Programa Update Vermek
-
Selamin Aleyküm
C# da basit programlar yapıyorum ama aklıma takılan soru programda bi değişiklik yaptığımda bunu kullanıcı nasıl görebilir
-
mesela ben senden bir hesap makinası programı istedim. Sende yapıp bana verdin
1 ay sonra sana gelip diyorum ki " hocam ben daha gelişmiş bri program istiyorum " Sende yazıp tekrardan bana veriyosun
YADA
programin açılışında bir ftp sunucusunu kontrol ettiriyorsun.
O ftp ardesinde bir class oluyor ve bu class programının en güncel halinin verilerini taşıyor.
Program başlıyor , otomatik olarak ftp sunucusundaki dosyaları kontrol ediyor. Farklılık varsa indirip programın C veya D deki dosyasına yüklüyor.
Sonrasında eğer bir değişiklik varsa ve bu değişikli BAŞARILI bir biçimde indirilip kurulduysa messagebox.show(" Programın Versiyonu v1.1.1.1 \n Yenilikler \n Arayüz değiştir \n Hatalı bir kaç kod giderildi \n Arka plan rengi deişti);
Ben olsam böyle yapardım. Zaten eğer internet yoksa programı güncelleyemez, güncelleyemezse bir değişiklik olmaz, bir değişiklik olmazsa kullanıcın birşey görmesine gerek yok.
-
arkadaşın bahsettiği gibi yapabilirsin hocam bunun icin ClickOnce
-
Setup projesi hazırlayııp, son verisyonu webe yükleyip otomatik indirip /silent parametresi ile çalıştırabilirsin.
-
saolun eyvallah bir deneme yaptım bakalım uptade alacakmı
-