folder Tahribat.com Forumları
linefolder Assembly - Reverse Engineering
linefolder Programın Adı Ne(Videolu-Reverse Engineering)

Programın Adı Ne(Videolu-Reverse Engineering)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    http://www.youtube.com/watch?v=bKp7Zj8r4Io soru açık ve net. video açıldıktan sonra 35. saniyeden sonra kullandığı program nedir? edit:galiba reflectormüş kendim buldum şimdi :D nasıl bişeydir bilgilendirirseniz sevinirim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

Evet adı .net reflector. .net ortamında yazılmış ve kod karıştırıcı kullanılmamış programların kodlarını görebilirsin.

Engellemek için de söylediğim gibi kod karıştırıcı kullanmalısın.

Buradan indirebilirsin: http://www.red-gate.com/products/reflector/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    engellemeye uğraşmicam ben reverse engineering için uğraşıcam onun için sordum :D kod karıştırıcı falan kullanılmışsa manual unpacking ile belki hallederim. birde sadece .net içindeğil heralde? adamın video'da c vb falan hepsi geçiyordu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

Sadece .net için mi bilmiyorum ama .net ortamında yazılmış programların kaynak kodlarını görebiliyorsun.

Kod karıştırıcı kullanılmışsa işin biraz zor, hele ücretli bir şeyler kullanılmışsa pek sanmıyorum unpack edebileceğini.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

wking bunu yazdı:
    -----------------------------

Sadece .net için mi bilmiyorum ama .net ortamında yazılmış programların kaynak kodlarını görebiliyorsun.

Kod karıştırıcı kullanılmışsa işin biraz zor, hele ücretli bir şeyler kullanılmışsa pek sanmıyorum unpack edebileceğini.

-----------------------------

en iyi yöntem nedir peki reverse engineering e karşı koymak için ? packlemek ne kadar fayda sağlar

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    bi sorum daha var. bi adres var mesela x olsun. ben bu x i (kendi bilgisayarım için) mesela google.com'a yönlendiricem hosts dosyasındanmı olur birtek?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Reverse engineering ile alakası yok, .net ile yazılmış tüm yazılımların kaynağı görüntülenebilir, keza java da aynı şekilde.

Tek etkili çözüm kodları obfuscate yapmak. (bilgi: http://en.wikipedia.org/wiki/Obfuscated_code)

Ehl-i Byte
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    evet hocalar o y adresinden o portu engellediğim zaman budefa başka porttan siteye bağlanıp id kontrol ediyor. nasıl yönlendirebilirim o siteden hangi prot olursa olsun o siteye ulaşılmak istendiğinde mesela google a yönlencek?
Toplam Hit: 2706 Toplam Mesaj: 8