Program Kontrolü C# ?
-
Merhabalar,
Uzun zamandır kafama takılan bir şey bu..
C# komutları ile, bilgisayarda herhangi bir programı/uygulamayı/oyunu açıp, istediğimiz komutu gönderebiliyormuyuz..
mesela, "msn messengerı açıp oradaki 2 tane textbox alanlarını doldur"
veya
ekranda açık olan bir uygulamanın görüntüsünü kaydet..
Bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim..
-
bir çok programa konsoldan parametre kabul ediyor,bunun yanında çalışan bir programın dll'lerini kullanarakta işlem yapabilirsin,Windows handle mı ne denilen bir olay var bir pencere üzerinde işlem yapmak yani mümkün ama c# ile yapmadım hiç ama bir bakim iyi akıl ettin:)
-
bunu tabiki c# la yapabilirsin 2 yol var
1. si messaging denilen windowsun kendi içinde programlar arası haberlesmeyi sagladıgı sistem bu sistemi kullanmak için mesaj gonderecegin window un handle ini bilmen lazım ama bunun icinde apiler var zaten..
2. direkt olarak apileri kullanarak setwindowtext gibi bi apiyle herhangi bir textbox un textini set edebilirsin.. (aynı fonksyon pencere baslıklarınıda degistirebilir. ayrıca windows ta her control bir windows sayılıp handle i vardır..)
umarım yardımcı olmustur
kolay gelsin..
-
hellcaraxe bunu yazdı:
-----------------------------bunu tabiki c# la yapabilirsin 2 yol var
1. si messaging denilen windowsun kendi içinde programlar arası haberlesmeyi sagladıgı sistem bu sistemi kullanmak için mesaj gonderecegin window un handle ini bilmen lazım ama bunun icinde apiler var zaten..
2. direkt olarak apileri kullanarak setwindowtext gibi bi apiyle herhangi bir textbox un textini set edebilirsin.. (aynı fonksyon pencere baslıklarınıda degistirebilir. ayrıca windows ta her control bir windows sayılıp handle i vardır..)
umarım yardımcı olmustur
kolay gelsin..
-----------------------------dostum araştırıdm ama pek bir kaynak bulamadım bunlar hakkında..
bu bahsettiğin apiler hangileri ?