Proje Tasarlamak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek

    Merhaba diyor ve direkt olarak mevzuya giriyorum. 

    Aklınızda bir fikir var diyelim ya da uygulamaya dökmek istediginiz bir proje. Bu süreç nasıl işliyor ? haberler de çokca gördüğümüz tubitak değerini bilemedi , simdi yabancı ülkelerden / üniversitelerden davet aldı gibi..

    Diyelim ki bir fikrim var adımlar nasıl işliyor ? 

    Tasarım olarak bir görsele dökülüyor , sonra işleyişi anlatan bir metin hazırlanıyor ve bunlar medya kuruluslarına / tubitak vb kurumlara / üniversitelere mail ile mi iletiliyor ? patent filan alınıyor mu? 

    Mesela Vladimir Nikolaevich'in tasarladıgı uçak arıza durumunda parasüt ile ucak ve kabin içinin ayrılması projesi ? Tasarladı , grafik hazırladı diyelim peki ya sonra ? yanılmıyorsam nikolaevich havacılık mühendisi idi , bu insana simdi üniversitelerden , kurumlardan teklif mi geliyor ? gel bizim ile çalış gibi?

    ** yarısmaları bunun dısında tutuyorum , kisisel projeler için konusuyorum ** 

    İnsana rast gelesiniz , iyi geceler.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Cok cesitli proje tipleri ve hepsinin ayri formati var. Gonderdigin yerin formatina uygun hazirlaman gerek, fikrim var diye mail atarsan bu tip yerlerin hicbiri seni sallamaz. Adamlardan para isteyeceksen derdini onlarin uygun gordugu sekilde anlatman gerek.

    Projeni yazip gonderdikten sonra projeye gore birkac basamakta degerlendirilir, her seyin tamamsa sonunda kurul degerlendirir. Ona gore onay cikar ya da cikmaz.

    Kurul onayi cikmaz ama arada degerlendirenlerden biri begenirse sana bir teklif sunabilir. Yuksekogrenim bilimsel arastirma projeleri icin konusuyorum, tubitakin reddetmesinin altinda yatan en sik gorulen sebepler arasinda dogru duzgun yazmamis olman ve fazlasiyla yuksekten ucuyor olman vardir. Kurum olarak pek duzgun olmamasina ragmen baplarda profesyonel hareket ettikleri dusuncesindeyim.

    En onemli sey sunun anlasilmasidir: dunya "super" fikirlere sahip insanlarla doludur ve hepsinin bunu gostermek icin firsati vardir. Duzgun bir sekilde gosterirsen kendini guzelce ifade edersen fikrin gercekten guzelse ve onu yapabilecek kapasitedeysen parani alirsin. Ama para istedigin insanlarin senin yazmayi beceremedigin projen icin caba gostermesini, elli kere okumasini, ne kastettigini anlamaya cabalamasini beklersen yamulursun. Cunku dedigim gibi, dunya "super" fikirlere sahip insanlarla doludur ve sen ne kadar super oldugunu anlatamazsan bu senin sucundur.

    Patent konusunda; ben bap 1003ler yapiyorum, baska disiplinleri ve projeleri bilmiyorum alanim degil ama bizim projeler icin konusursak; urun argenin sonunda duruma gore cikacak bir sey oldugu icin sonuclara gore tasarlanip patentlenen bir sey oluyor. Bizim alanda zaten aklima geldi dur bi patent alayim diye bir durum sozkonusu degil. Patentlenecek urun ortaya cikarmadan once elinde veri olmasi lazim onu da sen argenden cikariyorsun. 

     

    izzmarit tarafından 05/Eki/17 07:52 tarihinde düzenlenmiştir

    sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek

    benim sana tavsiyem projen saglamsa devlete hiç gitme birtane kafası calısan zengin bul dokumanları hazırla git soyle.. bi kere denedim diyip vazgecme 100 kapı cal ama devlete gitme .. saglam bi proje ise.. cunku bu devletin ben bir tane saglam projeye destek verdiğini gormedim.. destek diyorlar once al sonra vercez diolar neyse simdi siyaset derdinde değilim.. sana tavsiyem konu proje nedir hangi daldadır bilmiyorum ama sana tavsiyem bi para kazanmayı seven akıllı bi iş adamı bul..

