folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Programlama Ve Tasarım Hakkında?

Programlama Ve Tasarım Hakkında?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    sanırım bir forum sitesi açmayı planlıyorum.bunun haricinde işte.öğrenciyim.bilgisaayrda programları filan anlayaiblirim yani öle çok olaylara mal değilim.ama programlaam filan daha önce hiç denemedimde bilmemde.bu işi net üzerinden öğrenmem mümkünmü.ve sırası ile neylerden başlamam gerekir.biri bana işte şundan başla bunu bitirince şuna geç filan deyip kaynak gösterip yardımcı olursa sevinicem.iktisat okuyourm .arkdaşla konuştuk net üzerinden para kazanmak istiyorum filan demiştimde  oda bunu yapman çok zor onun yerine madem pc de çok vakit ahrcıyorusun grafikleme filan öğren sonra site tasarla filan demişti bu yol da.işin piri olarak değilde biryerlerden başlamak adına ne diyorsunuz siz?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hoca öncelikle ne yapacağına karar ver

bir forum sitesi mi açacaksın?

yoksa 

programlama mı öğreneceksin?

bunu neden sordun dersen 

bir forum sitesi açmak için hiç bir programlama bilgisine gerek yok 

ona göre kararaını ver hacı ona göre tekrar yardımcı olmaya çalışayım :)

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek
    Forum açıcaksan Sharp'ın söylediği gibi programlama bilgisine gerek, piyasada çeşitli forum sistemleri var (smf,phbb,vb vs..)  tasarımda basit, hazır temaları kullanabilirsin.

selam gençlik!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

birde ekleme yapayım

forum sitesi açacaksan tahribat.com döküman arşivinde 

http://www.tahribat.com/doc.asp?docid=143

bir döküman var istersen biraz kurcala ;)

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    proglamlama nasıl öğrenebilirzi varmı böle öğretici yardımcı site veya dersler net üzer i?

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------

birde ekleme yapayım

o koundada kararı size bıraksam diyelim?

yani mesela bilen biri bana deseki şunu şunu sırasıyla günde şukadar baksam kursa gitmeden şu kadar sürede halledersin filan.bende yaparım günümün çok rahat 7 8 saati pc de geçiyor bunu artık oyunla değilde bilgiyle değerlendirmek istiyorum ve bana madii oalrak mümkünse geri dönüşümü olsun istiyorum ne dersin?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

patates bunu yazdı:
    SharpShooter bunu yazdı:

birde ekleme yapayım

yani mesela bilen biri bana deseki şunu şunu sırasıyla günde şukadar baksam kursa gitmeden şu kadar sürede halledersin filan.bende yaparım günümün çok rahat 7 8 saati pc de geçiyor bunu artık oyunla değilde bilgiyle değerlendirmek istiyorum ve bana madii oalrak mümkünse geri dönüşümü olsun istiyorum ne dersin?

hocam sen programcı olmak istiyorsun anladığım kadar :)

2 seçenek sunayım

ya windows uygulaması geliştirirsin yada web :)

ben web'i seç derim asıl para onda :)

hiç bir şey bilmiyorsun anlaşılan programlama namına 

o yüzden temele in bence html ile başla

http://webhocam.net/goruntulu_dersler.asp

buradan html ile ilgili videolara bir göz at bakalım becerebilecek misin :)

becerebilirsen ardından ister asp'ye ister asp.net' geçebilirsin benim sana tavsiyem asp.net olacaktır

kolay gelsin :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

OnlyDeath bunu yazdı:
    proglamlama nasıl öğrenebilirzi varmı böle öğretici yardımcı site veya dersler net üzer i

