Programlama İçin Linux Sürümü
-
Üzerinde esnek şekilde çalışabileceğim, kullanımı rahat, fazla kasmayan, programcılar için ideal bir linux sürümü var mıdır ?
-
hepsi esnek zaten hocam paketlerin en fazla çıktığı distrolara bakmalısın bunlar hem güncel oluyor hem bi sorununda makaleleride oldukça fazla
klasik olucak ama ubuntu öneririm ubuntu-tr de oldukça iyi türkçe kaynak olarak olmadı linux mint veya opensuse -
Ubuntu yada CentOS
CentOS RedHatin gücünden dolayı her zaman birinci tercihim benim.
-
Ubuntu tavsiye ederim uzun zamandan beri ubuntu üzerinde php + mysqli uygulamalar yazıyorum hiç bir problem yaşamadım
-
centos diyorum ben ama olası bir sıkıntıda ingilizce makale okumak zor gelecekse ubuntu'yu dene.
-
renegadealien bunu yazdı
Ubuntu yada CentOS
CentOS RedHatin gücünden dolayı her zaman birinci tercihim benim.
bencede centos cok ugrastim kurmakta ama sonunda kurdum
ftpden dvd1ve2 leri cekip onlardan kurmayi deniyodum hata hata hata
live dvd den kurunca tak diye kuruldu :))
centos candir.
-
Ubuntu biraz kullandım tasarımını çok sevdim ama ne biliyim tam istediğimi bulamadım biraz boşlukta kaldım gibi oldu, centos du da bir inceliyim
-
Debian
XUbuntu
derim.
-
Kaynak tüketimi açısından eğer sıkıntı varsa Centos tercih edebilirsin, Debian'a göre birazdaha kullanıcı dostu. Ama onun haricinde bilgisayarda kaynak sıkıntısı yoksa Ubuntu kurup roketleyebilirsin.
-
Kullanici destegi hangisinin fazlaysa ona bak derim, debian ubuntu ilk akla gelenler.
Ben Pardus 2011 surumunu kullaniyorum. Bu alette kodlayip centos sunucuda calistiriyorum.