folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Prison Break Sezon 3 Bölüm1,2,3,4,5[MP4]



Prison Break Sezon 3 Bölüm1,2,3,4,5[MP4]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    candas_seven
    candas_seven's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    altazyı ve görüntü mükemmledir ve toplam her bir bölüm 165 mb dır

    01.BÖLÜM

    http://rapidshare.com/files/56763972/P.B.S03.E01.part1.rar

    http://rapidshare.com/files/56766478/P.B.S03.E01.part2.rar

    02.BÖLÜM

    http://rapidshare.com/files/58353797/p.b.03.02.part1.rar

    http://rapidshare.com/files/58357564/p.b.03.02.part2.rar

    03.BÖLÜM

    http://rapidshare.com/files/59748530/Prison.Break.S03.E03.part1.rar

    http://rapidshare.com/files/59761110/Prison.Break.S03.E03.part2.rar

    04.BÖLÜM

    http://rapidshare.com/files/64847971/P.B..02.04.part1.rar

    http://rapidshare.com/files/64850745/P.B..02.04.part2.rar

    05.BÖLÜM

    http://rapidshare.com/files/65011256/P.B..02.05.part1.rar

    http://rapidshare.com/files/65013551/P.B..02.05.part2.rar

    Bunlarda DİZİ HAKKINDAKİ BİR KAÇ GERCEK;

    Prison Break dizisi hazirlanirken senaristlerin bircok gercek olaydan ve karakterden etkilendiklerini biliyor muydunuz ?

    Hatta bazi gercek kisilerin isimlerinde kucuk degisiklikler yaparak dizideki karakterlere isimler verdiler, bazilarini hicbir degisiklik yapmadan aynen senaryoya yerlestirdiler, dizinin bu kadar sevilmesinin sebebi aslinda senaryonun bircok gercekten olusuyor olmasiydi.
    Peki Prison Break hazirlanirken esinlenilen gercek olaylar nelerdi ?

    The Texas Seven:

    Yedi azili suclu, 6 aylik bir planin sonunda Teksas Conally Cezaevi’nden 13 Aralik 2000 tarihinde kacmayi basardilar, ekibin beyni konumundaki Georgo Rivas’in plani kusursuz isledi: ogle yemegindenden sonra harakete gecen yedi suclu, 3 mahkum, 10 gorevli ve 1 gardiyani esir aldi, cezaevi gorevlilerinin kiyafetlerini alarak gorevli kiliginda cezaevi araciyla izlerini kaybettirdiler

    Scofield ve Rivas ele alindiginda ikisininde benzer ozellikleri var: ikiside planlarina diger mahkumlari dahil etti ve onlardan yardim aldi, ikiside normalde mahkumlarin giremedigi yerlere girebilmek icin buyuk zaman harcadi ve planlarinin odak noktasi cezaevinin zayif yanlariydi, tabiki Scofield’in plani daha komplike ve karisikti.

    Scofield karakteri yazilirken George Rivas’tan etkilenildigi acik.

    Ted Bundy:

    Ted Bundy tecavuz ve seri cinayetlerden idama mahkum olmus en unlu seri katillerden biri, 7 Haziran 1977′deki durusma arasinda kutuphaneyi ziyaret etmesine izin verilince 2. kattan atlayarak firar etti, daha sonrasinda yakalanarak idam edildi, tam adi Theodore “Ted” Bundy. Sanirim bu isim size dizideki bir karakteri hatirlatiyordur, Theodore “T-Bag” Bagwell.

    T-Bag ve Ted ele alindiginda her ikiside kadinlari hedef aldi, tecavuz ve cinayetten sartli tahliye haklari olmadan omur boyu hapis cezasi aldilar ve tabiki her ikiside firar etti ve yakalanana kadar suc islemeye devam ettiler.

    Senaristler T-Bag karakterini yazarken Ted Bundy’den esinlendiler ve kucuk degisikliklerle T-Bag karakterini ortaya cikardilar.

