbeler alması ve barınma imkanlarını kaybetmesi üzerine bir kısım örgüt mensuplarının İran ve Ermenistan'a geçmeleri ile PKK terör örgütünün Ermenistan'daki aktif faaliyetleri başlamıştır.
PKK terör örgütünün Avrupa temsilcilerinden bir grubun Ermenistan'a giderek, PKK terör örgütü mensuplarının Kars bölgesinden Ermenistan'a rahatça girip çıkmaları için anlaşma yaptığı, Sovyet Rusya'nın dağılması ile Ermenistan'ın bağımsızlığına kavuşması sonucu PKK terör örgütünün Ermenistan'da Kürt yerleşim birimlerinde barınma imkanı bularak burada örgüte maddi-manevi destek sağlayıp, faaliyetlerini sürdürdüğü ayrıca, 19-20 Mayıs 1992 tarihlerinde bir grup PKK terör örgütü mensubunun Ermenilerle beraber Azeri Türklerine karşı savaşmak için 3 araçla Urumiye'den Ermenistan'a hareket ettiği bilinmektedir.www.ermenisorunu.gen.tr bu adresden yararlandım. Yusuf Hallaçoğlu ile çalışmaları olan bir site, bilgisinden emin olarak sizlerle paylaşmak istedim. Ayrıca biblografya bölümü de var.
-
Bu AdamLarın Hepsi Yamuq a.q
-
pkk asalanın devamı zaten ayrıca apo hibineside ermenidir...
-
La a.q pkk nın...Kurtuluş Savaşı Dönemi Yıllarındada Ermenileri Öldürmede Yardım Etmişlerdi Güyaa...Hepsi Şerefsiz Pkk cıların..
-
kansızlar
-
bunları zaten bılıyoruzda sonuc yok ortada ... hepsının allah belasını versın onlarında onlar gibi olanlarında ...
-
ya hepsi o.ç. ermenisi pkklısı hepsi işte
-
Tarihte gerçekten var olan böyle şerefsizlikleri bir Türk evladının bilmesi lazım bence. Bilmiyorsa da okusun öğrenin diye yazdım. Zaten ermenileri de pkk o.ç. larını da herkes biliyor.
