folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Plc Den Anlayan Müridler Yardım

Plc Den Anlayan Müridler Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frt
    frt's avatar
    Erkek

arkadaşlar okulda plc 'nin siemens s7200 die bi modelini görüyoruz benim merak etttiğim piyasada plc nin en çok hangi modelinin kullanıdığı bide ben kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum benim öğrenmeye çalıştığım model siemens s7200 benim ricam bu alanda gelişmemi sağlıcak döküman örnek ler  vb işe yarar ne varsa paylaşması şimdiden teşekkürler

son bitlisli
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Siemens s7-200 ve üst seviyeleri oldukça maliyetli bir PLC türüdür. (S7-300 - S7-400 ve s7-1200)

Şimdi şöyle düşün. Sen serbest çalışan bir firmasın.

Bir makine programlıcaksın ve adamın sana ayırdığı bütçe 10.000 TL.

Şimdi sen makine programlamak, panosunu cartını curtunu herşeyi tam anlamı ile yapacağın için maliyeti en düşük seviyede tutmalısın.

Ben önceden siemens plc kullanırdım ancak piyasaya yavaş yavaş açıldıktan sonra neyin ne olduğunu daha iyi anlamış bulunmaktayım.

Şuan Fatek PLC kullanmaktayım. Hem ucuz hemde Siemens plc'e göre çoğu programları 1-2 satırda yapman mümkün.

Örnek vermek gerekirse sen dokunmatik panelle invertöre HZ bilgisi yollayıp motorun hızıyla oynamak istiyorsun.

İlk önce integer değerleri double integer'a

sonra onu reel sayıya ordan sonrada yuvarlayıp analog çıkışa yönlendiriyorsun.

Nerdeyse 4-5 satırlık bir program oluyor. Ancak Fatek için konuşursak sadece 1 satırda işi bitiriyorsun.

Tek bir PLC'e bağlı kalma.

Temeli al ondan sonra diğer PLC'lere yönelmeye bak.

Şimdi benim düşüncelerim yukarda.

Piyasaya gelince genelde en ucuz maliyetli olan ve en çok işlevli plc seçmeyi tercih ediyorlar.

Ha okullarda siemens niye veriliyor köklü ve zamanında yatırımlarını yaptığından dolayı şimdi milletten çatır çatır paraları alıyorlar :D

Hocam sen siemens plc'i ögren ama çok iyi ögren. Ondan sonra diğer plc'lere merak salmaya bak.

Örnek konusuna gelince PLC'de örneklere bakarak fazla birşey anlayacağını sanmam. Fonksiyonların nasıl çalıştığını bildikten sonra gerisi senin hayal gücüne kalmış birşeydir.

PLC konusunda merak ettiklerin varsa yardımcı olabilirim.

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frt
    frt's avatar
    Erkek

hocam saolasın ben o zaman yoluma s7200 den devam edeyim yardımın için saol

son bitlisli
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hocam dediğim gibi eğitimin süresince siemens programlamayı çok iyi öğrenmeye bak.

Diğer PLC'leri öğrenmek istediğin zaman oyuncak gibi oynuyorsun.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frt
    frt's avatar
    Erkek

hocam son olarak s7200 modelini şöle derinlemesine anlatan bana önerebileceğin bi kitap varmı ha bide  ayrıca sabahtan beri pdf tarzı şeyler arıyorum ama bulamadım işe yarar bişey s7200 ü anlatan pdf tarzı bişey ya da önerebileceğin bi site varmı acaba 

son bitlisli
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Recep Çetin olması gerekiyor

S7-200 Programlama.

Toplam Hit: 957 Toplam Mesaj: 6