Poster İçin Resimler ?
-
kıbrısta poster arıyoruz ve bir yer çıkarttırıyormuş (deniz plaza) . ORda birine sordum, dedim ki çözünürlük kaç olması gerek ? birine telefon etti, adam 4bin dedi.4 bin ne ? dpi mı ? neyse .. şöyle birşey istiyorum ;

--
Manzara olsun güzel ve yüksek çözünürlüklü.NAsıl bulabilirim nerden bulabilirim fikri olan varmı ?
kendim çıkarttırcam, kağıda basacaklar özel bir kağıda.
-
google image araması yaptın mı?

-
hocam güzel ve net cıkmasını istiyorsan en az 300 dpi sart bana göre.
resim için google resimlerden bakabilirsin. Aradigin resmin isimini yazıp maksimum boyutunu kendin belirleyebilirsin.
-
up olsun
hocam bence bunları şahsına çıkarıyorsan alıp götürüp evine asıcaksan ne gereği var TahribatARGE de son mesajda bi projemsi bişey var ona ne dersin?
-
deniz plazadan çıkartma onun yerine ya magic touch yada digital persika'dan çıkart makinaları daha kaliteli.
-
kıbrısta poster arıyoruz ve bir yer çıkarttırıyormuş (deniz plaza) . ORda birine sordum, dedim ki çözünürlük kaç olması gerek ? birine telefon etti, adam 4bin dedi.4 bin ne ? dpi mı ? neyse .. şöyle birşey istiyorum ;
-----------------
hacı şimdi dpi olayı nerede görseli nerede kullanacağına göre değişir
fotoğraf dergi broşür vsvsvs gibi yakından bakacağın baskılarda +300 uygundur
afiş gibi 1-1.5 metre mesafeden bakacağın baskılarda 300 - 250 iş görür ben hep 300 kullanıyorum
poster gibi 1.5 - 3 (oda içerisi işte) metre mesefaden baktığın baskılarda 250 - 200 dpi
branda (1m x 3m) gibi 3 - 10 m uzaklıktan bakacağın baskılarda 200 dpi
billboard yada branda (3m x 5m) gibi +10 m mesafeden bakacağın baskılarda ise 150 dpi iş görüyor
(aslında gözün çözme gücü yaklaşık olarak 1/2000 olduğunu varsayarsak bunuda katı açıdan felan hesaplarsa en uygun değerleri matematik ve fizik hesabı yaparak bulabiliriz neyse konu bu değil :D)
bu değerler bir yerden bir kaynaktan bulma değil benim kişisel tecrübelerimden edinmiş olduğun değerlerdir yanlışım varsa kusura bakmayın
posteri kaç cm x kaç cm bastıracaksın
bunun hemen hemen her yerde gördüğümüz posterelr gibi 50x70 olduğunu var sayıyorum
300dpi = 8268 x 5906 gibi bir değer
250dpi = 6890 x 4922
200dpi = 5512 x 3937
150dpi = 4134 x 2953
adamın dediği gibi kısa kenar 4000 den büyük olması lazım byükse sıkıntı değil bizim için küçük olsada olur ama olmaması bizim için daha iyi oda zaten 20 megapixele tekabül ediyor :|
neyse ufak bir fotoğraf buldun diyelim 4000x3000 photoshopta bunu image > image size kısmında büyütebilirsin ama işe yaramaz bişey değişmez yani bulanıklık görrsün
ama ps dediğim gibi büyütüp bir kaç efectle keskinlik felan verip uygun birşey elde etmen mümkün olabiliyor bazen
yani en kötü ihtimalle 4000x3000 olsun fotoğraf
kaliteli cam gibi bir baskı istiyorsan
http://tinyurl.com/bn7be3b
-
eyvallah wert bu işime yaradı.Dpi diyorda çözünürlüğü falan tam söylemedi.O zaman verdiğin linkteki gibi dvasa birşeyler götürmek lazım :)