Polyester Su Deposu Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    İyi geceler muritler, 3 daireli bir eve su deposu almayi dusunuyoruz. Fakat bir kac sorum var. BİR: Kac litre olmali ? (3 evde toplamda 12 kisi var) İKİ: Plastik guneste catlamasin eskimesin diye topraga gommeli miyim? ÜÇ: Ana sebekede su kesilince depoyu devreye sokmak istiyoruz yani su kesilince depoyu kullanicaz cunku ana su yoksa makineler calismamali kesildigini bilmemiz gerek bu yuzden tesisat nasil olmali ? Not: niye sucuya sormuyorum cunku esnafin kazigini yemeden once on bilgi almak istiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    up-dullah catli

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Plastik alma. Adını hatırlamıyorum galvaniz saçtan modüler depolar var ondan al. çok sağlıklı. öyle gömmende gerekmez.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

gömme içini göremezsin sonra. içeceksin belki o suyu , içmesem bile elini yüzünü bir taraflarını sileceksın. 

millet eskiden saç kullanırdı şimdi her yer plastik kullanıyor. güneşten korkuyorsan üstüne gölge yapacak birşey örtersin 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

hocam bence senin olayda mantık hatası var, sadece su kesildiğinde depodan kullanırsan o su beklemiş olacak. bekleyen su açılmamış damacana bile olsa uzun süre durunca yosun filan tutuyor, rengi değişiyor. Bence şebeke depoya bağlı olmalı, sen sürekli depodan boşaltmalısın. Motor yerine yerden yükseğe koyacaksın depoyu. musluklarda sıkıntı olmaz ama basınçlı su gereken yerler de olacbilir. Depoyu yükseğe koyup eğer gerekirse küçük güçlü bir pompa ile işini görebilirsin diye düşünüyorum. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    hezarfen bunu yazdı

hocam bence senin olayda mantık hatası var, sadece su kesildiğinde depodan kullanırsan o su beklemiş olacak. bekleyen su açılmamış damacana bile olsa uzun süre durunca yosun filan tutuyor, rengi değişiyor. Bence şebeke depoya bağlı olmalı, sen sürekli depodan boşaltmalısın. Motor yerine yerden yükseğe koyacaksın depoyu. musluklarda sıkıntı olmaz ama basınçlı su gereken yerler de olacbilir. Depoyu yükseğe koyup eğer gerekirse küçük güçlü bir pompa ile işini görebilirsin diye düşünüyorum. 

Y
    Yanlis anlattim galiba. Su depodan gelmeli tayzigini kesip yuksekte durdugu yerden eve basincla akicak. Sorun su ki su burada cokca kesiliyor. Kesildigini anlayinca suyun sadece temel islerde kullanilmasi icin kesildigini anlamam lazim depoyu bitirmemek icin. belkife sacma oluyor tabi depoya bagli borudan nasil anlasilir bilmiyorum zeybekustasi tarafından 11/Ağu/13 02:14 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    hezarfen bunu yazdı

Y
    Yanlis anlattim galiba. Su depodan gelmeli tayzigini kesip yuksekte durdugu yerden eve basincla akicak. Sorun su ki su burada cokca kesiliyor. Kesildigini anlayinca suyun sadece temel islerde kullanilmasi icin kesildigini anlamam lazim depoyu bitirmemek icin. belkife sacma oluyor tabi depoya bagli borudan nasil anlasilir bilmiyorum

basınç düşünce anlarsın zaten, yada bidonun içine şamandıra koyabilirsin istediğin şekilde uyarı verecek bir düzenek kurarsın, kuramıyorsan kurarız. sıkıntı olmaz yani.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

şebekeden gelen suyu  ve depodan çıkacak olan suyu T ye eve giren suyu T nin altına bağla..

depodan T ye gelen boruya su vanası tak.. T den su çıkarken isteğe bağlı tazyik vs için hidrofor bağlarsın..

edit.. sular kesilince deponun vana kapalı olduğu için su gelmez vanayı otomatik açarsın depoya ise suyu bilindik sifon sistemi şamandıra ile oto doldurma yaparsın.

edit2 eve gelen su sürekli deponun içinden gelse daha iyi olabilir fakat uğraşmak istemezsen 2 haftada bir ordaki suyu kullanırsın olur biter..

uğramazsan depodaki o suyu kullanırken o su dan temizlik suyundan başka bişi olmaz çay falan yapmayı düşünme helvanı yeriz..

yunusdogan tarafından 11/Ağu/13 02:36 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek

Su güneşte beklediği zaman sağlık için her türlü riskli.

Mümkün olduğunca suyun beklememesi gerekli.

Ayrıca güneş ışığından da korunmalı.

Su sürekli devir daim ettiği sürece güneş o kadar etkili olmaz.

Ama tabiki güneşten korunursa çok daha sağlıklı.

Su kesildiği zaman depodan gelen su zaten tazyikli olmaz

dolaysıyla suyun kesildiği belli olur.Kesin anlarsın.

Bilgi Güçtür.
Toplam Hit: 1161 Toplam Mesaj: 9