Proje İçin Acil Yardım.!!!(Web Masterlar İlgilenirseniz Sevinirim)
-
Arkadaslar 2 yıllık bilg.prog ve tek. öğrencisiyim ve proje zorunlulugumuz var ve bende bir web sitesi yapmayı tercih ettim tasarlayacagım sitenin amacı daha cok öğrencilere hitab edecek örneğin aynı meslekten olanlar ,aynı bölümlerden olanlar vs ayrı tutulacak amac burda aynı bölümde olan öğrencilerin site üzerinden yardımlasmaları olacak dosya vs paylasabilecekler.
şimdi asıl konum ben bu konuda çömezim okulda gördüğümüz html oldu sadece ama böyle bi siteyi html de yapmak aptallık olacak asp.net ten yapcam ama hiç bi bilgim yok hocamız sitenin içeriklerini istiyor benden örneğin üyelik olacaksa bunun için neler gerekli ise kagıda dökülecek ama benim tam kapsamlı bi bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim kendimi tam olarak anlatamadım ama sizler anlamıssınızdır umarım simdiden tesekkürler =)
-
amatörce yardımcı olmak gerekirse aspx olarak değilde php olarak bir başlangıç yolu gösterebilirim.
hali hazırda açık kaynaklı ücretsiz scriptlerden birisini seçip onun üzerine bazı dökümanlar okuyup uygulamakla başlar bu iş.
benim sana tavsiyem bir wordpress sitesi ve wp ile yapılmış bir site ile kimler neler yapmış onları incelemen. daha sonra kendi kafandaki proje zaten ortaya çıkıcaktır.
neden wordpress ( wp ) kullanım ve geliştirebilmen konusunda çok zorlanmayacaksın. ve en güzel olan yanlarından biride googlenin seviyor olması seo bi harika. bunun yanında geliştiricileri her geçen gün yeniliklerle hızlı bi şekilde ilerkemekte. yani bikaç sene sonra yarı yolda bırakmayacaktır seni. bu konuda projen için yapabilicem bişi varsa pm at elden gelen kuldan esirgenmesin.
-
hocam sen html biliyosun sadece ve bu kadar kapsamlı bi siteyi c#.net mi yapacaksın.. bence başlamadan vazgeç wp ile falanda böyle bi site çıkmaz zaten.. daha basit bi proje bul :) tabi biraz programlama bilgin varsa ve sene sonuna kadarsa projen başlayabilirsin ama zor bi sene olur senin için :)
-
programlama bilgim var c# gördüğümüz için aspx ten yardım istiyorum 2. dönem aspx göreceğiz cünkü sizlerden ön bilgi yada gerekli biraz kaynak almak istiyorum asıl istediğim sitenin içeriklerini kagıda dökmek sizlerden bu konuda yardım istiyorum . yane sitede gerekli olan seyleri ayrıntılı olarak kagıda dökmem lazım .
-
deneme
edit : iyi avatarıma bir şey olmamış
-
pek ayrıntıya girmemişsin ama basit bi dizayn yaparsın, .net in providerlarını kurarsın bunları membership roles provider vs. gibi arat..
bu providerlar sayesinde kullanıcıları kategorilere ayırırsın..
üstüne bi file upload download kısmıda seni zorlamaz..
genel olarak sorunu böyle cevaplayabiliriz.. sadece bu tip bi site istiyorsan 2-3 günde bile yazılabilir..
benim önerim başlamayı düşünüyorsan öncelikle bi .net kitabı alıp 1-2 ay sadece çalışmak uygulamaya daha sonra geçersin..