Programlama
-
Merhaba arkadaslar siteyi uzun zamandır takip etmeme ragmen üye olup ilk kez bi seyler yazıyorum, neyse bi kac fikir almak istiyorum İlgilenen ve bilgili olan arkadaslar yardım edebilirse sevinirim programcılıga ilk adım atarken netten veya kitaplardan hangilerini tercih etmeliyim simdiden tesekkürler...
-
merhaba arkadaşım; güzel düşünmüşsün bu yüzden tebrik ediyorum seni
programlamaya başlamadan önce ne için başlayacağını belirle.Ekmek kapısı mı yoksa hobi mi?
eğer hobi ise visual basic ya da delphi den başlayabilirsin
eğer sağlam programlar istiyorsan C++ ı tercih et.Ama c#.net i tavsiye ediyorum.Gelişmeye açık bir dil ama baya emek ister bu diller.Olmazsa delphiye de başlayabilirsin
öğrenmenin en iyi yolu baskıh kitaplarıdır.Türkmen yayınevini tavsiye ediyorum
-
Amacına göre dil seçmen yerinde olur. Eğer sistem programlamayacaksan c++ veya c# bence yanlış seçim olur. Yok ben linux kütüphanesi yapacağım, Windowsda sisteme, çekirdeğe hitap edeceğim diyorsan tamam ama son kullanıcıya yönelik sektörel programlar yazacaksan visual basic veya delphi derim. Özellikle delphiyi tavsiye ederim zira veritabanı işinde iyidir. Yok mobil uygulamalarda geliştireceğim dersen java olmalı. Ayrıca .net tabanlı dillerden uzak durmanı tavsiye ederim zira fazlasıyla MS$ ye bağılı ve sonu ne olur bilinmez durumdalar bence.
-
sana tavsiyem bu işi okulunda öğrenmen gir öss ye geç barajı 2 yılda hallet bu işi gerisi allah kerim
-
Sen konuyu C ye açmışsın ama.sana tavsiyem C# dır.
.net in geleceği var gibi görünüyor.
.kaynak olarak da www.csharpnedir.com ustaların dilinden ;)
-
python Her Bakımdan Mükemmel bir dil..İşlerden Pek çalışamasamda.pythona gws (google web server) nin altyapısında python bulunuyor..bir çok servisininin altında python ve java imzası yatıyor google 'un..
-
Bu konu MILYON kere açıklandı bu forumlarda.
Hangi dil ne konuda iyidir vs...
Zaten bunları okuyacak kadar merak ve heycanın yoksa,
Bırak C++ ı, C yi, Perl'i vs yi.
Sen HTML bile zor öğrenirsin.
Araştır biraz abicim.
Programlama da birazcık ilerledikten sonra
Nerdeyse kimse sana yardımcı olmayacaktır.
Bilen adam meşgul,
Meşgul olmayan adam ise yetersiz kalacaktır.
Önce okumayı öğrenmek lazım.