     

    niye böyle dedin? diye soracaksındır...

    aynı olay benim basıma geldi devletin her kurumuna gonderdim.. her resmi kurumuna ama bugün o işi yahudi bi sirket yapıyor ... ya adamlarda aynı dusuncedeydi yada biri benim gonderdiğim projeyi sattı.. o yüzden .. düşüncem bu yonde...

    cybermole tarafından 05/Eki/17 07:53 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    Çizik atayım benim de bu bilgiye aşırı ihtiyacım var. döküman kaba taslak hazır arayüzler bilmem neler oluşturdummu tamamım ben. Takip edeyim...

    Bardağa sıcak su koyunca " Yandım Allah  " diye bağırım hemen dua okuyan bardak projesi yaparsan ya da ne bileyim ekmek sepetini açınca ışık yanar falan bu tür süper bilgi ve donanım gerektiren projeler üretmelisin devletten destek almak için. Ya da mesela elinle 5 rakımını gösterir şekilde işaret yapacaksın bişey olmayacak baş parmağını katlayınca rabia işareti çıkacak tam o sırada koluna bağladığın hoparlörlerden dombira çalacak falan bence bu proje yürür gider....


    next next next install
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vardamir
    vardamir's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mart/2016
    Erkek

    Ben bildiklerimi azcik ozetliyim

    1.kosgeb: paran varda yaz yoksa yazma. Harcadiktan 6 ay sonra odeme alirsin. Ar-ge destek icin oncelikle sirket olman lazim.yeni girisimci olacaksan belgen olmasi lazim fln. Destek miktarlarini siteden gorebilirsin.

    2.tubitak: mezun durumunda veya 5 yil gecmemis universite ogrencisi olman lazim.doktora fln da olur. 150 bin verir.2 ye boler pesin verir.donem donem acilir. Bu anlattigim teknogirisim. Onun disindaki destekler sirket ve ciron olunca fln.simdilik girmeyeyim onlara

    3.melek yatirimci: melek kurek islerle ugrasma. En iyi ihtimalle %50 ni alirlar. Galatabusiness,inventram gibi yerlere ozelden basvuruyon. Yerine gore degisir ama galata mesela benden 400 dolar kurula cikma parasi istemisti.gecerse proje butcenin %5 ini de verecektik.gecmese 400 dolarin yaniyor. Kuruldaki is adamlari senden ne isterler o ayri hesap.

     

    4.diger: bence digere yonel cunku bu saydiklarimin hicbiri adam gibi islemiyor. Diger nedir diye soracak olursan bence bu islere girme derim.

    Bu memlekette ar-ge yapma.valla yapma


    glossiness effect
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    Bu adam işin pir i.  Ahan da düşünceleri. 


    next next next install
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    yanlıs...

    dcpromo tarafından 05/Eki/17 11:53 tarihinde düzenlenmiştir

    next next next install
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek

    Cevaplar için herkese teşekkür ederim. 

    Yani söyle isliyor ; Gerekli proje tasarımları + görsel tasarım + durumu anlatan metinler + planlar. 

    Ondan sonra ki mevzu kendinizi ne kadar iyi tanıttıgınız da bitiyor , yani bir nevi projenizi ve kendinizin ne kadar iyi reklamınızı yapmanız da bitiyor , binlerce kişi proje ile basvuru yaptıgında sizin projenizin bir artısı olmalı ki ( metinsel olabilir ,görsel olabilir ) dikkat çeksin ve üst sıralara tasısın. 

    Diger taraftan ; Yarısmalar da birinci olan hoşaflardan tutun da proje birincisi olan ekmek dolaplarına kadar birçok harika ve ülkenin çıtasını uzaya çıkaran projelerimiz var buda demek oluyor ki malesef ülke de siyaset destegi amcamız dayımız varsa projenin pek bir önemi yok. 

    Ama ana hatları ile kafam da çizmiş durumdayım , kendimizi iyi izah etmek , fikirlerimizi güzel sekilde sunmak ve sonra gerekli mecralara basvuru da bulunmak. Standart sartlar altında böyle işliyor diger durumları saymıyorum. 

    Ek olarak ; harika bir fikir ya da projem yok , bazen bazı konularda eksiklikler görülüyor ya da fark ediliyor bu gibi durumlarda bu durumları kapatabilmek için gerekli destegi ya da durumları saglayabilmek adına bir bilgim yoktu bu sebep ile yapanlar / ya da bilgisi olanlar ile bilgi alısverisi yapmak istedim çok teşekkür ederim. 

Toplam Hit: 971 Toplam Mesaj: 7
tasarım proje