Programlama Dilleri Hakkında Bir Soru
-
c,c++,c#,.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
dilleri ile derlenen bir program yeni format atılmış xp veya win 7 de netfremwork ve benzeri bir programa ihtiyaç duymadan çalışırmı
böyle çalışacak bir programlama dili hangisidir
-
.net olan bütün diller .net framework ister, yazdıkların arasında c ve c++ da böyle bir olay yok
DeadSoul tarafından 20/Eyl/13 16:29 tarihinde düzenlenmiştir -
gerekli kütüphaneleri gömüp çalıştırıyolar diye duydum hocam da bi örneğini falan görmedim çok da araştırmadım.. gerek yok.. zaten windows 7 de net framework yüklü geliyor (vista ve sonraki işletim sistemlerinde var) tabi önemli olan versiyonu..
-
.Net dersine hoca bir yöntemden bahsetmişti. "Kütüphaneleri falan gömüyorlar ne framwork istiyor ne de kurulum. Zaten şu portable programları da böyle yapıyorlar" demişti ama neyden nasıl bahsediyordu hatırlamıyorum. Pet şişe kapağı kemiriyordum o bunları anlatırken :D
-
cevaplar için teşekürler otomatik reklam program uygulaması yapmayı düşünüyordum tüm windows sürümlerinde çalışacak c++ en uygun dil galiba
-
DeadSoul bunu yazdı
.net olan bütün diller .net framework ister, yazdıkların arasında c ve c++ da böyle bir olay yok
DeadSoul un dediği doğrudur...
C ve C++ da araya herhangi bir framework veya ekstra aracıya gerek kalmayacak bir program kodlayabilirsin.
Bu arada .dll kullanacaksan programını dediğin ortamda bir test etmen gerekir...
-
doz4 bunu yazdı
c,c++,c#,.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
dilleri ile derlenen bir program yeni format atılmış xp veya win 7 de netfremwork ve benzeri bir programa ihtiyaç duymadan çalışırmı
böyle çalışacak bir programlama dili hangisidir
.Net sürümlerinin hepsi Framework ister ve derlenemezler.
C++.Net Framework ister.
Aşağıdakileri ise static link edilmedi ise (static link pek tavsiye edilmez ve lisans için uygun olmayabilir):
C++(msvc) runtime kütüphaneleri ister. (MSVCP<sürüm>.DLL eğer C kütüphane de kullanıldı ise MSVCR<sürüm>.DLL)
C++(mingw) runtime libgl* ister.
C++(msvc < 2005) hiçbir şey istemez.
C (msvc) runtime kütüphaneleri ister. (MSVCR<sürüm>.DLL)
C++ (borland) hiçbir şey istemez ancak msvc6 kullanmanızı tavsiye ederim
C (Lite C Compiler) MSVCRT.DLL standard kütüphane ister(bu kütüphaneyi static link yapamazsınız bir şekilde yaparsanızda sadece eş sistemde çalışır, bu zaten XP dahil hepsinde otomatik gelir) gözlemlerime göre asm ye en yakın sonuçları bu derleyici verebiliyor.
MSVC*<sürüm> kütüphaneleri sürekli sürüm değiştirdiğinden örneğin C++11 kodu kullanırsan 110 sürümü kullanman lazım bu yüzden kullanıcılara Visual Studio 2012 Update 3 Redistributable paketini yüklettirmek zorundasın bu da sistemlerle otomatik gelmez. Static link yap bunları eğer uygunsa.
---
Benim sana tavsiyem C++11 kullanmazsan Visual Studio 6.0 ile gelen derleyiciyi kullan ve optimizasyon ayarlarından Multi-threaded özelliğini açmayı unutma.
Eğer C++11 kullanırsan msvc son sürüm şuan için Visual Studio 2012 Update 3 kullanıp static link yapmayı dene.
Fatih54 tarafından 20/Eyl/13 20:53 tarihinde düzenlenmiştir -
yeni format atılmış xp veya win 7 de
bu kısmı neden atlıyorsunuz ? c# fw 2.0 ile yaz çalışsın.
-
şu tarz bir şeylerle gerekli DLL'leri gömüyor olabilirler
http://bitsum.com/pebundle.asp
sadece DLL gömerek çalışmaz diyebilirsiniz ama ben deneme amaçlı net framework dosyalarını elle attığımı bilirim sıfır sisteme
bazı programlar çalışıyordu.