Posta Güvercini ADSL"Den Daha Hızlı
-
Israil'de ADSL hizmetinden memnun olmayan bir grup internet kullanici, genis bant internetin (ADSL) hâlâ internet kullaniminda yeterli hiz tatminini vermedigini anlatmak için ilginç bir deney gerçeklestirdiler. Israil'de Galile gölü kenarindaki Ohalo kentinde toplanan internet tutkunlari, posta güvercini ile
>toplamda 4 GB tutan birkaç hafiza kartini (Memory Flash Card) 100 km mesafedeki Ramat Hasharon'a gönderdiler. Güvercinle es zamanli olarak ADSL'den 4 GB'lik bir data transferi de ayni sehirdeki bir internet adresine transfer edilme islemi baslatildi. Kus uçusu mesafedeki 100 km'lik yolu 2 saat 17 dakikada katettiginde ADSL'den ayni bilgiler hâlâ transfer halindeydi. Bu deney güvercin ile bilgi trasferinin, hizi 2.27 Mbps olan ADSL'ye göre ticari açidan hâlâ daha avantajli oldugu sonucunu ortaya koydu. -
zuhauauh güzel mantık :D
kuşun işlemcisini falanda yazsalardı güzel olurdu :D -
güvercinin makatına fiber optik kablo felan bagladilar zannettim ilk gordugumde.olur mu olur.inege tecavuz eden mühendisler varken.neden olmasın.
-
çok eski haber hacı cehennem açıkken yayınlanmıştı bu haber, ki ehennem kapalınalı kaç ay oldu
-
Türkiyedede yapmak lazım bu olayı belki utanıp bağlantı hızını arttırırlar
-
onlarda utanacak surat olsa yüzleri kızarırdı.Tükürsen yağmur yapdı diye yarabbi şükür derler... Onlardan mı bekleyeceksin iyiliği.Para gözlerini kapatmış,şerefsizler,o paralar birgün bir yerlerine girecek,merak etmeyin siz...
-
Türkiyede bu deneyi tosbağayla denesen bile tosbağa önce ulaştırır
-
Athzai_Khaine +9876245978123609
-
1-2 yıl önce okumuştum bu haberi
-
zumzuk +1
5kb ile 1saat boyunca 1sarkı beklediğimi bilirim... ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler bi keresinde hatırlıyorum 80kb ile viraja girdiğimi bilirim... eyy gidi günler eyyy!!!! -
Çok saçma geldi bana,o zaman güvercin crackiyle fln beraber programlar taşınısn bakalım.. :)
Toplam Hit: 2220 Toplam Mesaj: 11