folder Tahribat.com Forumları
linefolder Delphi - Pascal
linefolder Proje ( İnternetten Durum Ogrenme) Yardim !!

Proje ( İnternetten Durum Ogrenme) Yardim !!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilovethisgame
    ilovethisgame's avatar
    Erkek

seLam arkadasLar... bi kac hafta oncesinde bi proje aLmistim... ogrenci biLgiLerini kaydeden bi bi program.. programi deLphi de hazirLadim... fakat bugun hoca iLe yaptigim gorusmede, programi ancak, internetden yayinLayinca kabuL edebiLecegini ogrendim...

yani bi ogrenci veLisi internete girip ogrencinin notLarine devamsizLikLarina vb. bakip kontroL edebiLecekmis... bi nevi programi yayinLicakmisim...

tekrarLiyorum, deLphi iLe yazdim... Access iLe veri tabanini hazirLadim... ama bahsi gecen internet oLayinin nasiL oLacagi konusunda bi biLgim yok...

ne kasmam gerekio ?? Php, java... hangisi daha koLay oLur ?  bana izLeyecegim adimLari kabaca siraLayabiLirseni minnettar kaLirim ;)

herkese ii forumLar

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Şöyle bir çakallık yapabilirsin ama hocan bu duruma ne der bilemem.Çünkü sakat bir durum.İnternette bir sayfa yaparsın.textbox lar içerir.Her biri 1 dersion notu olur.Program arkadan bu sayfaya bağlanır ve öğrencinin bilgilerini öğrenci no'sunu filan girer.Ve buttona tıklayıp kayıt işlemi olur.Veli'nin notları bakması işide çok kolay.Şifre ve öğrenci numarasının gireceği 2 textbox 1 tanede button eklersin web sayfana daha sonra SQL ile veritabanında öğrenci numarası ve şifreyi doğrularsa çat öğrencinin bilgilerini bir sayfada yazdırırsın.Bu işlem için Orta seviye SQL, başlangıç üstü php bilmen yeterli.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

php falan değil asp ile,mevcut databaseyi kullarak bi arayüz yazmak.

Asp öğrenmek temel programlaması olan adam için 24 saaten fazla sürmez.

Döküman bölümünü incele.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

L harfin cok karizma :S öghh

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilovethisgame
    ilovethisgame's avatar
    Erkek

ara yuzu bahsi gecen program uzerinden yapacagimizi soyLedi arkadasLar... anLasiLdigi uzre tabana kuvvet ASP kasacaz...

yahu ustadLar bide bisi duydum, bu internete bagLanma isLemLerini VB 6,0 iLe yapmak daha koLaymis, zira VB gorseL programLama oLarak geciomus oysa ki deLphi sadece, programLama diLi oLarak geciomus...

bu konudaki dusunceLerenizide aLabiLirmiyim....

tesekkurLer ;)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam visual basic fln kasmıyacaksın sen...

programın databaseini bi servera koyacaksın, veri sokma cıkarma işlemini o database e yapacaksın, o databasede access olursa senin için rahat olur,

asp ilede o database e sayfa kodlicaksın. 

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilovethisgame
    ilovethisgame's avatar
    Erkek

anLadim ustad... en mantikLisini ve oLurunu soyLemissin... ama maaLesef, icLerinde deLphi ve basic kuLLanmak zorundayim...

gene basic'in ado'sunu biliodum... ama deLphiyi bilmiom :s onLa ugrasdim daha da hataLar buLoum... simdiden oneriLeriniz uzere asp kasmaya basLamaLi...

yardimi dokunan butun arkadasLara tesekkurLer ;)

Toplam Hit: 2921 Toplam Mesaj: 7