folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Postgre Sql To Mssql Çevirme Olayı

Postgre Sql To Mssql Çevirme Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek

Mürid dostlar merhaba.

Büyük bir projeye başladığm şu günlerde eski sitenin veri tabanı elime geçti.Bu veritabanı maalesefki Postgre Sql olarak kodlanmış.Bunu kullanabilmek için Mssql e çevirmem lazım. Bu veritabanını çevirmek için google vs ortamlarda derin araştırmalar yapmama rağmen sağlıklı sonuçlar elde edemedim.Bulduğum çeviri programları doğru düzgün çevirmedi.

Nasıl Mssql yapıp kullanılabilirim bu veritabanını ?

Bu imza çok eskidi artık...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

veritabanının çok büyük olduğunu varsayıyorum, eğer program bulamazsan manuel yapmak zorundasın. Not defteri,wordpad gibi programla açarsan bilgisayar donabilir,Editplus gibi programla açarsın rahatlıkla, tablo ve kolonları tek tek el ile oluşturursun, verileri de replace yöntemiyle mssql uygun hale getirmeyi dene.

İki veritabanı arasındaki farkları iyi incele operatörler farklı ve ya yer değişmiş olabiliyor.  Bir de şu programı dene belki işine yarar.

http://www.easyfrom.net/download/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek

gönderdiğin o programı denemiştim hocam. olmamıştı o da önceden. metin editörleriyle açıyorum fakat bilinmeyen çok karakter çıkıyo.metin editörüyle açıp replace etmekte ilk denediğim şeylerden biriydi :/

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

postrede verileri insert into scripti olarak export edebiliyorsan sorun yok mssqle import et...

yada kasıp bütün verileri select içe çektirip, dönüşleri txtye yazdırabiliyorsan, verileri insert into şeklinde yazdır txtye...

cok zahmetli iştir hocam bu, programlar neden düzgün yapamadı?

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek

Postgre de 136 tablo çıkıyo. Mssql e çevrildiğinde değişiyo.Bir çok programla denedim fakat hepsinde sonuç aşağ yukarı aynı çıktı. Hiç biri sağlıklı değil. Mssql e çevrildiğinde aralarda çok fazla tanımlanmayan karakterler çıkıyo. Türkçe karakter destekleyen programlarda da oldu aynıları.

Toplam Hit: 1192 Toplam Mesaj: 5