Pnömatik Alet Edavat Ve Sistemler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

arkadaşlar kullananlar varmı bu sistemleri memnunlarmı awantaj dezavantajları önerirmisiniz ? çok fazla bi bilgim yok sadece hava ile matkap gördüm bilgilendirin beni :D

tahribat.com a can feda
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    mobilya konusunda matkap sıkma türlü envai çeşiti aklına ne gelirse

tahribat.com a can feda
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyberfalcon
    cyberfalcon's avatar
    Erkek

Daha çok otomasyon sistemlerinde kullanılır. Eskiden elektrik-elektronik otomasyon sistemleri fazla gelişmemişken ve kullanılmazken pnömatik devre elemanları ile devreler kuruluyordu. Şimdi patlama tehlikesi olan yerlerde elektronik elemanlar yerine veya otomasyon sistemlerinde son nokta da sadece açma-kapama için kullanılıyor.

Elemanlar ise ventil (vana ya da valf olarakta adlandırılıyor),  aktüatör, silindir, yön denetim valfleri, mantıksal valfler (digital elektronikte ki mantıksal kapıların yerine)

Basınçlı hava kaynağı olarakta kompresör kullanılıyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek
    Biz bu aletlerin tamirini yapıyoz,güzeldir tavsiyedir ama kullanacağın işe uygun olan ürünü satın alman ve önerilmeyen yerlerde kullanmaman önemli.Düz matkapla duvar delen sonra bu yandı ne biçim mal diye gelen çok insan oluyor.Satıcılara nerelerde kullanacağını belirtirsen sana yardımcı olacaklardır

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Valla dünya bu sisitemler sayesinde ayaykta duruyor desem yeridir ... Şirketler işletmeler için katma değerği büyük sistemler.. Girebiliyorsan hiç durma derim... Biraz PLC elektronik  ( elektro pnömatik ve elektro hidroliğe ciddi yönelim var maliyetleri düşürüyor ) de katarsan bilgi dağarcığına seni kimse tutamaz.. Paranon mınaqor sun. 

Kepçeden robota hepsinde bu sistemler var /( mutfak kepçesi ve robotundan bahsetmiyorum ) 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

hidrolik yada elektrik gücü gerektiren bir çok sistem yerini tutmaktadır pnomatik vidalama matkapları vardır ve üstün kaliteli kırıcılarda pnomatik sistemler kullanılır.Bir çok kapı sisteminde pnomatik kullanılır makanik sisteme göre avantajı ise sıkışma durumunda kullanıcı ve sisteme hasar vermez.Örnegin plastik işleme frezelerinde parça kilitleme sistemi pnomatik sistemdir kullanıcı elini kenetleme çenesine kaptırsa bile eline zarar vermez hava depolanabilme ve sıkıştırılma özelligine sahip oldugu için stabil bir sitemdir yani saymakla bitmeyecek kadar kullanışlı bir sistemdir.

kullanmak istedigin alanı belirtirsen daha detaylı yardımcı olabilirim.

yunusozturk.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korhan
    korhan's avatar
    Erkek

Hoca İzmirde oturuosan yarın makina müh. odasında mektronik semineri var öğrencilere ne okuyon bilmiom ama çaktırmadan gir seminere pnömatik sistemleri tanıtıolar saat 2 de ;)

https://www.fitnessaktif.com/
Toplam Hit: 1114 Toplam Mesaj: 8