Power BI Kullananan Var Mı?
-
Selamlar Arjadaşlar,
Şirketde bir süredir belli dataları analiz etmek adına Power BI kullanıyoruz. Burada raporlama termilojisin bilmediğimden neyi nasıl aratıcam bulamıyorum.
Aramız da Power BI kullanan var mıdır? Bu konu altında kullanan arkadaşlarda fikir ve sorularını ileterek bir birine yardımcı olabilir.
Benim sorum şu ki:
- 2 yıl arasında ki farkı almak istiyorum. Örneğin 2017 ne kadar satış yaptık şimdi ne kadar?
- Geçen yıl Mart da nekadar mış şimdi nekadar gibi böyle detayı alabileceğimiz bir yol var mıdır?
-
Bende bir heves ettim baktım ama basic şeyleri yapabildim ancak bir eğitim seti filan olsa güzel olur aslında.
-
-
Power bi microsoft un qliksense den birebir arakladığı iş zekası yazılımı.
maalesef piyasada fazla Power bi den anlayan bulamassın.
-
ben kullanıomda çok kolay geldi bana :S belki bilemediğim birşeyler vardır. bizim şirkette yeni yeni geçiyor buna. baya da güzel bi program. işimizi hızlandıracak gibi
-
Power BI ile alakali cok fazla kaynak bulamazsin. Alternatif olarak tableau var, ogrenci lisansi alip onunla birseyler deneyebilirsin. Kaynak acisindan baya zengin piyasayi domine eden firma bu.
-
hocam datasetleri oluştururken DateDimensionları oluşturman senin için en gerekli yoldur, çok ta fazla pratiklik yaratır (zaman kırılımlarına dair her detayda daha rahat hesaplama yaptırtabilmen açısından yani),
misali veriyorum CYTD ( Calender Year To Date ) ve Fiscal Year To Date olarak mevcut herbir row'a day,week,month,quarter bazında value girmen yaptıracağın sell out ve sell out ix ya ( index year ago ) hesaplamasında daha kolaylık yaratır. çünkü sabit yaratacağın bir dynamic measure, tek kalemde isteğe göre data getirtebilir.
Konuya istinaden community.powerbi.com'da cok güzel örnekler mevcut.
Ek olarakta guy in a cube gibi youtube'da bizzat pbi geliştiricilerinin tutorial setleri mevcut (:
istediğin şeyin bu olduğunu düşünerekten > https://www.youtube.com/watch?v=JNt-_QByeLk
-
Bu kadar mesaj alacağını düşünmüyordum konunun :D ama baya meraklısı kullananı var sanırsam.
Tavsiyeler için teşekkürler. Güzel linkler tavsiyeler çıkmış
@Clostridium hocam birazdan bakacağım videoya ilk bakışta aradığım şey gibi duruyor. Öok teşekkür ederim.
Detaylı iletmiş olduğun terimler benim için kafamda bişi şekillendirmedi ama incelerken umarım kafam açılır :)