önce ne öğreneceksin ona karar ver. Kaynak bulmak kolay. Bir sürü dil var mesela c,c++,java,delphi,Vb,C#.... daha bir sürü var. Bence kolay olsun diye önce vb öğren. Daha sonra vb.nete geçersin. yada c# a geçersin. Öğrenmeye başladığında önce kaynak topla. Bir sürü doküman bulunuyor internette. Ben daha geçen gün tbt ye internette bula bildiğim tüm c++ kaynaklarını koydum. C++ bölümünde bulabilirsin. Başladığında takıldığın yerde tbtde yardım isteye bilirsin ceviz.com var bu konuda güzel bir site, programlama.com var birçok örnek bulunan. Yani önemli olan başlamak ama sabır ve sürekli çalışmak isteyen bir iş?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı:

patates bunu yazdı:
    SharpShooter bunu yazdı:

birde ekleme yapayım

hocam sen programcı olmak istiyorsun anladığım kadar :)

2 seçenek sunayım

ya windows uygulaması geliştirirsin yada web :)

ben web'i seç derim asıl para onda :)

hiç bir şey bilmiyorsun anlaşılan programlama namına 

o yüzden temele in bence html ile başla

http://webhocam.net/goruntulu_dersler.asp

buradan html ile ilgili videolara bir göz at bakalım becerebilecek misin :)

becerebilirsen ardından ister asp'ye ister asp.net' geçebilirsin benim sana tavsiyem asp.net olacaktır

kolay gelsin :)

işte ortaokulda web sayfam vardı şu kolayweb.comdan onun hazır site şeylerini kullanmayıp kodlarını kopyala yapıştır ile farklı scriptleri filan siteme koyuyordum mantığını biliyorum onun ama içeriğine girmemiştim başlayaılm o zaman:)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı:

8 sendir her boka atladım her programlama dilinde hiç değilse merhaba dünya yazdırıp sıkılıp bi kenara atmışlığım vardır.8 senedir yararı ???

Sonundaphp öğreneyim deidm onu beceremdim aspden devam ettim proje buldum.Kalıcı bi iş yaptım.İnsana nasıl haz veriyore anlatamam.Sonra phpde 3 ay önceki hatanın c/p yaparken yanlış tırnak olduğunu gördüm :) phpye başladım.Çok zor gelen mysql un aslında çok basit olduğunu gördüm.

Phpden daha çok zevk alıyorum şimdi.Geliştirmem gerekn bir projede var.Sana burda şunu diyebilirim bu işi zevk için yapacaksan pascal, python vs.. ile uğraş yada öğren phpde local hostunda (yada asp) uğraşırsın hazır forum kurup programları forumda yayınlarsın.

Yada oturupda ya birşeyler başarayım elle ttulur bir projem olsun dersen oturjavascript,dhtml,ajax çalış sonra phpye geç.KEndi siteni bırak forumu, kendi siteni yap.Bir programlama diline başlarsın zaten php öğrendiğinde c nin zor gelceğini sanmıyorum.

Burdan sonrada artık öylesine eğlenmelik birşey yaptım diyemezsin.İki seçenek kalıyor ister programlama, ister web tasarım alanına yoğunlaş; Bir proje yapacaksan

1-Ya kimsenin akıl etmediği birşey yap (youtube, facebook vs..)
    2- yada önceden yapılanlara fark atacak bir sistemle piyasaya çık (google)

verdiğim örnekler büyük fakat adı üstünde örnek.Bir işe başlarken birşeyi örnek al.Aynı zamanda kendinden birşeyler kat.İlerledikçe örneği düşür kendinden olan şeyleri arttır.Böylece asil birşey çıkacak meydana.

Ben kaç site yaptım sayısını bimiyourm html, asp ile..ÖRnek aldığım siteler dolu oldu tahribatın işte yapısını örnek aldım, x sitenin demokrastik gelen yönetimini aldım vs.. vs..Projeler eğlence amaçlı olduğu için bedava alanda bitti.

Fakat şimdi bir projem var onu paralı alana taşıdım.Üstünde çok uğraşıyorum fakat hem projenin benim bir yapım olması hemde onu geliştiriyor olmam ne kadar mutluluk veriyor tahmin bile edemezsin :) 

Toplam Hit: 2406 Toplam Mesaj: 10