    D.B Cooper:

    24 Kasim 1974′de bir Boeing 727 kacirdildi, ucagi kacirdan D.B Cooper isimli bir hava korsaniydi, ucak havalandiktan sonra caldigi 200.000 dolarla birlikte parasutle ucaktan atlayarak kayiplara karisti ve asla yakalanamadi, bu olay Amerika tarihin en gizemli soygun ve ucak kacirma olayi olarak kayitlara gecti, D.B Cooper bugune kadar FBI’in yakalayamadigi tek hava korsanidir, bu olaydan sonra ucak kapilarinin ucus sirasinda acilmasini engellemek icin bir sistem gelistirilmis ve bu sisteme Cooper Vane adi verilmistir.

    Prison Break senaristleri D.B Cooper’in hikayesini ismini dahi degistirmeden aynen aktarmistir, Fox River’daki Charles Westmoreland isimli mahkumun gercek adi D.B Cooper’dir ancak bunu ilk zamanlar saklamaktadir, Scofield’in kacis planinin en buyuk parcasi D.B Cooper’in ucaktan atladikdan sonra sakladigi 1.5 milyon dolardir.

    Senaristler sadece calinan paranin rakamini degistirmisler ve yakalanamayan D.B Cooper’i yakalanmis gibi hikayeye aktarmislardir.

    Escape From Alcatraz:

    Frank Morris, John ve Clarence Anglin kardesler asla kacilamaz denilen Alcatraz ada hapisanesinden 11 Haziran 1962 gecesi kacmayi basarmis 3 mahkumdur, bu kisilere yenileri asla eklenmemis, bir sure sonra bu firar Alcatraz’inda sonu olmustur.

    Mahkumlar geceleri hucrelerinde yagmurluklardan yaptiklari ve elektrik supurgesiyle sisirdikleri bir bot ve tahta parcalarindan yapilmis kureklerle, gecenin karanligindan faydalanarak Alcatraz’dan kacmayi basardi, bu 3 mahkum asla yaklanamadi hatta izlerine dahi rastlanmadi.

    Alcatraz’dan Kacis senaristlerin Prison Break’in senaryosunu yazarken ilham aldiklari en onemli gercek firardir, guvenlik onlemleri ne kadar yuksek olursa olsun iyi bir plan ile her yerden kacmanin mumkun oldugunu gosteren bu kacis senaristlere Scofield’in planini yazarken cesaret vermistir.

    Scofield ve Alcatraz’dan kacis planinin beyni olan Morris ele alindiginda her ikiside hapisanede elde ettigi arac - gerecleri kacis planinda kullandi, mesela yemekhaneden calinan ve duvari kazmak icin kullanilacak bir yemek kasigi gibi, her ikiside hapisanede isci olarak calismak icin yollar aradi ve boylece kacis planlarinda yardimci olacak aletlere kolayca eriseceklerini dusunduler, bundada basarili oldular.

    The Great Escape:

    Bircok kisi Prison Break dizisini seyrederken ayni seyi dusunmustur, bu kadar kisi ayni anda bir hapisaneden kacabilir mi ?

    Prison Break senaristlerinin ilham aldigi bir firar planida 1944 senesinde gerceklesen ve tamamiyle gercek olan Buyuk Kacis’tir ve bu firarda tam 76 asker tunel kazarak Alman esir kampi Stalag Luft’dan kacmayi basarmistir.

    Prison Break ve The Great Escape firarlari ele alindiginda iki plandada genis bir grup, yuksek guvenlik onlemleri alinmis olmasina ragmen kacis planlarini kusursuzca isletip kacmayi basarmistir, iyi bir plan ile insan sayisi ne olursa olsun kacilabilecegini gostermistir.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cerololo
    Cerololo's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Erkek
    Çok sağolasın Heroes'un da bölümleri varsa verir misin?

    Çapayı bırakırıp eve dönmek gibi seviyorum seni.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    candas_seven
    candas_seven's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    heroes konusunda kesin bir dille cevap veremem ama deniyecem...seni haberdar ederim..
Toplam Hit: 1364 Toplam Mesaj: 3