Profesyonel DSLR Makineden Anlayan Arkadaşlar Bir Bakabilirler Mi?
-
Arkadaşlar hepinize merhaba...
Ben şuanda Amerika'dayım, malumunuz Amerika'da elektronik cihazlar Türkiye'ye kıyasla gayet uygun fiyatlara bulunabiliyor. Ben de fotoğraf olayına başlamak için kendime bir tane Nikon D80 fotograf makinesi aldım. Aldığım bu cihaz sadece body, şimdi buna lens almak istiyorum ama bu makinelerden pek anlamadığım için size danışmak istedim.
Şimdi fiyatı uygun olduğu için 2 seçenek üzerinde duruyorum, seçenekler aşağıda, siz bana hangisini önerirsiniz ya da Nikon D80 için yeni başlayan birine önerdiğiniz başla lensler var mı? Şimdiden teşşekkürler.
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B002DGV0K8/ref=ord_cart_shr?_encoding=UTF8&m=A1P9QRDRYY6FXL&v=glance
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000EXR0U6/ref=ord_cart_shr?_encoding=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER&v=glance
-
hoca ben de yeni sayılırım ama ne tür fotoğraflar çekeceksin ona göre al
-
bende 1 ay kadar önce nikon d50 aldım üzerinde 18 55 kit lensi vardı ama zoomu yetersiz kalıyodu bu yüzden yanına ek olarak 70 300 nikkor lens aldım şimdilik bana yetiyo ama 70 300de full zoom yaptığın zaman makinayı sabitlemen çok zor oluyo bende bu yüzden bi tanede tripod aldım.muhabir22 nickli arkadaşa ulaşmanı tavsiye ederim bana baya yardımı oldu...
-
Teşekkürler...
Bu arkadaşa nasıl ulaşabilirim?
-
Referee bunu yazdı:
-----------------------------Teşekkürler...
Bu arkadaşa nasıl ulaşabilirim?
-----------------------------pm at...
-
hocam hangi konularda fotoğraf çekiceksin bunu belirle sonra lens seçimini yapmanda yardımcı olmaya çalışayım
-
Aslına bakarsan fetooğraf çekeceğim belli bir konu yok, doğa, manzara, eş dost fotoğrafları vs vs çekeceğim. Genel amaçlı lense ihtiyacım var anlayacağın. Yukarıda yolladığım lensler işimi görür mü? Gerekirse 2 lenste alabilirim. Yardımcı olursan çok sevinirim.
-
hacı yukarda verdiğin lensler 2 tane heralde zaten yanlış anlamadıysam eğerki öyleyse 2. linkteki lensler sana daha uygun hatta al ben senden 28 80 mmyi alırım beyenmezsen... :)
-
hocam iki linkteki lenslerde gayet güzel,işini fazlasıyla görür ama hangisi dersen karar vermesi güç.. pro. bir forografcılık dergisinden alıntı
"tutus rahatligi acisindan; tamron'daki iri plastik hatlar sayesinde yagmurlu havalarda elden kayma gibi sorunlari kaldiriyormussun.. tamron'un focus halkasi tam oturakli degilmis, manuel focus'da zorluk yasayabilirmissin.. fotograf kalitesi acisindan; tamron'da, 18mm degerindeyken zoom barrel distortion (yani fotografdaki duz olmasi gereken bir objenin fotografin disarisina dogru egrimsi gorunmesi) cok bariz ortadaymis.. 200mm'deyken, fotograf karesinin kenarlari biraz yumusak kaliyormus; pincushion distortion (duz bir dogrunun barrel distortion'nin aksine iceriye dogru egimli gorunmesi) fena degilmis.. (pincushion distortion genelde en yuksek zoom'da karsilanan bir problemdir, barrel distortion ise en genis acida..)
tamronun body kalitesi sigmaninkinden daha dusukmus..
sigmanin lensi tamronun aksine metal bir govdeye sahip.. bu daha uzun omurlu olacagina bir isaret.. ele cok rahat oturuyormus kullanirken.. bu da bir baska avantaji.. genis acida barrel distortion daha iyi kontrol edilmis tamrona gore.. karenin etraflarinda yine yumusaklik varmis tamron gibi.. fotografda pixel kalitesi acisindan tamron ile sigma arasinda farkliliklar yokmus...
ama sonuc olarak sigma daha iyi bir secenek tamrona gore.. "birde 70-300 alarılığı pek tavsiye etmiyorlar.. bende sigmaları al .