PNG Dosyasına Şeffaflık Vermek.
-
web sitesi yaparken png kullandım yaptığım bütün grafik formatlarını şeffaflıkta sorun yaşıyorum önerebileceğiniz teknikler varmı ? olmazsa gif e döndüreceğim ama komple çevirmek 2 haftamı alır bayağı grafik dosyası ve sayfa var.
-
şeffaflıktaki sorundan kastın ne ? eğer şeffaf olmuyorsa png-24 olarak kaydediceksin.
-
Nasıl yani sorun yaşıyorsun. Photoshop ile çalışmıyor musun ? Kaydederken fıstık gibi kaydediyor. Veya Save for Web Devices ile PNG-24 olarak kaydet.
-
Sen galiba transparan alan üzerinde çalışmadan arkaplan üzerinde çalıştıktan sonra kaydediyorsun sorun olur tabi transparan alanda çalışıp kaydedeceksin.Şeffaflıkdada sorun olmuyorki ne sorunu?
-
Dosyayı kaydederken arkaplan saydam olarak kaydetmelisin.
-
transparanlıkta sorunum yok png transparan fakat webe attığımda transparan olmuyor malesef explorer 6 ve aşağı sürümdeki tarayıcılar malesef şeffaf kısmı gri gösteriyor problem bu tam olarak yoksa png şeffaf :D
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------transparanlıkta sorunum yok png transparan fakat webe attığımda transparan olmuyor malesef explorer 6 ve aşağı sürümdeki tarayıcılar malesef şeffaf kısmı gri gösteriyor problem bu tam olarak yoksa png şeffaf :D
-----------------------------
Opera, Firefox, Chrome gibi tarayıcılarda gözükür PNG. IE7+8+9 olmak üzere bunlarda da gözükür. IE6 da gözükmesi için http://www.fatihhayrioglu.com/internet-explorer-6-icin-saydam-png-destegi/ incele. -
transparan .pngler için png fix diye ara googleda çeşitli java scriptler var internet explorer için.. ama beladır demedi deme :) ie içinde js dışında bir alternatif yok.. ben bu sorunu tasarım komple bittikden sonra, örneğin trasparan görselinin bulunduğu konumun background u beyaz ise transparan png görseli beyaz katman ile birleştiriyorum.. ama bazen öyle abuk bi yerde oluyor ki java scripttrn başka çare kalmıyor..
şimdi illa şu yöntemi kullan diyemem ama çok dküman var.. fatihhayrioglu.com a bi uğra detaylı anlatımları mevcut.. ama hepsi için detaylı okuyup senin için en kolay hangisiyse onu seçmelisin.. gif çok soluk duruyo tasarımın içine ediyo.. her neyse bakarsın png fix olayına..
-
eyvallah sagolun js yi bende biliyorum ama belki bilmediğim bir yöntemi vardır diye düşünmüştüm. olmadı explorer 6 da uyarı mesajı çıkarırız tarayıcıyı yükselt diye ne yapalım.