folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Profesyonel Dalgınçlık Sertifikaları Giyim Vs.. Bilenler Yardımcı Olabilirmi ?

Profesyonel Dalgınçlık Sertifikaları Giyim Vs.. Bilenler Yardımcı Olabilirmi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar profesyonel dalgıçlık kursuna girip sertifika almayı düşünüyoruz bi kaç arkadaş

Öncelikli hedefimiz en az 2 yıldız alıcak şekilde sportif dalgıçlık kursunu tamamlamak

Daha sonrasında ise 3 yıldıza yükselme ve sanayi dalgıcı olmak

yanlız burda önemli olan şey ULUSLAR ARASI SERTİFİKA VEREBİLECEK bir kurs

Bilen yada yapan arkadaşlardan

antalya

izmir

istanbul

datça

da kursların adreslerini ve telefonlarını istiyorum

ücretler felanda olsa iyi olur

şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek

selamlar,

bende dalgıcım (padi open water diver, cmas karşılığı tek yıldız). ben bu işe okuldaki kulüp aracılığıyla girdim. sertifika ücretlerini ve kurs ücretlerini okul ödedi. o yüzden bana maliyeti 50tl gibi oldu 2005 yılında. tek yıldızı almak gerçekten çok kolay fakat 2 yada üstü için belli sayıda dalman gerekiyo. ancak bu belli sayılara ulaştıktan sonra sınavlarına girebiliyorsun. ben dışardan almak isteseydim 2005 yılında 400-500 tl yi gözden çıkarmam gerekecekti ki tek yıldız için. 

bu konuda az önce dediğim gibi sözü geçen iki kuruluş var Padi ve Cmas, Bunlar uluslararası firmalar türkiyede tatil beldelerinde bunların kursların mevcut. bizim okul çeşmeden birileriyle anlaşmıştı, ayrıca eğitmen olan bir öğrenci vardı. 2 yada 3 yıldıza ulaşman için baya bi para harcaman gerekiyor açıkcası. şuanki fiyatları bilemiyorum fakat durum böyle. 

bilgi edinmek istediğin bi konu olursa sorabilirsin, bilgim yettiği kadar cevaplamaya çalışırım.

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam 1 veya 2 yıldız sertifikası uluslar arası geçerliliğe sahip oluyomu ?

Daha çok sorum olacak iletişime geçerim hocam çok teşekkürler :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek

aldığın sertifikalar yurtdışından geliyor zaten, o yüzden geçerliliği var.

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

:) sanayi dalgıcı olmak çooook ayrı bi konu

edit:5 sene dalış okulunda çalışmış biri olarak söylüyorum.

Bittik biz bittik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cosmic bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam petrol ve doğalaz mühendisi olacağım için 2 seneye onada direk geçiş yapıcaz o ayrı bi konu :)

Öenmli olan ön şart olan en az 2 yada 3 yıldız almak :)

gerisi gelicek zaten :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cosmic bunu yazdı:

edit:5 sene dalış okulunda çalışmış biri olarak söylüyorum.

hocam nerde çalıştın ?

fiyatlar neler ?

bilgi verebilirmisin ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

TSSF (Türkiye sualtı sporları federasyonu) 'nun verdiği, CMAS (Confederetion mondieale des activites) onaylı ( bu uluslararası onay demek) sertifikaya sahipsen uluslararası dalgıçlık sertifikan var demektir. bus ertifikayı almak için dalış kursuna katılrısın. teorik ve uygulamalı dersler alırsın.sonra bunlardan bir sınava tabi tutulursun. eğer sınavdan geçersen sertifikanı alırsın. tahmini ücret 600 800 arasıdır ve bu ücrete, 2 günlük kıyı seyahatin ve 4 dalış (günde 2 kez-2 gün) da dahildir. o 4 dalışın ilk ikisinde sınavdan geçersin. sonra diğer ikisinde eğlencelidir. zor bi sınavdır. akıllara şöyle bi soru gelebilir; 4 dalış yaparak uluslararası geçerliliğe sahip olan bir belgeyi nasıl verirler? vermemeliler. ancak veriyorlar. burada üzerine düşen şey; gerçekten onların öğrettiklerinden çok daha fazlasını kendin öğrenmek. çünkü suyun şakası yoktur. birçok dalış eğitimi kursu da bunun bilincindedir. ancak ticari kaygı önplanda oldğu için eğitim sürecinin çok da verimli olmaması normaldir.

