folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Profesyonel Web Radyo Projesi | Fikir Almaca

Profesyonel Web Radyo Projesi | Fikir Almaca

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

üstNOT: Proje için en yaparım diyebilen arkadaşlar ve onların bir tanıdığı aranıyor. Verebilecekler fiyat ve zaman bilgisini PM atarsa sevinirim.

İyi akşamlar müritcanlar;

Şu an halen bir radyoda çalışan bir arkadaş, bir kaç kişi toplanıp kendi web radyolarını kurmak istiyorlar. Mevzuyu uzatmadan olmazsa olmaz beklentileri yazayım:

1)Sadece online yayın olacak.

2)Online Dj olayı olması lazım. Her zaman başında adam olmayacak sonuçta sıraya atılanları cıngıllar ile çalsın işte.

3-1)Bazen bir den çok katılımcı olacak. Yani atıyorum sinekler nasıl uçar diye bi program yapıyor ve bir den çok konuk olacak ve onlarda o an konuşacak. Tek bir mikrofon ile olay çözülebilir mi?

3-2) 3. madde mobil hale getirilebilir mi? Yani atıyorum merkez arkadaşın ofisi ancak yarın gidip belediye başkanını veya bir profesörü konuk edecek eee hepsini ayağına çağıramazsın. Biz sistemi onların ofisine veya odasına kısa sürede kurabilir miyiz? (olmazsa olmaz bir madde değil)

5)Yayına telefon ile bağlanma olmalı.

6) Ve mümkün mertebe bütün bunlar PC başından idare edilebilir olsun. (sadece bir kasa iki mönütör ile yayın yapan radyolar biliyorum)

Konuya ben fransız olduğum için bütçe ne olur ne gider hiç bir fikrim yok. O yüzden öldürmediğiniz sürece size tabiyim.

Arkadaş ulusal bir radyoda (pekte ulusal değil gerçi) program sunucusu. Teknik işlerden anlamadığı ve piyasada heder olmamak için benden rica etti. Sizde hiç yoktan kafamızda bir fikir olması için fikirleriniz ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Saygılarımla.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek

saygılar kardeşim :D 

lazım olursa haber et, hemen çöktüm :)

piradomim tarafından 29/Eyl/14 01:22 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasv4
    kasv4's avatar
    Erkek

hocam böyle bi proje benımde kafamda var hazirandan sonra boş olucam yayin yapmaya gelirim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek

@heza hocam  Baran isimli bir mürid vardı nicki hatırlayamadım. o radyo işleriyle haşır neşir bi ulaş istersen.

Nicki hatırlarsam editlerim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WildWamqire
    WildWamqire's avatar
    Erkek

Server kiralanması gerek sayet öyle olursa whm sonicten daha akıllı bir online dj olur telefonla yayın yapılamaz öyle sistemlerde..  skypede n o bağlanma mevzusunu çözer veya sistemleri sağlamsa stereo mix ile direk aktarılır 

Abure cubure subure dubure re re re tey tey tey
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

ben bi kere bi radyo programına katılmıştım. radyoda diyordu ki şu adresteyiz gelip soracağımız soruyu bilene ödül vereceğiz. gittim adrese şöyle bi baktım etrafa, bi değişik bi araç falan bekliyordum. Sonra bi baktım bi tane adam telefon kulaklığı ile(sıradan nokia kulaklığı) telefonda konuşuyor ve radyonun simgesini taşıyan bi arabanın yanında. Gittim harbiden sistem dedikleri şey oymuş. Bi tane adam orada telefonla konuşuyor direk telefonla bağlanıyor yani.. gittim soruyu bildim kaptım hediyeyi falan neyse :) yani diyeceğim şu ki belediye başkanının ayağına çağıramayacağın zaman telefonla arasan oluyor.(oluyormuş)

bunun dışında arkadaşlar da flatcast ile radyo programı yapmışlardı bayağı tutmuştu. onlar da telefon bağlantısı alıyolardı. Bildiğim kadarıyla onlar da mesela bildiğin telefonu hoparlöre alarak konuşuyorlardı o şekilde yayına veriyorlardı işte :)

ben de sevgiden yanayım...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

Zaten maddeler arasında telefon bağlantısı var ama telefon bağlantıları genellikle sıkıntı kalite açısından. Yani bir kaç konuk olunca hele birde :))) telefonda bile konferans yapınca ortalık karışıyor. 

Arkadaşlar yapabilecek birisi çıkmasa bile yönlendirebileceğiniz kişi,  websitesi veya şirketleri yazarsanız sevinirim. 

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

Updullahhhhh

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

okuldayken yapmıştım birkaç ay. skypetan falan bağlantı sağlıyorduk da teli bilmiyorum. mobilite için de android uygulamaları var broadcaster tarzında. net paketi iyiyse kullanılabilir. ya da wifi daha iyi bi çözüm olur çünkü en kral net paketi bile 1-2 saatte biter sanıyorum.

not düşeyim, program yapılacaksa taklif halinde bir program da ben yapabilirim belki. ciddileşirse içerik, süre vesaire konuşulabilir. 

her halükarda yapılsın. çok eğlenceli bi iş.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

http://bayernturkfm.com/

bu radyoyu ben kurdum. Sonra ilgilenemediğimiz için sattık. Şu an radyo yayını yok sanırım ama otomatik çalıyor ayarlarsan. İstedğinin %90 nı basit bir şekilde karşılanır.

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
Toplam Hit: 1293 Toplam Mesaj: 10