folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Plaka Tespit Eden Program Yazma Hakkında...

Plaka Tespit Eden Program Yazma Hakkında...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

Bir kamera üzerinden araç plakasını tanıyan yazılımlar mevcut. Biz bu tür bir plaka tespit programı yazma aşamalarını merak ediyoruz. Bu sistem hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceğimiz bir içerik var mı? Ya da bir döküman ile kısa da olsa mantık babından bir kod paylaşabilir misiniz?

Yardımlarınız için teşekkürler...

Bilen konuşmuyor, konuşan bilmiyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    l33ts
    l33ts's avatar
    Erkek

OCR denilen teknik ile resimdeki yazıları text e cevirmek mumkun

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hocam o kadar kasmana gerek yok ki türkiyede kullanılanlar hız sınırını aşan araç görünce fotoğraflıyor bilgisayar başındaki eleman elinde kağıt kalem ceza kesiyor :D geçen gün atv demiydi neydi orda gördüm :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    tutkun bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir kamera üzerinden araç plakasını tanıyan yazılımlar mevcut. Biz bu tür bir plaka tespit programı yazma aşamalarını merak ediyoruz. Bu sistem hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceğimiz bir içerik var mı? Ya da bir döküman ile kısa da olsa mantık babından bir kod paylaşabilir misiniz?

yazılmışını alın, programı inceleyin; size 4 kamera 1 dvr kart bir de yazılım satayım, inceleyerek deneyerek öğrenirsiniz.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

hocam o kadar kasmana gerek yok ki türkiyede kullanılanlar hız sınırını aşan araç görünce fotoğraflıyor bilgisayar başındaki eleman elinde kağıt kalem ceza kesiyor :D geçen gün atv demiydi neydi orda gördüm :D

maalesef öyle değil.Marmaris girişinde jandarma kontrol noktası var burada otobüsleri durdurup arıyolar ve yol üzerinde kameralar var.2006 yılında bu bina içine girme şansım oldu ve oradan gördüm.Bilgisayara bağlı kamera sürekli yola bakıyor ve araç ne kadar hızlı geçerse geçsin ön kısmının fotoğrafını çekip plakayı o fotoğraftan ayırıp alt kısımda sorguluyor.Bu bilgisayarın başında da bekleyen falan görmedim,kendisi otomatik yapıyo bunları ve bir yazılımın fotoğraftan yazı ayırabildiğine ilk kez şahit oldum.Daha önce hiçbiyerde de duymamıştım bile bu olayı.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

l33ts bunu yazdı:

OCR denilen teknik ile resimdeki yazıları text e cevirmek mumkun

Konuyu açtıktan sonra biraz araştırıp farkettim(açmadan önce de araştırıyordum). ;) Yine de teşekkürler.

Kaynak kod arayan arkadaşlar varsa şuraya bakabilirler:

http://code.google.com/p/tesseract-ocr/downloads/detail?name=tesseract-3.00.tar.gz

Biraz kurcalayayım, sorun olursa yazarım. :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:
    tutkun bunu yazdı:

yazılmışını alın, programı inceleyin; size 4 kamera 1 dvr kart bir de yazılım satayım, inceleyerek deneyerek öğrenirsiniz.

hacı vatandaşa satıcaksan bu iş için dvr kart en az 200 frame lenslerde 6-60 lık gndermelisin yoksa adamın işini görmez

onekine?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

tutkun bunu yazdı:

C++ ve http://www.openframeworks.cc/ frameworkunu kullanarak yapabilirsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

Adamlar aşmış laaaa SpArK :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    soldat
    soldat's avatar
    Erkek

verruckt nickli müride ulaş sorunun cevabı onda 

Fazla tevazunun sonu vasattan nasihat dinlemektir.
Toplam Hit: 2508 Toplam Mesaj: 10