gelelim yıldıza..

sertifikayı eline aldığında 1 yıldız dalıcısın. 4 dalış yaparak 1 yıldız olursun. sonrasında 20 dalış daha yaparsan 2 yıldız olursun. gerisi dalış sayınlaa lakalı. bunu takip etmek için de karnen olacak o karneyi nekadar sürede ve nerde doldurduğun önemli değil. dalış hocalığı sertifikalı herhangi bir dalış hocasının, ve yetkili herhangi bir kursun nezaretinde (farklı yerler farklı hocalar ve farklı kurslar da olabilir) yaptığın dalışların için o karneye imza atılır. ve dalış sayın arttıkca yıldızın da artar.

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bilgiler için çok teşekkürler hocam çok yararlı oldu gerçekten.

Peki sınav nasıl bişi ?

Edit : Mesela hocam bu sınavlar dan geçemezsek ücret yanıyomu ? yoksa bi daha sınav şansı varmı ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

Bilgiler için çok teşekkürler hocam çok yararlı oldu gerçekten.

Peki sınav nasıl bişi ?

Edit : Mesela hocam bu sınavlar dan geçemezsek ücret yanıyomu ? yoksa bi daha sınav şansı varmı ?

sınavda belli başlı şeyler yapıcaksın

teorik sınav teorik zaten anlatmaya gerek yok

uygulamalı sınavda;

* dalış takımını iyi tanıman ve doğru bağlaman, doğru şekilde giyinmen ve suya doğru şekilde girmen.

* suyun altında sabit durabilmen ( dik bi şekilde hafif öne eğik olucaksın, dibe çökerken kuyruksuz uçurtma gibi olmıcaksın, ve suyun altındayken ellerini asla kullanmıycaksın. sadece ayaklar ve vücudun. yunus misali)

* suyun altında karşılaşabileceğin aksiliklerde yapman gerekenleri yapabilmen lazım. belli başlı şeylerdir. oksijen hortumunu ağzından çıkarırlar, sen geri takarsın, maskeni yüzünden çıkarırlar, onu da geri takarsın(en zoru budur.boğulma tehliken var. uygulamalı dersler sırasında bunu başarmadan kesinlikle sınava girme derim), ikisini birden çıkarırlar geri takarsın, body'nin hava hortumunu çıkarırlar ve bir tüple ikinizin de hayatta kalması için birlikte kullanırsınız.

* son olarak yüzeye çıkarken belirli hızda ( dışarıya verdiğin oksijeni geçmeyeceksin asla! emboli olursun.) belirli irtifada belirli süre bekleyeceksin. zırt diye çıkamazsın. bunları teorik derslerde öğreneceğin bilgilerle yapıcaksın.

bunları yaptığında sertifikayı alırsın.

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Cmas 2* Eğitmen, Padi Istructor ve Rehber Balıkadamım.

Yaklaşık 18 senedir dalış yapıyorum, 5000 üstü dalışım ve sanırım 400'e yakın öğrencim var. Tam hatırlamıyorum.

Öncelikle başlıkta gördüğüm "Dalgıç" kelimesini düzeltmek isterim. Dalgıç ayrı bir şeydir Balıkadam ayrı.

Sen scuba tarafıyla ilgileneceğin ve bu işi sportif olarak yapacağın için Balıkadam tarafıyla ilgilenen bir "Dalıcı" olacaksın.

Türkiye'de bu işi yapamayan ve dalış kurallarını düzgün belirlemeyen ve takibini hiçbir zaman doğru-düzgün yapamamış bir federayonumuz var. TSSF diye geçer adı.

CMAS, PADI, SSI gibi sağlam dalış federasyonları ve konfederasyonları mevcut. Bunlardan reklamını en iyi yapan ve herşeyi marketing sisteminde satan kurum ise Padi'dir.. Herşeyi ayrı master yaparlar. Örneğin batık dalışı 2* Cmas dalıcı için yapılması gereken bir dalışken bunu Padi de ayrı para ödeyerek uzman batık dalıcısı gibi bir ünvan altında kazanırsın.

Şimdi dalış ile ilgili sormak istediğin herşeyi sorabilirsin.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
Toplam Hit: 955 Toplam Mesaj: 11