folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Portable Dan Anlayan Bi El Atsin Konuya ..

Portable Dan Anlayan Bi El Atsin Konuya ..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek

hocam oncelikle portable nedir ne degildir ?

nasil yapilir , hangi programlar kullanilir ?

tum programlar portable sekilde kullanilabilirmi ?

portable trojen ve keyloger olurmu ?

portable hakkinda bilgisi ,dokumani vs. olan varsa paylasirsa cok yararli olur bence 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam ne dökümanı istiyorsunki?

Portable taşınabilir demek... Taşınabilir uygulamalara bir portable application yada portable apps diyoruz...

Buradaki amac, hangi klasörde hangi diskte ve nerde olduğuna bakılmaksızın, kopyalandığı ve/veya taşındığı her klasörde calışabilen genellikle kurulumsuz yani setupsız uygulamalardır...

Yani;

yazdığın program, kurulum sırasında atıyorum c:\windows\system32 deki bi dosya koyup oradan o dosyayı cekmeyecek, bu sayede ben a bilgisayarından b bilgisayarına taşıdığımdada aynı şekilde calışacak

yazdığın program kendi sistem ayarlarını windows regisrtysinde değilde içindeki ini dosyasında tutacak...

içindeki dosyaları vs belli bi klasörden okumayacak okuduğu dosyalar kendi parthında olacak yani içine kodu yazarken, atıyorum haydar.ini dosyasını okuyacaksan path=%applicationpath% & "/haydar.ini" tarzında olacakki uygulamayı D:\yedek\bizimprogram\haydar.exe die calıştırdığımızda haydar.ini nin bizimprogram klasörünün içinde olması programın calışması için yetecek...

Örnek : Bilgisayardaki hesap makinası programı, calc.exe :)

Örnek : Tahribattaki Denyo Launch 3, hangi klasörde tıklasan calışır

Örnek : devamlı kullandığım şifrelerimi sakladığım Keepass programı, nette ararsan görürsün...

www.portableapps.com da birsürü var, bir kısmı direk bu mantıkla yazılmış, diğer kısmı sonradan düzenlenip portable apps şekline dönüştürülmüş...

Örneğin, Benim devamlı kullandığım 2 makinam 1 laptopum 1 pdam var... Devamlı gerek tahribatın gerekse diğer web sitelerime bağlanmak için ftp programı kullanmam lazım.. 1 Bilgisayarda calıştığıdım ftp programını 3. bilgisayarda aynı şekilde kullanmak için Flashfxpyi kullanıyorum...

Crack gerektirmiyor, hangi klasörde olması fark ettirmiyor, sadece klasörünü taşıyorum bana yetiyor...

Analatabilmişimdir sanırım :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    thinstall diye bi prg vardı bizim öğretmende onla bi iki programı portable yapmıştı ... phazeddlde arat bulursun sanırım ...

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
Toplam Hit: 925 Toplam Mesaj: 3