Potansiyometre İle Fan Kontrolü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Arkadaşlar laptobun altına konulan ve altında 3 adet fanı bulunan padlerden birine sahibim. Fanlar gücü usb ile pc den alıyor. Bazı modellerde üzerinde fan hızını ayarlamaya yarayan düzenekler var. Burdan yola çıkarak padin üstüne potansiyometre eklemeyi düşünüyorum. Fakat makineye bir zararının olup olmayacağı konusunda kararsızım. Ekleyeceğim potansiyometre usb çıkışlarına veya anakarta bir zarar verir mi? Kafa dinleyecez diye makineyi elimize almayalım sonra.

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

mantıken bişi olmaması lazım

Bittik biz bittik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Zalman'ın "Fanmate" adlı fan kontrol cihazını kullanıyorum ekran kartı fanı için, gördüğüm sorun cihazın ayarını en düşüğe dayayınca ilk açılışta sorun çıkarıyor. Ayarı biraz fazlalaştırmak gerekiyor.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

bişey olmaz hocam.Fanlara giden + uca seri olarak baglayacaksın potansiyometreyi.Şimdi çıkıyorum akşam gelince detaylı bilgi veririm kaç ohmluk baglayacagına dair istersen.Benim bildiğim max 100mA cekebilirsin usblerden onun dışında bir sıkıntı yok.100mA in üstüne cıkınca baloncuk cıkıyor zaten direk uyarı olarak sağ altta.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Bügün deneme fırsatım oldu. Elimde 10K lık pot vardı. Bunun çok yüksek geleceğini düşündüğümden 1K lık aldım ve seri olarak bağladım. Fakat 0.008 ohm değerinde bile fanlar çalışmadı. Bundan daha düşük bir değerde Çalışıyor fakat onda da ayarlama yapmak çok zor oluyor. Potu milimetrik çevirmek gerekiyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

Hatırladığım kadarıyla pota mercimek kond. bağlanıyordu bu işler için.

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
Toplam Hit: 1568 Toplam Mesaj: 6