folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Port Yönlendirmesi Yapmadan Ağa Bağlı Cihaza İnternetten Ulaşmak Mümkün Mü?

Port Yönlendirmesi Yapmadan Ağa Bağlı Cihaza İnternetten Ulaşmak Mümkün Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Merhaba.

Yeni bir eve taşındım ve evde bedava kablosuz internet çıktı. Bağlantıyı adam etmek için yaklaşık 800 TL harcasam da buna deydi. Hesap edemediğim şey modeme ulaşamamak oldu. Download hızı gündüz 4Mb lerde olsada akşam 6 dan sonra 20Mb üstüne çıkıyor. Upload ise genelde download dan fazla. Download 20MB, upload 24 MB oluyor. Sanırım fiber. Kaç gündür fullhd ve 4k film indiriyorum sorun olmadı. AKK mı o da ne :-)

Sorun şu ki ağımda kullandığım ve gerek duydukça uzaktan internet üzerinden ulaştığım 2 cihaz var ve önceden modemden port yönlendirerek bu cihazlara ulaşıyordum ancak şu anki durumda modeme ulaşamadığımdan port yönlendirmesi de yapamıyorum. İnternet üzerinden bu cihazlara nasıl ulaşabilirim. Her cihazın 80 nolu portunda kendi web arayüzü var. Ayrıca web arayüz portunuda istediğin port numarası ile değiştirebiliyorsun. Yeterki ulaşayım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

bir adet SSH'sine bağlanabildiğin sunucu yeterli

reverse ssh tunnel diye geçiyor

mantık

1- putty ile cihazının ip:portunu -> sunucu:port(x) portuna yönlendiriyorsun

2- sunucuda bu ssh portlarını public erişilebilir yapıyorsun

3- uzaktan tarayıcına sunucu:port(x) yazdıgında, sunucuya istek gönderiliyor, sunucu da bu isteği senin cihaza yönlendiriyor

örnek plink komutu (putty'nin konsol hali, putty.exe de iş görür)

plink -ssh -l <kullanıcı> -pw <şifre> -R :localhost: -N

yukardaki komut senin bilgisayarının unu , 'a yönlendirir

/etc/ssh/sshd_config (yeri değişebilir sisteme göre) bu dosyada GatewayPorts=yes olarak ayarlanıp

ssh servisine restart atman gerekmekte (portun public olması için)

YekteranBaymedir tarafından 24/Ağu/15 16:47 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

bir adet SSH'sine bağlanabildiğin sunucu yeterli

reverse ssh tunnel diye geçiyor

mantık

1- putty ile cihazının ip:portunu -> sunucu:port(x) portuna yönlendiriyorsun

2- sunucuda bu ssh portlarını public erişilebilir yapıyorsun

3- uzaktan tarayıcına sunucu:port(x) yazdıgında, sunucuya istek gönderiliyor, sunucu da bu isteği senin cihaza yönlendiriyor

örnek plink komutu (putty'nin konsol hali, putty.exe de iş görür)

plink -ssh -l <kullanıcı> -pw <şifre> -R :localhost: -N

yukardaki komut senin bilgisayarının unu , 'a yönlendirir

/etc/ssh/sshd_config (yeri değişebilir sisteme göre) bu dosyada GatewayPorts=yes olarak ayarlanıp

ssh servisine restart atman gerekmekte (portun public olması için)

Çihazların hiçbiri bilgisayar değil. 1 adet nas ve bir adet router

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo

cihazın ne olduğu önemli değil zaten

bu işleri o cihazlara ulaşabildiğin pcden halledeceksin, cihaz da, bağlantı da, pc de açık kalacak haliyle

veya sunucu fikrinden vazgeçip, teamviewer kurup geçeceksin, gene aynı hesap

http://www.tahribat.com/forum/soru-port-acmadan-universitenin-netini-kullanma-200463?PageSize=100

konuda bahsi geçtiği üzere pc'yi bir hamachi ağına bağlamak da olası çözümler arasında (telefon gibi bişeyden hamachi'ye bağlanabilir misin bilmiyorum)

YekteranBaymedir tarafından 24/Ağu/15 17:07 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

cihazın ne olduğu önemli değil zaten

bu işleri o cihazlara ulaşabildiğin pcden halledeceksin, cihaz da, bağlantı da, pc de açık kalacak haliyle

veya sunucu fikrinden vazgeçip, teamviewer kurup geçeceksin, gene aynı hesap

http://www.tahribat.com/forum/soru-port-acmadan-universitenin-netini-kullanma-200463?PageSize=100

konuda bahsi geçtiği üzere pc'yi bir hamachi ağına bağlamak da olası çözümler arasında (telefon gibi bişeyden hamachi'ye bağlanabilir misin bilmiyorum)

Ulaşmak istediğim cihazlar çalışmak için pc ye ihtiyaç duymuyor. ağ kablosunu takıyorsun o kadar. Anladığım kadarı ile bir pc yi sürekli açık tutmamı ve internetten ssh ile bu pc ye oradan da ağdaki cihazlara ulaşmamı öneriyorsun. Bu bence çok mantıklı değil zira bu iş için ayırabileceğim bir pc yok.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo

bunu yapabilen bir cihaz var mı bi fikrim yok, her halukadarda o portları dışarı açabilmen için

bu işi yapan bir şeye ihtiyacın var

atıyorum raspberry pi veya bu tarz işleri destekleyen modem router cart curt?

donanım kısmında fikrim yok, ben mantığı anlattım

raspberry dediğimiz cihaz sd kartıyla, kutusuyla, adaptörüyle vs 150 liraya mal olabilecek bi cihaz sonuçta

YekteranBaymedir tarafından 24/Ağu/15 17:19 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 752 Toplam Mesaj: 6
port yönlendirme