[Program] Utfcast (Dosyaları Topluca Utf-8 Yapalım)
-

UTFCast is designed like a handy tool for batch converting text files to UTF-8 encoding. It can convert a directory full of text files and keep the whole directory structure intact. Just select the source directory, output destination, and click Start. Nothing could be more simpler than this.
http://www.softpedia.com/get/Security/Security-Related/UTFCast.shtml
Unutmamanız gereken şey, klasörlerin içinde binary türü (resim, video, müzik falan) yeni oluşturulan klasörde bunlar bozuk olacağı için
toplu aratıp silmeniz, sadece metin dosyaları kalsın.
-
uzantıları toplu aratmak için arama satırına *.jpeg yazarsanız bulursunuz belki bilmeyenler vardır.
Eyvallah tolga dide güzelmiş program -
Kendime yazmıştım ondan yıllar önce, subtitle sorunları için.
-
evet basit bir program yapılabilir ama uğraşasım gelmedi
acil lazım oldu, wordpress temasını kurarken hata verip duruyordu :)
-
Write BOM ayrı bombaymış:) BOM standart değil ve MS yazılımları hariç her yerde sorun çıkarıyor. Ammavelakin işime yarayacağına eminim. Eyvallah.
-
YeniHarman bunu yazdı
Write BOM ayrı bombaymış:) BOM standart değil ve MS yazılımları hariç her yerde sorun çıkarıyor. Ammavelakin işime yarayacağına eminim. Eyvallah.
BOM'un ne olduğuna dair bir fikrim yok ama iş görüyosa sorun yok :)
pratik bir araç
-
HolyOne bunu yazdı
Kendime yazmıştım ondan yıllar önce, subtitle sorunları için.
aynen ben de yapmıştım ondan :D
-
çizik, işe yarar sağolasın hacım :)
-
Ben notepad++ 'da PythonScript eklentisi ile Ptyhon ile bundan yapmıştım. Bu programın, şu an hatırlayamadığım bir sorunu vardı. O yüzden oturup uğraşmıştım, yoksa Holy gibi her boka program yazan adam değilim. Bu arada konuyu görünce acı ile son formatta Notepad++ yedeği almadığımı görüyor ve dolu gözlerle bakıyorum ekrana.
@Daft Bir de eklediğin resimde bir tane Browse butonu daha olacaktı, ona ne oldu? :D