Proje ( İnternetten Durum Ogrenme) Yardim !!
-
seLam arkadasLar... bi kac hafta oncesinde bi proje aLmistim... ogrenci biLgiLerini kaydeden bi bi program.. programi deLphi de hazirLadim... fakat bugun hoca iLe yaptigim gorusmede, programi ancak, internetden yayinLayinca kabuL edebiLecegini ogrendim...
yani bi ogrenci veLisi internete girip ogrencinin notLarine devamsizLikLarina vb. bakip kontroL edebiLecekmis... bi nevi programi yayinLicakmisim...
tekrarLiyorum, deLphi iLe yazdim... Access iLe veri tabanini hazirLadim... ama bahsi gecen internet oLayinin nasiL oLacagi konusunda bi biLgim yok...
ne kasmam gerekio ?? Php, java... hangisi daha koLay oLur ? bana izLeyecegim adimLari kabaca siraLayabiLirseni minnettar kaLirim ;)
herkese ii forumLar
-
Şöyle bir çakallık yapabilirsin ama hocan bu duruma ne der bilemem.Çünkü sakat bir durum.İnternette bir sayfa yaparsın.textbox lar içerir.Her biri 1 dersion notu olur.Program arkadan bu sayfaya bağlanır ve öğrencinin bilgilerini öğrenci no'sunu filan girer.Ve buttona tıklayıp kayıt işlemi olur.Veli'nin notları bakması işide çok kolay.Şifre ve öğrenci numarasının gireceği 2 textbox 1 tanede button eklersin web sayfana daha sonra SQL ile veritabanında öğrenci numarası ve şifreyi doğrularsa çat öğrencinin bilgilerini bir sayfada yazdırırsın.Bu işlem için Orta seviye SQL, başlangıç üstü php bilmen yeterli.
-
php falan değil asp ile,mevcut databaseyi kullarak bi arayüz yazmak.
Asp öğrenmek temel programlaması olan adam için 24 saaten fazla sürmez.
Döküman bölümünü incele. -
L harfin cok karizma :S öghh
-
ara yuzu bahsi gecen program uzerinden yapacagimizi soyLedi arkadasLar... anLasiLdigi uzre tabana kuvvet ASP kasacaz...
yahu ustadLar bide bisi duydum, bu internete bagLanma isLemLerini VB 6,0 iLe yapmak daha koLaymis, zira VB gorseL programLama oLarak geciomus oysa ki deLphi sadece, programLama diLi oLarak geciomus...
bu konudaki dusunceLerenizide aLabiLirmiyim....
tesekkurLer ;)
-
Hocam visual basic fln kasmıyacaksın sen...
programın databaseini bi servera koyacaksın, veri sokma cıkarma işlemini o database e yapacaksın, o databasede access olursa senin için rahat olur,
asp ilede o database e sayfa kodlicaksın.
-
anLadim ustad... en mantikLisini ve oLurunu soyLemissin... ama maaLesef, icLerinde deLphi ve basic kuLLanmak zorundayim...
gene basic'in ado'sunu biliodum... ama deLphiyi bilmiom :s onLa ugrasdim daha da hataLar buLoum... simdiden oneriLeriniz uzere asp kasmaya basLamaLi...
yardimi dokunan butun arkadasLara tesekkurLer ;)