Playstation 3 Ve TV Uyumluluğu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ege
    ege's avatar
    Erkek

Arkadaşlar 5 ay önce aldığım tv bu :

http://www.samsung.com/tr/products/tv/plazmatv/ps_42c91h.asp

Samsung 42c91h modeli plazma..

şimdi ingiltere den bir arkadasım gelecek yakında playstation 3 siparişi vermek istiyorum fakat akılmda 2 soru war:

1-bu tv ile playstation 3 un destekledıgı hd oyun kalitesi ve blu-ray teknolojisini izleyebilir miyim?

2-yurtdısından gelen playstation 3 ile ilgili herhangi bir uyum sorunu yasaar mıyım? (bir sitede gormustum ntsc tv alman gerek falan dıye )

yardımcı olursanız sevınırım..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek

bildiğim kadarını yazıyorum :)

kaliteli bir HDMI kablosu ile rahatlıkla ve kaliteli bir şekilde ps3 oynayabilir blu-ray teknolojisinden yararlanabilirsin.  ikinci soruna bakacak olursak bütün ps3 ler yurtdışından geliyo zaten :) türkçe versiyonu yok bildiğim kadarıyla bende zamanında alacaktım ama lcd olmadığı için almamıştım ki gecen hafta onu eve soktum simdi sırada ps3 var. ps3 alırkan dikkat et pal mi ne var onu almamaya özen göster ntcs mi ne vardı onu tavsiye ederim :) simdiden hayırlı olsun darısı başıma.(ntcs ve pal mi öyle bişey var işte onlar sadece versiyon mesela pal da bazı oyunlarda kan efekti olmuyormuş falan diye duydum)

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zenom
    zenom's avatar
    Erkek
    aynı tv odamda var p3 ü babalar gibi calıştırıyor sonuna kadar dibine vuruyor oyunların ;) rahat ol sen ..

Ateşe Dayanabildiğin Kadar Günah İşLe...!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Plazman HD Ready... Full HD olasydı daha iyi görüntü alırdın, ama bu da fazlasıyla görür işini.

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ege
    ege's avatar
    Erkek
    peki arkadaşlar pal ya da ntsc olanları varmış ps 3 lerin bu nedir japonya konfigrasyonlu olanlar pal sanırım ve avrupa konfigrasyonlu olanlar ntsc bu nedir dediğim gibi ingiltereden sipariş verdirmeyi düşünüyorum cihazın kendisinde ya da oyunlarında da bu dediğim pal ve ntsc uyum sorunu yaratabiliyormuş ingltereden gelirse eğer herhangi bir uyum sorunu yaşar mıyım?ve son olarak 30 ve 80 gb modelleri arasında bir fark var mı ps3 de? teşekkürler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek
    ege bunu yazdı:
    -----------------------------
    peki arkadaşlar pal ya da ntsc olanları varmış ps 3 lerin bu nedir japonya konfigrasyonlu olanlar pal sanırım ve avrupa konfigrasyonlu olanlar ntsc bu nedir dediğim gibi ingiltereden sipariş verdirmeyi düşünüyorum cihazın kendisinde ya da oyunlarında da bu dediğim pal ve ntsc uyum sorunu yaratabiliyormuş ingltereden gelirse eğer herhangi bir uyum sorunu yaşar mıyım?ve son olarak 30 ve 80 gb modelleri arasında bir fark var mı ps3 de? teşekkürler...
    pal versiyonunda bazı efektler kısıtlanmış diye biliyorum yukardada bahsetmiştim avrupadan gelen ntsc versiyonu oyunlarda hiçbir uyumsuzluk yaratmaz, yani ingilteredende amerikadanda gelse bi sorun teşkil etmeyecektir senin için. eğer iyi araştırsan uyumsuzluk yaratmayacağını bilirdin ki ps3 ün 30gb lık versiyonu yok 40, 60 ve 80 var. 40 gb'lık versiyon özellik bakımından biraz yontulmuş versiyonu. 60 yada 80gb lığı tavsiye ederim.

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ege
    ege's avatar
    Erkek
    Stifler bunu yazdı:
    ege bunu yazdı:
    pal versiyonunda bazı efektler kısıtlanmış diye biliyorum yukardada bahsetmiştim avrupadan gelen ntsc versiyonu oyunlarda hiçbir uyumsuzluk yaratmaz, yani ingilteredende amerikadanda gelse bi sorun teşkil etmeyecektir senin için. eğer iyi araştırsan uyumsuzluk yaratmayacağını bilirdin ki ps3 ün 30gb lık versiyonu yok 40, 60 ve 80 var. 40 gb'lık versiyon özellik bakımından biraz yontulmuş versiyonu. 60 yada 80gb lığı tavsiye ederim.
    hoca sen pal da kısıtlamalr var diyosun başka yerlerde Türkiye için en uygunu (dvd blu ray ve oyun için) pal diyor ben daha pal ve ntsc farkını anlayamadan bır de ntscu ve ntscj cıktı kafayı yicem walla..ne alıcam bılmıyorum
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

tv nin çözünürlük keresteymiş.

1024 X 768 hd mi olur. 

ftw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ege
    ege's avatar
    Erkek
    tagext bunu yazdı:

tv nin çözünürlük keresteymiş.

1024 X 768 hd mi olur. 

hoca saol yani hevesimin içine ettin..bu arada arastırdım arkadaslar turkıye ıcın en uyumlu format su an tr tv lerdeki PAL formatmıs her turlu dvd oyun sorunsuz calısıyormus yanı sonuc playstation 3 Pal olacak..tesekkurler
Toplam Hit: 1674 Toplam Mesaj: 9