Programlar Durup Dururken Kapanıyor
-
Bilgasayardaki programlar durup dururken hata veriyor kapanıyor.Ekranda bir yere 2-3 kere üst üste tıklayınca hemen kapanıyor program.Chrome,paint,fireworks,wordpad falan hep aynı.Virüs taraması yaptım bişey çıkmadı.Bu nedir?
-
bellek yetmiyor olabilir hocam.. bilgisayarı yeniden başlatıp sadece tek program açtığında kapanıyor mu?
bir de başlat çalıştıra msconfig yazıp başlangıç sekmesindeki işe yaramayan programları kaldır + bi bak bilmediğin farklı isimde uygulama var mı
diye, onları da kaldırıp dene.. eğer virus tarzı bir şey girmişse uygulamanın belleğini doldurup taşma hatası verdiriyor olabilir..
-
unbalanced bunu yazdı
bellek yetmiyor olabilir hocam.. bilgisayarı yeniden başlatıp sadece tek program açtığında kapanıyor mu?
bir de başlat çalıştıra msconfig yazıp başlangıç sekmesindeki işe yaramayan programları kaldır + bi bak bilmediğin farklı isimde uygulama var mı
diye, onları da kaldırıp dene.. eğer virus tarzı bir şey girmişse uygulamanın belleğini doldurup taşma hatası verdiriyor olabilir..
2 Gb ram var hocam rami dolduracak programlar acık olmuyor.Tek program calısıyorkende kapanıyor.
msconfigden programları kaldırdım hala aynı.Başka yolları deniyorum.
-
combofix ile taratırmısın bilgisayarı hocam
-
Ekinoks bunu yazdı
combofix ile taratırmısın bilgisayarı hocam
taratıyorum
-
2 defa combofix , hijackthis birde antivirusunle tarat
-
hocam bilgisayarını ağ destekli güvenli modda başlat combofix çalıştır. daha sonra kaspersky indir 30 gün deneme sürümüyle etkinleştir. adım adım taratmaya başla öncelikle kritik alanları sonra zayıf nokta taramasını ve son olarak tam taramayı çalıştır. yanlız virüs olarak bulduğu herşeyi sil temizleyin (önerilen) yazar ama temizlemez benden söylemesi. win.32.sality yada win.32.aa bulursa kesinlikle sil kaldığı sürece diğer exe dosyalarınada zarar verecektir. kolay gelsin.
-
Kendi kendine kapanan programlar genellikle bellek hatasının habercisidir. Windows'un bellek tanı aracını ya da MemTest86+'yı (http://www.memtest.org/) bir gece, sabaha kadar çalıştırmanızı tavsiye ederim.
Sorunun bellekte olmdığından emin olduktan sonra Windows'un takas (swap) alanını tamamen kapatıp deneyin.
Hiç olmadı: FORMAT! :D
-
Bence hook var, dll içindeki hook prosedürü patlayıp programı crash ediyor. Konsol uygulamalarında sorun yok dimi?
-
Tugberk bunu yazdı
Bence hook var, dll içindeki hook prosedürü patlayıp programı crash ediyor. Konsol uygulamalarında sorun yok dimi?
aynen onlarda problem yok.Suan yine problem yok ama arada bir yine oluyor reset atinca duzeliyor.
Simdi bisey dikkatimi cekti bu olay genelde makine 3-4 saatden fazla acik kaldikdan sonra olmaya basliyor.