PNG Dosyasına Şeffaflık Vermek.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

web sitesi yaparken png kullandım yaptığım bütün grafik formatlarını şeffaflıkta sorun yaşıyorum önerebileceğiniz teknikler varmı ? olmazsa gif e döndüreceğim ama komple çevirmek 2 haftamı alır bayağı grafik dosyası ve sayfa var.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

şeffaflıktaki sorundan kastın ne ? eğer şeffaf olmuyorsa png-24 olarak kaydediceksin.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    Nasıl yani sorun yaşıyorsun. Photoshop ile çalışmıyor musun ? Kaydederken fıstık gibi kaydediyor. Veya Save for Web Devices ile PNG-24 olarak kaydet.

ne diyon?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek

Sen galiba transparan alan üzerinde çalışmadan arkaplan üzerinde çalıştıktan sonra kaydediyorsun sorun olur tabi transparan alanda çalışıp kaydedeceksin.Şeffaflıkdada sorun olmuyorki ne sorunu?

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Dosyayı kaydederken arkaplan saydam olarak kaydetmelisin.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

transparanlıkta sorunum yok png transparan fakat webe attığımda transparan olmuyor malesef explorer 6 ve aşağı sürümdeki tarayıcılar malesef şeffaf kısmı gri gösteriyor problem bu tam olarak yoksa png şeffaf :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    BuZuL bunu yazdı:
    -----------------------------

transparanlıkta sorunum yok png transparan fakat webe attığımda transparan olmuyor malesef explorer 6 ve aşağı sürümdeki tarayıcılar malesef şeffaf kısmı gri gösteriyor problem bu tam olarak yoksa png şeffaf :D

-----------------------------
    Opera, Firefox, Chrome gibi tarayıcılarda gözükür PNG. IE7+8+9 olmak üzere bunlarda da gözükür. IE6 da gözükmesi için http://www.fatihhayrioglu.com/internet-explorer-6-icin-saydam-png-destegi/ incele.

ne diyon?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

transparan .pngler için png fix diye ara googleda çeşitli java scriptler var internet explorer için.. ama beladır demedi deme :) ie içinde js dışında bir alternatif yok.. ben bu sorunu tasarım komple bittikden sonra, örneğin trasparan görselinin bulunduğu konumun background u beyaz ise transparan png görseli beyaz katman ile birleştiriyorum.. ama bazen öyle abuk bi yerde oluyor ki java scripttrn başka çare kalmıyor..

şimdi illa şu yöntemi kullan diyemem ama çok dküman var.. fatihhayrioglu.com a bi uğra detaylı anlatımları mevcut.. ama hepsi için detaylı okuyup senin için en kolay hangisiyse onu seçmelisin.. gif çok soluk duruyo tasarımın içine ediyo.. her neyse bakarsın png fix olayına..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

eyvallah sagolun js yi bende biliyorum ama belki bilmediğim bir yöntemi vardır diye düşünmüştüm. olmadı explorer 6 da uyarı mesajı çıkarırız tarayıcıyı yükselt diye ne yapalım.

Toplam Hit: 1657 Toplam Mesaj: 9